Tort Ferrero Rocher

16 comentarii

Acest tort nu este un simplu tort de ciocolata ci un Tort Ferrero Rocher 😀 , creat special pentru iubitorii minunatelor bomboane de ciocolata Ferrero-Rocher!!!!!

Ingrediente:

Blat:
– 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
– 120 g unt
– 50 g zahar
– 3 oua mari
– 200 g faina
– 1/2 plic praf de copt (5 g)
– 50 ml lapte gras

Crema si ornat:
– 19 bomboane Ferrero-Rocher (sau altele, de ciocolata cu nuci)
– 400 ml frisca
– 1 plic praf intaritor pentru frisca
– 100 g ciocolata cu lapte/amaruie

 

Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain-marie (eu am pus-o cateva secunde in microunde, ca de obicei. Mi se pare cea mai buna si rapida metoda).
Se lasa sa se racoreasca.

Se bate untul cu zahar:
Se inglobeaza pe rand ouale:
Se omogenizeaza ciocolata lichida:

Cuptorul se incinge la 175 grade C (foc potrivit). Se amesteca faina cu praful de copt si se inglobeaza in compozitie , cu laptele:

Asa arata compozitia gata:
Se unge o forma de tort cu diam. de 24 cm si se pudreaza cu faina:
Se introduce aluatul, se niveleaza:
Se coace cca. 25 de minute:
Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie:
Se toaca cu cutitul 16 bomboane de ciocolata. Eu n-am gasit decat pralinele astea din wafe cu crema de alune, de care nu sint foarte incantata, au un gust destul de fad si n-au strop de cioco in ele :)…asa ca, cine gaseste din alea adevarate, sa le foloseasca 😛
Se bat putin 400 ml frisca si se adauga praful intaritor (eu n-am avut si am pus o foita de gelatina). Se bate in continuare si se omogenizeaza apoi bucatelele de bomboane:
Se taie blatul de tort pe doua nivele cu ajutorul unui cutit mare si ascutit sau mai bine cu un fir de sarma subtire, foarte curata.
Blatul se poate insiropa daca va plac blaturile mai pufoase, mai siropoase…noua asa ne plac 😀
Se unge blatul inferior cu crema:
…si se aseaza blatul superior si se preseaza putin. Se unge pe deasupra cu restul de crema:
Asa arata dupa o noapte la frigider, am putut foarte usor sa-l scot din forma:
Se bate restul de frisca; cu 1/2 din cantitate se unge marginea tortului:
Se topeste restul de ciocolata, se pune intr-o punga, se taie un coltisor si se orneaza tortul cu ciocolata in fir subtire:

Restul de frisca se pune in sprit si se fac gramajoare pe tort. Se aseaza restul de bomboane:

…cat a ramas din el dupa nici 5 minute 😀

Aici il puteti vedea sub forma de Om de zapada 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

16 comentarii

Anonymous 16 aprilie 2012 - 00:18

Draga Laura, iti multumesc pentru acest tort minunat si usor de preparat!L- am preparat cu mult drag de ziua tatalui meu si a fost foarte apreciat!am folosit siropul de la tortul mascarpone pe care l- am facut de ziua sotului!

Raspunde
Bianca 8 martie 2012 - 16:02

https://plus.google.com/u/0/photos/104814601607770307929/albums/5713443536639784497/5717508875572040914

Uite, asa mi-a iesit mie tortul. A fost absolut delicios! Extraordinara reteta, si atat de simpla..

Raspunde
Simor 23 februarie 2012 - 13:50

L-am facut azi.. Cu bomboane Bacci cred ca se numesc .. erau mai ok ca pret decat Ferrero si au aproape aceasi compozitie.. Singurele abateri de la reteta au fost ca am oprit putina frisca si am amestecat-o cu ness si am ornat tortul cu ea( ca doar mi-a ramas in minte tortul recent latte machiato, dar am uitat sa cumpar iaurt grecesc) si l-am insiropat cu lapte caramel reteta ta:). Un deliciu !!!!

Raspunde
Astrid-Andreea 4 decembrie 2011 - 15:49

Si felicitari pentru cea ce faci, sunt absolut superbe toate prajiturile ma gandesc ca si gustoase…mi am facut si eu lista sa incerc de sarbatori cateva retete

Raspunde
Astrid-Andreea 4 decembrie 2011 - 15:44

Buna,
AM si eu o intrebare ca dimensiune are tava in care ai facut blatul, eu asa vrea sa fac un tort cu etaj, da nu stiu cam ce cantitati sa pun 🙂
Daca m ai putea ajuta pls 🙂

Raspunde
cris 18 august 2011 - 15:56

Arata absolut demetiallll!!!As vrea sa il fac si eu saptamana viitoare cu ocazia zilei de nastere a sotului..din ce vad eu folosesti o forma destul de mica..eu ce ma fac cu forma mea cu diametrul de 28cm?Dublez toate cantitatile?La blat cred ca ar merge,dar la crema mi se pare cam mult 1 kg de frisca:)))sau crezi ca nu e?Multumesc multttttt si astept raspuns cat mai curand.Pupici ,Cristina

Raspunde
windkush 1 ianuarie 2010 - 23:42

Laura vreau sa-ti urez un sincer la multi ani!
Apoi vreau sa-ti comunic faptul ca am incercat reteta Tortului alb de ciocolata cu bomboane Ferrero-Rocher si a iesit minunat; chiar in noaptea de revelion s-a impartit si degustat!
Multumim pentru minunatele retete, acum am gasit sursa sigura de reusita in bucatarie:P:)
Te-am imbratisat cu drag, la muuu…lti ani inveliti in sanatate si impliniri!

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 20:17

Te pup, fely 🙂 …ma bucur mult ca-ti plac retetele mele!
Tortuletul “Ferrero” e chiar asa cum l-ai descris: bun si usor de facut!!! 🙂
…de-aia l-am si facut de atatea ori 😛

Raspunde
fely3 5 martie 2009 - 17:42

foarte bune retetele si foarte usor de facut.

Raspunde
laura 27 decembrie 2007 - 17:44

Elena, chiar ca e usor de facut 🙂 …eu l-am facut in dublu exemplar, acum de Craciun, ca sa-i pot “croi” lui Bogdi un om de zapada 🙂
…si am gasit si bomboane Ferrero Rocher de data asta, asa ca a fost delicios!
…dar ma bate gandul (pofta) sa-l incerc si cu raffaello 😀

Raspunde
Elena 18 decembrie 2007 - 00:18

Pare usor de facut… si cred ca e foarte nimerit dupa post! Ce ma bucur de ideea cu “bomboanele” alea, sunt preferatele lui George, desi mie nu prea imi plac. Ar merge si Raffaello cred, dar nu mai e asa “ciocolatos”:)

Raspunde
laura 11 decembrie 2007 - 02:06

:))) …nu te cred!!!

Multumesc frumos pentru carutele pline cu flori, un cadou mai nimerit pentru o doamna nu cred ca exista!
…cat despre inspiratie, e drept, mi-ar prinde bine cateva carute pline cu asa ceva 😀

Raspunde
Kosson 10 decembrie 2007 - 14:07

Nu-mi place ! pentru asta, 10 carute cu flori si multa inspiratie inainte…

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.