Salata de paste cu piept de pui

3 comentarii

 

Dragii mei, astazi va prezint o salata de paste cu piept de pui deosebita si delicioasa (desi, poate, din poza de prezentare nu reiese asta 😛 )
E vorba despre niste paste speciale pe care i le-am cumparat lui Bogdi din Grecia, cu SpongeBob, si care impreuna cu un pic de carnita de pui, ardei si rosii proaspat culese din gradina, l-au saturat, si amuzat 😀 , pe puiul meu iubit!!!!!!!

Puteti pregati aceasta salata de macaroane pentru aniversarea copiilor vostri, mai ales daca gasiti paste dragute.
O puteti servi micilor invitati in pahare colorate (de unica folosinta), cu un mic ornament (o tepusa colorata, in care puteti infige o felie de rosie, cascaval, etc.).

 

Ingrediente:

  • 300 g paste fainoase (de ex. rotite, fundite)
  • 4 linguri ulei (masline sau floarea soarelui)
  • 400 g file de piept de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • 150 g Emmentaler (sau un alt cascaval)
  • 3 rosii potrivite, bine coapte
  • un ardei gras rosu sau galben
  • un ardei gras verde
  • o lamaie mica
  • 150 g iaurt natur
  • 1/2 lingurita zahar

 

Foarte bune cu iaurt dar, daca vreti, puteti pune si putina maioneza de casa iar pieptul de pui poate fi fiert, nu prajit.

Si, desigur, puteti folosi orice fel de paste micute nu neaparat cu Sponge Bob 😀

 

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe pachet; puneti-le in strecuratoare, dati-le prin apa rece si scurgeti-le. Amestecati-le apoi cu 2 linguri de ulei.

Spalati carnea si tamponati-o cu un servetel. Incingeti 2 linguri de ulei in tigaie si prajiti fileurile cate 3 minute pe fiecare parte. Condimentati-le cu sare si piper. Tineti carnea sub capac pana se raceste, dupa care taiati-o in felii de cca. 1 cm.

Indepartati coaja de la suprafata cascavalului si taiati-l in cuburi. Este mai usor sa faceti asta atunci cand cascavalul este foarte rece (eventual, il puteti tine 5 minute la congelator inainte de a-l taia).

Spalati rosiile si taiati-le in patru; scoateti toate partile verzi si taiat-le in cuburi; spalati ardeii grasi si taiati-i in felii subtiri.

Stoarceti lamaia. Amestecati sucul cu iaurt, adaugati sare si piper dupa gust si zahar.

Amestecati toate ingredientele si turnati deasupra sosul.

Foarte bune!!!!!!!

Poze cu pastele vedeta 😛

Rosiile din gradina au fost ca cireasa de pe tort :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

giani 23 septembrie 2011 - 17:12

buna
te citesc de multa vreme, am si incercat multe din retetele tale

te admir enorm, esti o bucatareasa si o mama super din cate vad;

ce-mi place f mult este ca scrii as cu o pofta de viata, emani dragoste, pot doar a-mi imaginez ce familie fericita ai; am si eu o fetita de 5 ani, dar e destul de pretentioasa la mancare, si, inspirata de retetele tale tot incerc sa gatesc impreuna cu ea, sa o implic, poate asa va fi mai curioasa si sa guste din preparate 🙂

oricum, multumesc ca existi si ai atata grija de acest blog!!! e mare lucru, sa fii si mama si sotie, sa mai si gatesti in felul in care o faci si sa mai ai si vreme de postat pe blog…

te imbratisez !

Raspunde
Mariana 21 august 2011 - 13:50

si eu am din ungaria si sunt f.bune!!!

Raspunde
modniza 21 august 2011 - 12:41

mersi,iubita , foooooarte buuun!!! xxx

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.