Sorbet de sampanie

9 comentarii

Ingrediente pentru 4 portii:

– 250 g. zahar
– 2 linguri suc de lamaie
– 20 ml. zmeurata
– 2 lingurite apa de trandafiri
– 500 ml. sampanie

Zaharul se lasa sa se dizolve in 250 ml. apa, la foc moale. Se lasa sa fiarba usor, sub forma de sirop. Vasul se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca siropul de zahar.
Sucul de lamaie se strecoara si se inglobeaza in siropul de zahar. Se adauga apoi zmeurata, apa de trandafiri si sampania.
Totul se aseaza intr-un castron de metal si se introduce in congelator pentru cca. 8 ore sau mai bine peste noapte. Compozitia se bate cu furculita din ora in ora, pentru a nu forma ace de gheata.

Sorbetul se serveste in pahare elegante. Se pot servi alaturi fursecuri variate: limbi de pisica, piscoturi de sampanie…eu am “croit” rapid niste inimioare, dupa modelul asta: Inimioare dulci
…cu mentiunea ca de data asta am copt blatul de rulada, din care am decupat forme de inimioara 🙂

A fost cel mai fin si delicios sorbet pe care l-am gustat pana acum!!!
Va invit, cu toata dragostea, sa-l incercati…chiar daca nu aveti apa de trandafiri sau zmeurata, pentru ca nici eu n-am avut :))) …si tot a iesit fabulos!!!
…suuuper-racoritor…trebuie sa-l incercati! 😛
…si daca nu ajungeti sa-l faceti, macar va consolati cu gandul ca l-ati savurat (virtual) impreuna cu mine 🙂
Cheers!!! 😛

P.S. De el v-am vorbit …si servit 😛 …aici: Cel mai iubit dintre culinari

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Anonymous 14 decembrie 2011 - 15:12

ce se pune in loc de zmeurata si apa de trandafiri

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 15:08

Vicky, tu ma coplesesti cu atentia ta…si cu premiile frumoase pe care mi le oferi…
Cum as putea sa-ti multumesc?!
…te pup dulce, dulce, esti o prietena minunata!!!

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 15:07

Elena, ma bucur mult ca-ti place sorbetul! 🙂 …dar din pacate habar n-am pe unde s-ar ascunde pretioasa “licoare” 😛
Eu tin minte ca mai demult am intrebat pe la niste magazine naturiste de ea dar cand am vazut cu ce fata m-au intampinat vanzatoarele… :)))
Daca gasesti pe undeva, sa-mi dai de stire, te rog! 🙂

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 15:03

Wow, Ana, esti grozava!!! …cand ai tu timp de toate?! 🙂
Multumesc mult pentru invitatie, vin chiar acum sa iti descopar noul blog, cu care iti doresc sa ai mare succes!
…presimt ca voi ramane un timp citind pe-acolo :)) …caci cuvantul “dieta”, desi imi da fiori 😛 …imi va fi foarte cunoscut incepand de maine, hi, hi…
Pupici dulci!!!

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 15:00

Fetelor, va rog frumos sa-i dati crezare cumnatelei mele dragi, care desi pare subiectiva in aprecieri, nu e! 😛 …caci e o “degustatoare” foarte selectiva si rafinata si nu lesina de admiratie in fata multor preparate…
Bine, in fata celor pregatite de mine e mereu extaziata!!! :))) (ca altfel o pateste ea, hi, hi…)
Deci, cine vine cu primele impresii??? 😀

Ali scumpa, mersi fain de sustinere (dau un citro :P)…si te pupam toti trei, adica eu, Cipi si Bogdi, of course :))…cu mare drag!

P.S. Daaaa, mi-ar placea la nebunie sa iau toate premiile existente in blogosfera!!! …ha, ha!!!(ras malefic)
😀
Pupici!!!

Raspunde
Vicky 10 iunie 2009 - 12:51

Arata super, matusa mea de la Manastire imi facea mereu.
Te astept cu o tolba plina de premii.

Raspunde
Elena Mates 10 iunie 2009 - 09:11

Ce super arata! Felicitari! O intrebare… Oare unde se gaseste de cumparat apa de trandafiri? 😀

Raspunde
Ana 10 iunie 2009 - 00:12

super! Felicitari! ca de obicei,un deliciu! pupici din partea mea si te invit si pe noul meu blog
http://diete-post-retete.blogspot.com/ Multam fain!

Raspunde
alina m 9 iunie 2009 - 21:02

Daca tot ma numar printre “privilegiatii” care au gustat din aceasta minune si nu numai… (chiar de la sursa, pe bune…), trebuie sa va spun ca Laura nu exagereaza cu nimic. E suuuperrrr….
Te pup si felicitari pentru noul premiu!!!!!! (Chiar vrei sa le iei pe toate??? :))) )

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.