Prajitura cu mure si crema de lamaie

5 comentarii

Aceasta prajitura cu mure si crema de lamaie este fantastica!!!!! Am facut-o de atatea ori (si cu capsuni e grozava) si inca nu ne-am saturat de ea ­čśÇ

Va urez poftaaaaaa!!!!!!

Ingrediente pentru cca.18 bucati:

Blat:
  • 6 oua mari
  • 5 linguri rom
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 20 g de cacao
  • 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
  • 2 lingurite praf de copt
Umplutura:
  • 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
  • 500 g mure
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 5 linguri miere
  • 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 400 ml smantana pentru frisca
Glazura:
  • 1 plic Tort Gelee
  • 250 ml suc de visine

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu hartie o tava de aprox. 25/35cm. Cuptorul se incinge la 160 grade C (foc domol).
Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat cca. 5 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula, pana se incorporeaza bine. Daca vreti, puteti folosi si mixerul, dar la viteza cea mai mica:

Aluatul se aseaza in tava si se coace  cca. 20 minute.

Se rastoarna apoi si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca:

Pentru crema, se inmoaie foitele de gelatina in multa apa rece (gelatina granule se pune in 100 ml apa rece). Se lasa cca. 5 minute, pana se umfla.
Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie:

Se scot foitele de gelatina din apa si se topesc intr-un bol la microunde sau la bain-marie. Gelatina granule nu se scurge, pentru ca va „inghiti” tot lichidul, ea se topeste direct. Aveti grija ca gelatina se topeste foarte repede, in doar cateva┬ásecunde (4-5 pe high), sa nu o tineti mai mult pentru ca isi pierde calitatile de inchegare. In niciun caz nu are voie sa dea in clocot!
Se scot o lingura, doua de crema de branza si se amesteca cu gelatina topita. De-abia dupa aceea se toarna, in fir subtire, in crema. Cand crema incepe sa se intareasca putin (dupa cca. 10 minute), se inglobeaza frisca batuta:

Finisare: Crema se repartizeaza pe blat, in cadru (aveti nevoie de o forma cu inel detasabil):

Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine…

Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine:

Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza imediat, cu lingura, peste fructe (daca nu va grabiti, se intareste):


Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore.

Asa arata cand am scos-o din frigider… avea o culoare super-faina…din rosu s-a transformat intr-un roz-visiniu turbat :))

Se indeparteaza cu grija inelul detasabil al formei (daca e nevoie, treceti cu lama cutitului pa langa marginile formei):

Mi-a placut la nebunie cum a iesit ­čÖé

Se taie apoi prajitura in 18, sau in cate bucati vreti ­čśŤ , si se orneaza cu lamaita…pe care eu n-am avut-o

Excelenta!!!
Sfat: Puteti sa faceti blatul cu faina de hrisca, si anume 200 g.
…fara cacao, deci :))
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Aiana 20 septembrie 2012 - 11:59

Crema se intareste pe foc….. se fierbe sau se intareste de la gelatina doar?

Raspunde
micsa 19 septembrie 2012 - 12:40

mamamamama lesin nu alta.in week.o fac.doar ca am dulceata de capsuni.ms.pop

Raspunde
Joana21 10 aprilie 2011 - 00:58

arata splendid!

Raspunde
Diana 6 aprilie 2011 - 07:59

Buna cu ce alt fruct futem inlocui murele?

Raspunde
Anonymous 13 iulie 2010 - 22:11

Draga mea Laura,am facut prajitura pentru serbarea de la gradi’ a puiului meu si…a fost prima care s-a terminat!Toate mamicile prezente mi-au cerut reteta!!Nu numai ca este foarte aspectuoasa si usor de facut,dar este si o „bomba „de vitamine pentru copilasi si nu numai:-P!!!
Multumesc pentru ca,de fiecare data cand probez o reteta de la tine,am un succes garantat!Si ca,datorita tie,bucataria nu-mi mai e un chin,ci…chiar o relaxare foarte placuta!!!Muuuuulte imbratisari!Moni

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.