Prajitura Kinder Pingui

41 comentarii
Prajitura Kinder Pingui este o minunatie de prajitura (reteta o am de la Laura Laurentiu), pe care eu am ales sa o transform in tort. Intr-un tort deosebit, facut pentru o ocazie speciala, cea a sarbatoririi celor 4 anisori ai lui Bogdi 🙂

Ingrediente:

Foi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat (20 g)
  • 5 linguri pline cu gris instant, fin ( pentru bebelusi) sau 5 linguri de pesmet alb fin
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao amara
  • 5 linguri miere (de salcam)
  • 1 pachetel si jumatate praf de copt (15 g)
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Crema:

  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri lapte condensat sau simplu
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingura esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat

Glazura 1 (peste crema)

  • 120 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)

  • 220 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura zahar praf

 

Mod de preparare:

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor… adaugati laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
Daca aveti cuptor cu ventilatie coaceti doua foi deodata, in doua tavi mari (de la aragaz), tapetate cu hartie de copt la 165 grade pt. 12-13 minute. Daca aveti cuptor normal, coaceti foile pe rand, la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe. Se lasa deoparte sa se racoreasca.

Se mixeaza frisca pe viteza mare pana se intareste bine. Se adauga gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (se poate folosi si lapte condensat) mierea, esenta si se mixeaza din nou bine.

Intre timp foile s-au racorit, asa ca trecem la asamblarea prajiturii:
– pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga.
– peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.

Intre timp se prepara glazura 2…identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Eu bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a dubla crema de cioco din mijloc, iar deasupra am pus doar frisca pentru ca voiam sa-i fac lui Bogdi un tort Wall-E and Eva numai ca nu l-am mai gasit pe Wall-E!!! 😀

Aici sunt unele dintre cele mai dichisite bucati, pe care le-am mai putut salva din mainile copiilor :))

O mie de pupici de la mine si de la copii, draga Laura!!!

 

 

Reteta preluata de la Laura Laurentiu

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

41 comentarii

Ilie Antonina 23 mai 2018 - 21:53

Buna Laura !Ce dimensiune la tava ai avut?Si eu tot tort vreau sa o fac pentru băiețelul meu de 4 anișori.te rog sa.mi răspunzi.

Raspunde
Madalina Rades 2 noiembrie 2016 - 11:41

Buna draga Laura! Sunt o gurmanda care am gasit delicii care mai de care aici dar mai am de invatat. Imi doream sa te intreb in legatura cu crema pe baza de frisca, daca se adauga gelatina fara nici un fel de dizolvare caci data trecuta am folosit foi de gelatina insa a fost acum 4 ani si am uitat cum am procedat. Iti multumesc pt detaliile adaugate retetelor postate . O saptamana minunata. Cu drag, Madalina

Raspunde
Olivia 14 noiembrie 2013 - 15:38

Am pregatit si eu acest tort azi.Merita osteneala.Numai bine!

Raspunde
disqus_9d0aaS45ra 6 decembrie 2012 - 11:24

pot folosi zahar pudra? Acelasi gramaj?

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2012 - 20:12

Ar fi bine sa specificati dimensiunea tavii ‘iar referitor la gelatina – daca se lasa la inmuiat , in cata apa si cat timp . Multumesc

Raspunde
Anonymous 20 aprilie 2012 - 16:53

Buna ziua

as avea doua intrebari pt aceasta prajitura, care este divina. Felicitari.

Cit de mare este tava in care se coc foile?
Cita gelatina trebuie pusa in caz ca nu avem intaritor de frisca.

multumesc anticipat

Raspunde
Anonymous 3 aprilie 2012 - 18:17

Felicitari , Felicitari ptr. acest blog , ptr. indeminare si pricepere .Arata super totul ;acum te-am descoperit si bineinteles ca o sa incerc de PASTE citeva retete…cred ca vor iesi suuuuuuper . MULTUMESC

Raspunde
Tamara 7 ianuarie 2012 - 01:03

Buna Laura! Ai un blog minunat si tu esti minunata. Am descoperit de curand acest blog(o luna)si de atunci sunt zilnic pe el. Prajitura Kinder Pinguin e minunata am facut-o de 4 ori intr-o luna (decembrie)si mi-a iesit de fiecare data super. Am incercat si: “Prajitura cu mac si ciocolata”, “Mini Amandine”, “Bounty Bars” si toate mi-au iesit delicioase. Maine voi face “Cuburi cu lapte”.Voi incerca cat mai multe retete. De acum inainte incerc sa postez la fiecare cum mi-au iesit.Mai spun ca am facut si cateva ciorbe, aperitive,etc..toate sunt foarte bune.
Multumim Laura! Nota 10 cu felicitari!

Raspunde
Mirabela 12 decembrie 2011 - 09:35

Buna laura,

Azi o sa fac si eu aceasta minunatie pe care o tot urmaresc la tine pe blog pentru pertecerea micutei mele mijloci care face 4 ani maine ….:)
o sa fie un tortulet hello kitty pentru ca deja mi-am comandat martipan si sper sa iese bine 🙂
pot sa spun ca am devenit dependenta de blogul tau iar pentru meniul de sarbatori sa sti ca am o gramada de retete de pe blogul tau pe care le-am trecut in lista.
Pupici si la cat mai multe retete .

Raspunde
pisi 29 iulie 2011 - 20:08

super apetisant,bravooo arata bestial si sunt sigura ca este la fel de gustos:)))

Raspunde
mycookinglife 7 mai 2011 - 23:22

Pare foarte buna. Nici nu stiu ce nu ar putea sa nu fie – toate ingredientele sunt compatibile cu gusturile mele. 🙂 Cu siguranta o voi incerca!

Raspunde
iuliana 20 februarie 2011 - 21:51

este de-a dreptul un deliciu…am facut-o si mi-a iesit…ft ft buna.felicitari!o sa mai incerc si alte retete!

Raspunde
Anonymous 17 februarie 2011 - 15:06

Buna,
ma interesa pt ce fel de tava sunt cantitatile mentionate? Pt ca eu am tave de aprox 60/60 (ma rog cu aproximatie cred ca cuptorul are dimensiunile astea, tava cred ca e mai mica). Te intreb ca de ex la alte retete trebuie sa dublez cantitatea pt a reusi sa umplu tava.
Tine-o tot asa. Eu si colegele mele iti urmarim blogul cu mare interes. Irina

Raspunde
alinatobos 10 februarie 2011 - 16:56

super prajitura!!:D mi-a iesit fooarte bine si e si foarte buna la gust…chiar aduce a kinder!! thanks laura!!:*

Raspunde
ligia 29 ianuarie 2011 - 23:31

Buna!e pentru prima data cand indraznesc sa iti scriu desi demult vizitez site:).Prajitura e de nota 20..am incercat-o si eu chiar azi cu inima putin stransa ca sunt cam sceptica la “retele de pe net”…adica am incercat multe si n-au fost la asteptarile mele.si pot spune ca mi-a iesit super …extraordinara mai ales ca am facut-o pentru ziua mamei soacre(da abia maine o gustam)oricum am sa-ti scriu si ce impresie au avut ceilalti:).ca de aratat…arata bestial de bine:P.felicitari inca o data!

Raspunde
Anonymous 10 decembrie 2010 - 18:47

am descoperitde curand blogul tau si as dori sa incerc unele retete. vreau sa te intreb, de ex ciocolata menage e cam amara si mie nu imi place as putea sa o inlocuiesc cu ciocolata cu lapte?si, in unele retete, folosesti cafeaua, pe care eu nu o pot consuma din motive de sanatate, as putea inlocui cu capuccino?adica inlocuind eu, sa nu stric consistenta la creme.iti multumesc mult,alina

Raspunde
Anonymous 15 noiembrie 2010 - 15:16

Buna ziua
As vrea sa fac aceasta prajitura sub forma de tort pt ziua fetitei mele,Andra si vreau sa stiu daca trebuie facut in aceeasi zi(cu aia in care il si mananci)sau merge si facut cu o zi inainte,tinand cont ca se baga la congelator am vazut si nu stiu daca mewrge facut cu o zi inainte si tinut la frigider.
merci
Loredana

Raspunde
bettykitchen 14 septembrie 2010 - 11:20

Laura, m-am incumetat ieri sa fac prajiturica asta, care pana la urma s-a transformat intr-un tort pentru ca mi-a iesit multa crema si foile destul de groase…oricum, a iesit o minunatie. Aseara am gustat doar un pic din margini si nu mi s-a parut extraordinara, insa azi, dupa ce am lasat-o o noapte la rece, savurez chiar acum o felie si mi se pare extraordinar de buna!!!
Asa ca, avand asa un gust minunat, imi cer permisiunea de a o posta si pe blogul meu, bineinteles amintind sursa ei de provenienta. Multumesc mult ptr reteta!

Raspunde
Betty 14 iulie 2010 - 14:04

Arata de nota 20 prajiturica ta. Si daca de aratat se prezinta asa…nici nu vreau sa-mi imaginez ce gust trebuie sa aiba!! Nu de alta, dar sunt in luna a 7-a…si cine stie…
Te astept si eu sa vizitezi bucataria mea.
Betty

Raspunde
mina 28 decembrie 2009 - 14:36

am facut prajitura asta si am o nedumire,intrucat foile mi-au iesit mult prea groase-am respectat reteta intocmai-totusi,nu o fi prea mult praful de copt?ies doua foi groase din care s-ar putea face doua portii de praji,respectiv 4 foi…iar in poza la tine,foile sunt destul de subtiri…

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 18:34

…dupa mii de ani-lumina ajung sa iti raspund, draga mea Daniela… 🙂
Te pup pentru reusita Kinder-ului!!!
…si sper ca nu te-ai suparat pe mine si o sa mai vii la noi in vizita… 🙂

Raspunde
Olgutza 24 mai 2009 - 15:49

Buna, ma numesc Daniela si vreau sa te felicit din toata inima pentru blogul tau. Ieri am descoperit blogul, am vazut reteta Kinder si m-am decis s-o fac celor dragi. Mi-a iesit delicioasa si toata lumea a laudat-o 😀 MULTUMESC!

Raspunde
Laura 24 aprilie 2009 - 21:50

Of, Diana, ce de peripetii ai mai avut cu deliciosul Kinder… 🙂
Iti multumesc mult ca mi-ai impartasit prin ce-ai trecut…si cel mai mult ca l-ai incercat chiar de Paste 🙂
Ma bucur ca, in final, te-ai descurcat admirabil cu “asamblarea” lui si ati savurat, la fel ca noi, o portie dubla de “strat” de ciocolata 😛
Frisca de care ma folosesc eu de obicei e Hulala, indulcita…dar am folosut si Meggle si nu mi-a displacut. Depinde si de cat de proaspata o fi fost, cine stie…
Iti urez mult spor in continuare si te-astept cu impresii noi! 😉

Raspunde
Diana 24 aprilie 2009 - 12:47

Am incercat si eu prajitura de Paste. Si la mine a avut succes. Initial am facut doar o portie de glazura la mijloc dar am vazut ca e prea subtire si am dublat si am mai facut inca o glazura. Am cam ars blaturile si m-am pus sa mai fac un blat din jumatate de compozitie. In final am pus un singur blat si am terminat prajitura cu al doilea stat de crema pt ca mi s-a parut prea inalta. Tu ce frisca folosesti pt ca eu am folosit frisca vegetala de la meggle si nu am fost prea incantata. As vrea data viitoare sa folosesc alta frisca. Hai ca m-am intins dar trebuia sa-ti impartasesc prima mea experienta cu prajitura.

Raspunde
Laura 23 aprilie 2009 - 14:47

Cu mare placere, invatacel! 🙂
Ma bucur mult ca ai facut senzatie cu ea, mai ales in fata mamei-soacre! 😛
…cat despre retetele care nu ne cuceresc la fel de tare ca pe altii, stiu foarte bine ce simti, ca am trecut si eu prin asa ceva :)))

Multumesc frumos pentru felicitari!
Sa mai treci pe la noi 🙂

Raspunde
invatacel 23 aprilie 2009 - 13:55

Multumesc frumos pentru reteta! Desi mie nu mi-a placut in mod deosebit, ai mei au fost foarte incantati asa ca a trebuit sa o repet de Paste.(cind spun “ai mei” o includ si pe soacra mea :))

Felicitari pentru blog!

Raspunde
Laura 24 martie 2009 - 02:01

Diana, cat de draguta poti sa fii!!! 🙂 …parca ma vad pe mine, planuind ce sa ii pregatesc lui Bogdi de ziua lui! 😛
Sa iti traiasca flacaul!!! 🙂
…si daca, in final, vei alege Kinderul, voi fi foarte fericita!
Am sa iti scriu si despre gelatina desi eu, la reteta asta, nu am folosit-o! 😛
Am pus 2 pliculete de intaritor de frisca si a fost perfect dar tu daca vrei poti folosi gelatina, pe care, desigur, trebuie sa o dizolvi (dupa ce in prealabil a fost lasata la inmuiat vreo 10 min.)
O poti topi fie la bain-marie, fie la microunde, cum fac eu mereu (pentru doar cateva secunde, pana se topeste)

Mult succes si petrecere frumoasa! 🙂
Gelatina se inmoaie

Raspunde
Diana 20 martie 2009 - 21:29

Gelatina o pui asa pur si simplu sau o dizolvi inainte.
Ma documentez si eu pt ziua celui mic care face 2 ani in 25 mai.

Raspunde
Laura 19 februarie 2009 - 23:04

Geo, ma bucur ca ti-a facut cu ochiul! 😛
E delicioasaaaa, asa-i?! …sub orice forma! 🙂

Raspunde
Georgiana 18 februarie 2009 - 17:14

Foooarte buna prajiturica, am vazut-o si eu la Lissa prima data si am facut-o imediat!
Foarte frumos ti-a iesit, chiar ma gandeam si eu sa o fac si sub forma de tort!
Te pup!

Raspunde
Laura 10 ianuarie 2009 - 00:33

Vaaaiii, Shana, draga mea, oare ma vei ierta vreodata ca nu am dat de mesajul tau pana acum???????????!!!
Eu sper ca da, caci nu a fost cu intentie…ci doar din neatentie! 🙂
Mi-ar fi placut mult sa-ti fiu de folos atunci cand aveai mai mare nevoie de mine dar ma bucur mult ca Irina te-a sfatuit, chiar mai bine decat as fi facut-o eu!
Irina scumpa, mii de pupici!!!
Deci, exact asa se procedeaza, cum ti-a explicat Irina…

Cu speranta ca ai reusit sa “fabrici” un Kinder delicios si deloc traumatizat, te pup cu drag si te rog din tot sufletul sa-mi ierti lipsa de reactie!
Te-astept oricand sa revii si promit sa nu te mai dezamagesc!

Raspunde
Laura 10 ianuarie 2009 - 00:27

Mirabella, draga mea, ma bucur mult de tot ca i-ai facut Dariei tortul fluture pentru sarbatorirea celor 4 anisori!!! 🙂
Te pup si La multi ani! …si ei, desi cu mare intarziere…dar si pentru noul an!
De-abia astept sa incerci “Kinder”-ul, caci stiu sigur ca vei avea un succes nebun cu el la copii! 😛

Raspunde
Irina 23 decembrie 2008 - 18:53

pui hartie de copt, torni jumatate din compozitie si coci o foaie

scoti foaia din tava, cu tot cu hartia de copt,pui alta hartie, si torni compozitia ramasa si faci a doua foaie

cand asamblezi prajitura pui foaia cu hartia de copt in sus pe tava, scoti hartia si pui cremele. Procedezi la fel cu a doua foaie.

Laura, e super praji, am facut-o si eu acum, abia astept s-o papam :))

Raspunde
Shana 28 noiembrie 2008 - 14:31

Draga Laura, te rog frumos sa ma ajuti , nu am inteles exact cum fac cu foile.In tava pun hartie de copt , torn un aluat dupa care aplic peste hartie de copt si torn alta foaie?
Aragazul meu este unul de tip vechi si nu imi afiseaza temperatura.Cum ma sfatuiesti?

Multumesc frumos.

Raspunde
mirabella.k 27 noiembrie 2008 - 01:00

Va fi urmatoarea prajitura care o voi incerca. Pana una alta, satamana trecuta de ziua Darie fetita mea cea mare care a implinit 4 ani am facut tortul fluture. Ea doar l-a gustat dar a fost tareeee incantata…
Multumesc Laura!

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2008 - 10:10

Am vazut-o, Iulia, la tine pe blog…si am ramas muta de admiratie! 🙂
Ti-a iesit o frumusete de prajitura! Ma bucur mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut! 🙂

Raspunde
Gourmandine 14 noiembrie 2008 - 21:47

Laura, am incercat prajitura asta, e un vis, foarte, foarte buna. Multumesc pentru reteta!!!!!!! 🙂

Raspunde
Laura 7 noiembrie 2008 - 12:26

Ce scumpa esti, Didona!!! 🙂
Tu numa’ vino ca eu iti fac! 😛

Raspunde
Didona 7 noiembrie 2008 - 10:33

Ooooooooooooo!!!!!!!!!
VREAU SI EU.

Raspunde
Laura 7 noiembrie 2008 - 01:21

Esti tare, tare draguta Ducesa!!! 🙂
…acum, datorita tie, am sa ma perind prin somn cu un premiu mic dar dragalas, pe care scrie nota 10 cu felicitari!!!!!!!!!!!! 😛
Te pup dulce! 🙂

Raspunde
Ducesa 6 noiembrie 2008 - 17:07

Minunata,le ai!!! nota 10 cu felicitari!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.