
Invitati-va prietenii si bucurati-va de un pahar aburind, cu aroma de iarna…si-un strop de-alcool!!! 😛
Ingrediente pentru 8 portii:
- 2 lime sau 2 lamai mici (bio)
- 1 litru suc de mere (proaspat stors)
- 1-2 bucati de anason in forma de stea sau 1 baton de scortisoara
- 300-320 ml lichior de oua
- 1 mar rosu pentru ornat
Nu va refuzati acest deliciu daca nu aveti lichior de oua pregatit deja. Optati pentru o portie-instant, mereu la indemana 😀
Mod de preparare:
Spalati bine lamaile sub un jet de apa fierbinte; uscati-le cu un prosop de hartie.
Curatati coaja in fasii subtiri (8 fasii se pun deoparte pentru ornat).
Stoarceti-le apoi, iar zeama impreuna cu restul de fasii se pun la fiert intr-o oala incapatoare. Se adauga sucul de mere si anasonul sau scortisoara.
Lasati amestecul condimentat sa se infierbante bine, dupa care luati-l de pe foc (nu are voie sa fiarba) si lasati-l cca. 10 minute sa-si traga aroma.
Turnati lichiorul de oua in pahare.
Turnati apoi sucul fierbinte, printr-o strecuratoare, peste lichiorul de oua si amestecati; la fel de bine puteti sa amestecati lichiorul de oua cu sucul fierbinte, si sa strecurati totul deodata.
Spalati marul rosu, uscati-l si taiati-l in felii subtiri.
Decorati paharele cu coaja de lamaie si felii de mar. Eu am lasat doar marul 😛
Punciul de lichior de oua se serveste imediat.
E grozav de bun!!!
Noi l-am savurat langa savurosul nostru tort de Craciun, tot de punci :))
1 comentarii
Uite ca vin si eu la acest deliciu.
Dar vin si cu o urare:
Iata si Craciunul trece,
Nu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!