Dragilor, nu v-am mai adus de mult timp o prajitura atat de spectaculoasa, o prajitura rapida cu ananas la microunde!!!
Am vrut sa v-o arat inainte de sarbatori (aveam eu niste promisiuni de respectat, pentru cei a caror bucatarie nu era dotata cu un aragaz) dar din pacate, sau din fericire 😀 , nu sunt wonder-woman ci doar mamica, sotie, femeie (nu mereu in ordinea asta 😛 ) si nu am putut sa va indeplinesc dorinta…
Sper, insa, sa nu fie nici acum prea tarziu si sa va capteze atentia si deci sa o incercati cat mai repede.
Sunt sigura ca o sa va minunati si voi cum de o prajitura care e gata in doar 7 minute poate fi atat de delicioasa!!!!!!
Ingrediente:
- 1 cutie compot de ananas rondele
- 80 g zahar pentru caramelizat
- 2 linguri apa
- 3 oua
- 70 g zahar
- 75 g faina
- 30 g unt topit
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu apa si se tapeteaza baza unui vas de jena (rotund). Se pune in cuptorul cu microunde, la 700 W, la caramelizat timp de 3-4 minute (trebuie doar sa prinda un pic de culoare, nu sa se arda).
Intre timp, se bat ouale intregi, cu mixerul, impreuna cu zaharul (70 g.). Se adauga apoi untul topit si faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute inainte)
Se desface conserva de ananas si se aleg cele mai frumoase 4 inele 😛
Se aseaza rondelele de ananas peste caramel si se toarna deasupra blatul.
Se pune prajitura la microunde, la 700 W, timp de 7 minute (nu o tineti mai mult, caci se usuca)
Se lasa la racit cca.10 minute, dupa care se rastoarna pe un platou (daca va plac prajiturile insiropate, insiropati blatul cu sucul din conserva inainte de a-l rasturna)
Serviti prajitura cu un mot de frisca 🙂
…prea rapida si prea buna!!!!!!!
P.S. Puteti folosi si ananas „bucatele” daca nu gasiti „inele” 😛 …si, de asemenea, puteti inlocui ananasul cu mere, crude sau calite (cu o lingura de unt si zahar), taiate in prealabil in feliute sau cubulete.
…iar daca va intereseaza varianta la cuptor, trebuie sa stiti ca zaharul si fructele se lasa cca. 18-20 de minute la caramelizat si abia dupa aceea se toarna aluatul deasupra.
Se lasa 10 minute la foc mai aprins (180 grade) si apoi cam 12 minute la foc mai domol (170 grade). Iese o minunatie de prajitura!!!
Reteta preluata de la Bulinuta
13 comentarii
Tocmai am facut prajiturica cu ananas (la microunde). Cadou de Dragobete pt. sotul meu. Am avut nevoie de o reteta de praji noua, buna, spectaculoasa si pe care sa o pot face in seara asta fara sa stau 3 ore in bucatarie :). Prajitura asta a a picat la fix. Ca sa nu mai spun ca a iesit super – buna si frumoasa si a impresionat pe cine trebuia :).
Multumesc frumos!
chiar daca nu s-a caramelizat a fost super…un mirosssssssss mama!!in max 3ore n-a mai fost..asa ca azi mai tre sa fac una..te poop
salutare..in seara asta am pus deo praji cu ananas..inca e la cuptor da nu prea cred co sa iese..am pus zaharul cu ananasul pt caramelizat(la cuptor)cam 25 de min si nu era caramelizat.a lasat multa zeama..totusi am turnat blatul..sa vedem ce o iesii:0 ..tu ce crezi de ce nu s-a caramelizat???ms ..o sa-ti sp mai incolo cum a iesit..pa
unn
pt ca se pune doar zaharul la caramelizat!!!! nu se pune cu ananasul!! acesta se pune peste zaharul caramelizat deja, inainte de a pune blatul!!!
Arata delicios…si foarte simplu de facut. Din pacate, incercand sa prepar aceasta minunatie, tocmai am spart un vas in cuptorul cu microunde… L-am aruncat cu tot cu zaharul caramelizat, am plans de ciuda 10 minute si apoi am turnat restul compozitiei intr-o tava pe care am bagat-o ulterior la cuptor. Cuptor care nu e deloc eficient. Deci voi arunca si restul de „praji” si ma voi indopa cu ciocolata tot restul zilei…:))Dar tu, tu…esti incredibil de talentata! Iti multumim mult ca impartasesti cu noi retetele tale!
Daniela
am facut-o aseara si mi-a iesit grozav 🙂 e cea mai buna solutie cand ne vin musafiri pe neasteptate!
minunat Maestro…..
Esti o dulceata…Maestra!!!!!!!!!!!o zi minunata….
super,felicitari,trebue facuta reteta
Am facut-o chiar acum, la cuptor 😛
…cu mere (taiate felii, pe care le-am lasat, impreuna cu zaharul, la caramelizat vreo 18-20 de minute, si de-abia dup-aia am turnat deasupra blatul.
Am lasat primele 10 minute la foc mai aprins (180 grade) si apoi cam 12 minute la foc mai domol (170 grade)
A iesit o nebunie!!!!!!!!!!
…nu mai am decat un sfert din ea, si ala destul de sifonat, hihi, asa ca nu mai am ce poza :)))
Spor la treaba, dragelor!!!
P.S. Am pus destul de multe mere…4 mai mici, ca mi se ofileau in camara :P, dar voi puteti pune mai putine…
Atunci probabil ca si timpul de coacere va fi putin diferit, adica s-ar putea sa se coaca mai repede 😉
pentu cuptorul clasic sau electric care ar fi timpul de coacere?Ms si spor in toate. PS FELICITARI PT BLOG(O ADEVARATA COMOARA)!
Una torta estiva e bella ciao
interesant si de incercat,felicitari si o zi minunata