Prajitura fara zahar

6 comentarii

Dragilor, v-am ademenit de-a lungul timpului cu fel si fel de prajituri, unele mai dulci si mai calorice decat altele, dar acum, iata, a venit momentul sa-mi mai spal din pacate 😀 , si sa va prezint o prajitura fara zahar. O prajitura ideala pentru cei care sufera de diabet (am promis ca voi veni cu astfel de retete) sau pentru cei care sunt la dieta.

E de fapt un flan, o clatita la cuptor cu fructe. Foarte buna si sanatoasa!!!

Promit sa revin cu mai multe retete de genul asta, si nu doar „dulci”!

 

Ingrediente:

  • 4 portocale potrivite (si foarte dulci, daca se poate 😛 )
  • 150 g faina neagra de grau
  • 3 oua mari
  • 350 ml lapte degresat (1,5 %)
  • 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare:

Prima data se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 25 cm. x 16 cm.

Pentru blat, batem ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugam faina cernuta, laptele slab, uleiul si sucul de la o portocala. Amestecam totul pana cand obtinem o compozitie fara cocoloase.

Lasam aluatul sa se odihneasca cca. 20 de minute la frigider, timp in care se curata de coaja portocalele ramase (3 la numar ) si se taie rondele fine.

In continuare, asezam feliile de portocale in tava si turnam deasupra lor compozitia:

Lasam prajitura la copt timp de cca. 20-25 de minute:

Foarte buna pentru o prajitura care n-are pic de zahar!!!

 

Poftiti, gustati, sa va convingeti singuri!! 😀

 

Sfat: In loc de portocale puteti folosi mere, iar in loc de faina neagra de grau, faina alba. Si daca totusi  nu v-o puteti imagina fara zahar, folositi zaharina lichida (un sfert de lingurita, pe care o veti bate cu ouale) sau fructoza.

La varianta cu mere, folositi neaparat scortisoara pudra!! Va fi si mai gustoasa!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Anca 28 decembrie 2020 - 20:02

Buna, la mine nu se vad pozele

Raspunde
Laura Sava 29 decembrie 2020 - 23:22

Anca draga, imi cer scuze pentru asta!!! Am pierdut un program de editare al pozelor si ma straduiesc sa le repun dar am ataaat de multe si dureaza ceva…
Voi incerca sa le afisez din nou, ca sa poti vizualiza prajitura…si apoi sa o poti si incerca 🙂

Raspunde
Bianca 14 februarie 2013 - 21:43

om nom nom… :X

Raspunde
Larisa Ciobanu 11 februarie 2013 - 17:57

Buna, as vrea sa te intreb daca pun mere in loc de portocale, ce suc mai pun in compozitie? De portocale sau de mere? Multumesc:)

Raspunde
Laura Sava 12 februarie 2013 - 16:07

Larisa, poti pune linistita suc de portocale, chiar daca folosesti mere 🙂

Raspunde
AndreeaG 18 februarie 2013 - 09:44

Imi cer scuze, dar nu am priceput, unde se foloseste sucul de fructe?! Poate inlocui laptele?

Arata grozav, felicitari! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.