Tarte cu vanilie si nectarine

12 comentarii
Tarte cu vanilie si nectarine: rapide, savuroase, proaspete…trebuie sa le incercati!!!

Merg de minune si cu alte fructe, bineinteles 🙂

Ingrediente pentru 6 forme de tarta mai mari sau 9 mai mici
Blat:
– 100 g unt
– 100 g zahar
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 2 oua
– 100 g faina
– 20 g amidon
– 1 lingurita praf de copt
– 3 linguri lapte
Crema:
– 3 foi gelatina
– 1 plic praf de budinca de vanilie
– 300 ml lapte
– 80 g zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– 200 ml frisca
– 2, 3 nectarine
Mod de preparare:
Se amesteca untul, moale, scos din timp din frigider, cu zahar si esenta de vanilie; se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare 2 minute. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt si apoi lapte.
Formele de tarta se ung cu unt si se presara cu faina:

Se pune aluatul in forme:

Se coc 20 de minute la 175 grade C.

Se lasa sa se racoreasca in forma 5 minute, dupa care se rastoarna (marginile se deztelenesc usor cu varful unui cutit)

Se lasa tartele sa se raceasca:

Intre timp se pregatesc nectarinele…eu le-am cules direct din pom :)))
Sint atat de incantata de nectarinul nostru, care an dupa an se face tot mai bogat si frumos, incat i-am surprins evolutia inca de la inceput:

…pana cand zemoasele fructe au prins contur 😛

…unul copt si-apetisant 🙂

Si cu inca ceva ma laud :)) ..cu un pachet maaaare plin cu foite de gelatina, pe care mi l-a luat mami din Danemarca 🙂

De-acum imi voi petrece, din nou, ceva timp rasfoind retetele care au in compozitie gelatina foi 😛

…si inapoi la reteta :))
Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri lapte; restul de lapte se da in fiert cu zahar si zahar vanilat. Se adauga, amestecand, compozitia de budinca si se da in fiert.
Gelatina se topeste la microunde, pret de cateva secunde (daca se tine mai mult, isi pierde proprietatile de inchegare) sau la bain-marie. Se amesteca cu o lingura, doua de crema si de-abia apoi cu restul de crema, in felul asta crema omogenizandu-se perfect (daca se amesteca toata gelatina cu crema dintr-o data, pot aparea nesuferitele cocoloase :P)

Se pune intreaga compozitie la racit intr-o baie de apa rece si se amesteca; cand se intareste, se inglobeaza frisca batuta:

Crema se spriteaza pe tarte:

Nectarinele se taie felii:

…si se aseaza deasupra tartelor:

Se servesc imediat 🙂

Sint delicioase!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

alina 30 august 2012 - 20:08

pot inlocui amidonul cu altceva?

Raspunde
laura sava 30 august 2012 - 21:15

Alina, poti sa inlocuiesti amidonul cu faina, O lingura 🙂

Raspunde
Allison Clark 23 martie 2011 - 16:45

Such an interesting recipe. Could you post the English translated recipe for this? I wanna try ’em out so bad. Thanks

Raspunde
Cristi 26 august 2010 - 17:56

super !!!!

Raspunde
Gabriela Pana 23 august 2010 - 09:31

ce mimumatii!!Arata excelent si cred ca sunt si foarte gustoase…felicitari

Raspunde
Calin 23 august 2010 - 01:21

Arate delicios

Raspunde
Anonymous 22 august 2010 - 22:16

Reteta imi place, dar ce m-a cucerit a fost nectarinul din gradina ta 😉 si eu vreau sa imi pun in livada, sunt pretentiosi? multumesc, Claudia

Raspunde
Lory 22 august 2010 - 21:53

Frumoase tarte,cu siguranta si delicioase.
O saptamana placut!!
Lory

Raspunde
teostan 22 august 2010 - 19:51

Sunt superbe tartele! Ce pofta mi-ai facut 😛

Raspunde
Julie 22 august 2010 - 19:39

sweet and nutritious. Its good to prepare for the kids. I like it!

Raspunde
Mariana 22 august 2010 - 17:37

Nectarinele sunt fructele mele preferate,te rog sa-mi spui unde locuiești sa pot sa-l iau cu mine!hi,hi!
Tartele sunt minunate!
O săptămână reușită!

Raspunde
Cristina 22 august 2010 - 17:01

Superbe si delicioase.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.