Pulpe de gasca cu morcovi

2 comentarii

Va prezint astazi si friptura de gasca, cu gandul ca poate unii dintre voi chiar aveti ocazia de a prepara si supa si friptura 😛
…si mai am cateva surprize „cu gasca” pentru voi…in curand :))

Ingrediente:

– 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, cum am avut eu 😛
– sare, piper
– 2 linguri unt
– 300 ml. vin rosu
– 350 g. morcovi
– 125 ml. supa de legume/gasca 😛
– 200 g. smantana

Daca doriti o friptura picanta, lasati carnea la marinat in urmatorul sos:
– 2 linguri miere
– 2 linguri sos de soia
– 1 ardei iute
– sare, piper

Se incalzeste mierea cu sosul de soia. Se toaca ardeiul iute. Se inteapa pulpele pe alocuri si se freaca cu sare, piper si sos picant.
Eu nu le-am facut picante, deoarece, in naivitatea-mi nemarginita, credeam ca va manca si Bogdi…
Evident, n-a facut-o :)))

Mod de preparare:
Se condimenteaza bine carnea (pe langa sare si piper puteti adauga boia dulce, praf de usturoi sau chiar usturoi trecut prin presa). Se inteapa pulpele pentru ca aromele sa invadeze carnea 😛
Se prajesc putin in unt, pe fiecare parte:

Se adauga vinul; se acopera si se inabusa la cuptor 60 de minute, ungand carnea din cand in cand cu sos.
Eu le-am asezat frumos in vasul de lut 😛

Se curata morcovii si se taie cubulete. Se adauga impreuna cu supa si se mai lasa inca 15-20 de minute la cuptor. Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper:

Se aranjeaza pulpele cu legumele pe un platou si se servesc fierbinti cu garnitura preferata 🙂

P.S. Puteti folosi, pe langa morcovi, si varza, pe care o spalati, o injumatatiti si ii indepartati cotorul.
O taiati bucati mari si o caliti cca. 15 minute in unt, dupa care o adaugati impreuna cu morcovii si supa la friptura.
Eu n-am vrut sa pun si varza, desi aveam :P, fiindca am testat-o deja in varianta aia: Pulpe de gasca pe varza 🙂
…ambele feluri, extrem de delicioase!!! :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Zazuza 9 ianuarie 2011 - 12:23

n-am mai mancat gasca de mult, desi i Austria se gateste in mod traditional destul de des. cred ca e cazul sa iau masuri 🙂

Raspunde
Andreea Badran 8 ianuarie 2011 - 22:13

Yummy! Tocmai am citit la Ada (nu stiu daca o citesti) ca a gatit gasca si ne-am tot conversat pe aceasta tema. Acum vii si tu cu pulpele tale de gasca sa-mi faci pofta. Imi lasa gura apa sa stii. De unde ai luat gasca? Se gaseste la hipermarket-uri sau e tot crescuta, ca si in cazul Adei, la curte pe la rude?
Si btw, la multi ani pt 2011, sa ai un an cu multa sanatate si voie buna!
N-am mai trecut de mult pe la tine prin batatura, o sa mai arunc acum un ochi sa vad ce mai „fur” de pe aici caci sunt in pana de idei iar ceea ce gatesti tu sunt adevarate minunatii.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.