Salam de biscuiti cu unt de arahide

10 comentarii

 

V-am spus deja ca „prajitura” mea de post preferata este salamul de biscuiti, nu?! 😛 Acum, iata, va puteti delecta si cu varianta cu unt de arahide: salam de biscuiti cu unt de arahide!

Delicios, in ambele feluri!!!!

 

Ingrediente:

  • 500 g rahat maruntit (se taie marunt cu cutitul sau se toaca la robot cu putina apa)
  • 800 g biscuiti (o parte se rup in bucatele mai mari, iar restul se dau prin masina de macinat nuca sau la robot)
  • 250 g nuca, taiata in bucatele mici sau macinata (rumenita putin la cuptor, in prealabil)
  • 250 g margarina
  • 2 linguri mari unt de arahide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 3-4 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Rahatul maruntit se pune pe foc mic cu apa cat sa-l acopere, si se amesteca incontinuu, pana se topeste si rezulta un sirop gros. Se da deoparte si se adauga pachetul de margarina. Se amesteca pana se topeste. Se incorporeaza restul ingredientelor( se lasa o mana-doua de biscuiti macinati deoparte). Pe folie de aluminiu se presara biscuitii macinati si se aseaza crema. Se ruleaza si se da la frigider.

Untul de arahide ii da intr-adevar un gust deosebit 🙂

Aici l-am rulat in graba fiindca Bogdi era deja cu unul in mana :))) …initial, erau 3 bucati… 😀

Deliciosss!!!
Reteta preluata de la Irina
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Laura 3 aprilie 2008 - 10:22

Thank you Carmen! 🙂
Kisses!

Raspunde
Carmen 3 aprilie 2008 - 00:41

delicoius
brava

Raspunde
Laura 2 aprilie 2008 - 23:14

…in primul rand scuze Irinei pe care am confundat-o cu Irina, de la Dulce Casa, de unde am reteta de salam de biscuiti :)))

…in al doilea rand, va multumesc frumos fetelor! 🙂
Edith, faina de tot ideea cu visine din visinata ca si asa am destule 😛
Elena, minunata si ideea ta cu banana in mijloc, cred ca are un gust…mmm, si cu un pic de frisca vegetala :))
Ginette, ma simt flatata ca ma „prezinti” si colegelor tale 🙂
Sper sa gaseasca utile cele cateva retete de post pe care le-am postat pana acum…caci de incercat incerc aproape zilnic ceva nou, numai ca nu mai ajung sa si pozez rezultatul.
Am obosit si eu :))

Va pup cu drag pe toate!

Raspunde
Ginette 2 aprilie 2008 - 10:11

Ce de retete minunate de post !! Am sa le spun colegelor care tin post sa dea o raita pe blog-ul tau minunat. 🙂

Raspunde
Elena 1 aprilie 2008 - 16:14

Luara, eu am pus banana in mijloc la ultimul si am rulat, iar George a fost incantat, plus ca arata tare bine (nu am facut poza, s-a topit rapid, cand repet o sa va arat);)
O sa caut unt de arahide, cred ca ii da o aroma…

Raspunde
Edith 1 aprilie 2008 - 15:18

Super, Laura! Chiar ce idee…cu unt de arahide… Interesant.
Mama il face cu visine din visinata si rahat, nuca si stafide. Iese o minunatie, o sa fac si eu curand sper…
Pooop!

Raspunde
Laura 1 aprilie 2008 - 13:36

Irina, multumim pentru ideea inovatoare… si tare apetisanta, cu untul de arahide 🙂
Prea frumos n-a iesit el, ca n-am mai reusit sa-l rotunjesc, stii tu de ce… :))) …dar a fost extrem de gustos!

Pupici multi!

Raspunde
Laura 1 aprilie 2008 - 13:09

Wow, Mirela, ce idee bunaaaaa! :))
Data viitoare asa am sa-l fac!
Te pup!

Raspunde
Irina 31 martie 2008 - 21:26

Intr-adevar, arata excelent !

Raspunde
Mirela 31 martie 2008 - 16:59

Laura, arata foarte bine. Ma gandesc ca daca adaugam niste visine din dulceata ar fi si mai si.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.