Romburi cu nuci si cafea

17 comentarii
Astazi am pentru voi o alta reteta minunata, pe care am numit-o romburi cu nuci si cafea. “Romburi”, din cauza ca asa am taiat eu prajitura, in forma de romburi, dar voi o puteti taia cum vreti, e delicioasa oricum!!! E de fapt o altfel de negresa, o negresa cu cafea, nuci si ciocolata. Si decor de martipan, daca o serviti in preajma sarbatorilor de iarna. Neaparat sub forma de stelute 😛
Savuroase, langa o cafea cu totul speciala!!!

Ingrediente pentru cca. 16 bucati:

Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt (10 g)
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 oua mari
  • 200 g unt
  • 200 ml cafea tare
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata de lapte/amaruie
Pentru ornat:
  • 1 portie martipan
  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrvit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma mare de copt. Eu, dupa cum vedeti, am folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii, pe care o doream mai subtirica 😛
Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz, sau una de aprox. 42 cm. lungime si 30 cm. latime. Asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine 😀

Pentru blat, se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna intr-un castron.
Untul moale, la temperatura camerei, se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece:

Se adauga apoi nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul cateva secunde, la viteza mare:

Compozitia pentru blat se toarna in tava, se niveleaza, si se coace timp de cca. 25 minute:

Blatul se lasa la racit:

Arata fain si asa :)) …adica acum, cand ma uit la el, nu mai imi pare atat de inalt 😀

Prajitura se taie in forma de romburi:

Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata:

…si cu stelute de martipan:

Taaaaare gustoase romburile astea de cafea!!!
A doua zi le-am savurat langa o cafea speciala. A fost de neuitat 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

17 comentarii

Ana 12 februarie 2013 - 15:57

Scuze de intrebare, cate grame ar trebui sa aiba un pliculet de praf de copt? Eu am un pliculet de Original Backin care zice ca are 25 g si e prevazut pentru 500 g de faina, deci ma gandesc sa folosesc doar jumate…

Raspunde
Laura Sava 13 februarie 2013 - 09:42

Ana, e chiar binevenita intrebarea ta, multumesc 🙂
La noi pliculetul de praf de copt are 10 g.
Atat e destul. Spor la treaba si multa pofta!!!!!!!

Raspunde
Ana 14 februarie 2013 - 00:53

Multumesc de reteta, delicioasa a iesit! Eu am mai facut-o odata intr-o tava mai mica, a iesit mai inalta, acum am facut-o in tava aragazului si mi-au placut ambele variante. Doar ca acum, ultima data, am redus zaharul cu 100 g (am pus doar 200) fiindca prima data mi s-a parut prea dulce pentru gustul meu. Cu 200 g de zahar a iesit minunata, mi se parea ca altfel se simte scortisoara, ciocolata…si daca pui si martipan si cioco alba pe deasupra, chiar ca nu are de ce sa fie atat de dulce. Cum tai romburile sa fie atat de regulate? Ale mele numai ca nu seamana unul cu altul si sunt cam uratele…inca o data, super reteta!

Raspunde
Oana 5 octombrie 2012 - 18:47

tocmai ai scos prajitura din cuptor si desi sunt o incepatoare intr-ale bucatariei a iesit demential!! abia astept sa se raceasca si sa o pot orna cu glazura si martipan 🙂 iti multumesc mult pentur reteta!!

Raspunde
Anonymous 16 august 2010 - 12:19

Un pupic mare din partea noastra pentru aceasta reteta. Am facut-o pentru ziua mea si a avut un mare succes, eu nu am avut atatea nuci si am combinat cu alune iar gustul a fost super. Foarte buna reteta, multumim.

Raspunde
Amalia 11 ianuarie 2010 - 12:25

Laura draga mea am facut gustoasele romburi ieri dupa ce ne-am intors de la sfanta liturghie. A mirosit demential in bucatarie pana s-a copt prajitura! Si acum miroase atat de placuuuut in cutia in care am pus romburile. Nu le-am servit cu cafea ci cu lapte cu cafea, iar copiii cu lapte simplu. Nu le-am ornat cu ciocolata, le-am lasat asa fara nimic deasupra insa sunt foarte bune. Poat data viitoare pun deasupra o glazura de ciocolata. E foarte usor de facut prajitura si cred ca se preteaza foarte bine si ca blat pentru un tort. Te sarut!!!

Raspunde
Anastasia 10 ianuarie 2010 - 11:57

Sant bune rau, draga Laura!!!

Raspunde
Miha 8 ianuarie 2010 - 19:18

Abia astept! Am emotii deja…:)))

Raspunde
Federica 8 ianuarie 2010 - 19:12

mamma mia sto per svenire da quanto devono essere buoni!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2010 - 18:28

Miha draga, cafeaua va fi cu dedicatie speciala pentru tine…si vei vedea de ce 😛
…mai, aproape ca ma determinati sa v-o arat acum :))

Raspunde
Miha 8 ianuarie 2010 - 18:20

Astept cafeaua, sa vad daca fac si prajitura. :))

Arata super!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2010 - 18:16

Cu tot dragul, Mariana 🙂
…si stai sa vezi ce buna iti va parea dupa ce vei descoperi cat de speciala e cafeaua care o acompaniaza 😛
…pun maine reteta…
Pupici ca-ti place!!!

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2010 - 18:15

Daniela, poti chiar si trei sa sterpelesti…ma fac ca nu te vad 😀
E o praji tare faina si se mai face si usor, asa ca merita sa o incerci.
Tava mea are cam 35 de cm. in lungime si 23 de cm. in latime…
Pupici dulci!!!

Raspunde
Mariana 8 ianuarie 2010 - 17:55

Ce bine arata!
As vrea si eu linga cafeaua speciala,se poate?

Raspunde
Daniela 8 ianuarie 2010 - 17:52

Arata minunat, salvez reteta, sigur o voi face, dar mai intii fur un rombulet de la tine, ca sa am pentru cafeaua de miine…
Am si eu o tava din asta smechera, ce marime are a ta ?
Pupici !

Raspunde
Laura 8 ianuarie 2010 - 17:21

Te pup fiindca iti plac, Sabinelu’ drag! 🙂
Sint grozav de bune…de fapt au fost 😛
…mai ales langa ceasca aia de cafea speciala, a carei reteta am sa v-o dezvalui, probabil, maine 🙂

Raspunde
Sabina 8 ianuarie 2010 - 17:09

Minunate!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.