Tort Om de zapada, facut dupa reteta asta: Tort Ferrero Rocher, in dublu exemplar, ca sa-i pot „croi” lui Bogdi omul de zapada 😛
Am fost foarte curioasa cum va fi, mai ales ca am gasit si bomboane Ferrero Rocher de data asta…
A fost intr-adevar foarte fin si delicios, ma bucur mult ca l-am facut!
Ingrediente:
Blat:
– 100 g. ciocolata cu lapte/amaruie
– 100 g. unt
– 50 g. zahar
– 3 oua
– 200 g. faina
– 1/2 plic praf de copt
– 50 ml. lapte
Crema si ornat:
– 19 bomboane Ferrero-Rocher (sau altele, de ciocolata cu nuci)
– 500 ml. smantana dulce pentru frisca
– 1 plic praf intaritor pentru frisca
– 50 g. ciocolata cu lapte/amaruie
Metoda de preparare o gasiti la Tortul cu bomboane ferrero-Rocher, la care am pus link mai sus.
Acum va arat doar cateva poze cu omul nostru (delicios :P) de zapada:
Am insiropat blaturile cu Baileys, dar voi il puteti insiropa cu un lichior facut in casa, si foarte asemanator deliciosului Irish-cream 😛
Asamblarea:
3 comentarii
Laura nu pot decat sa spun ca esti ARTISTA in ale gatitului si te felicit pentru rabdarea de care da-i dovada in tot ceea ce faci,ai maini fermecate!
Te pupa artistii, Lore! 😛
…trebuia sa-l las sa se desfasoare, ca imi crestea inima cand il vedeam cu cata seriozitate se implica in tot ce faceam eu 🙂
…doar el e ajutorul meu de bucatar! :))
…si de-aia a si iesit tortul atat de bun si de aratos 😀
Eu cred ca te mosteneste pe tine la ornat pt ca arata f bine. De tort ce sa ma zic? Am ramas fara cuvinte…