7,1K
Aceasta prajitura cu mure si crema de lamaie este fantastica!!!!! Am facut-o de atatea ori (si cu capsuni e grozava) si inca nu ne-am saturat de ea 😀
Iar aici: Prajitura cu lapte batut si fructe de padure, aveti o alta varianta la fel de atragatoare!!!
Va urez poftaaaaaa!!!!!!
Ingrediente pentru cca.18 bucati:
Blat:
- 6 oua mari
- 5 linguri rom
- 180 g zahar
- 250 g faina
- 20 g de cacao
- doua pliculete de zahar vanilat (20 g)
- 2 lingurite praf de copt
Umplutura:
- 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule
- 500 g mure
- 750 g branza dulce de vaci
- 5 linguri miere
- doua pliculete de zahar vanilat (20 g)
- sucul si coaja de la 2 lamai
- 400 ml smantana pentru frisca
Glazura:
- 1 plic Tort Gelee
- 250 ml suc de visine
Sfat: Puteti sa faceti blatul cu faina de hrisca, si anume 200 g.
…fara cacao, deci :))
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 160 grade C (foc domol). Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 25/35cm.
Pentru blat, bateti ouale cu romul, zaharul+zaharul vanilat cca. 5 minute. Cerneti deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amestecati usor, cu o spatula, pana se incorporeaza bine.
Daca vreti, puteti folosi si mixerul, dar la viteza cea mai mica:
Aluatul se aseaza in tava si se coace cca. 20 minute.
Cand e gata, rasturnati-l si desprindeti hartia. Lasati-l sa se raceasca:
Urmeaza crema si prima oara ne ocupam de gelatina: inmuiati foitele de gelatina in multa apa rece (gelatina granule se pune in 100 ml apa rece). Lasati-o cca. 5 minute, pana se umfla.
Amestecati in timpul asta branza de vaci cu mierea, zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie:
Scoateti foitele de gelatina din apa si topiti-le intr-un bol la microunde sau la bain-marie. Gelatina granule nu se scurge, pentru ca va „inghiti” tot lichidul, ea se topeste direct, asa cum e.
Aveti grija ca gelatina se topeste foarte repede, in doar cateva secunde (4-5 pe high), sa nu o tineti mai mult pentru ca isi pierde calitatile de inchegare. In niciun caz nu are voie sa dea in clocot!
Se scoate apoi o lingura mare de crema de branza si se amesteca cu gelatina topita. De-abia dupa aceea se toarna, in fir subtire, in toata crema.
Cand crema incepe sa se intareasca putin (dupa cca. 10 minute), se inglobeaza frisca batuta:
Iar acum intra in scena imaginatia proprie 😛 Asezati deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine…
Amestecati praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine:
Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; lasati sa dea in fiert, amestecand.
Glazura se aseaza imediat, cu lingura, peste fructe (daca nu va grabiti, se intareste):
Asa arata cand am scos-o din frigider… avea o culoare super-faina…din rosu s-a transformat intr-un roz-visiniu turbat :))
Indepartati cu grija inelul detasabil al formei (daca e nevoie, treceti cu lama cutitului pa langa marginile formei):
5 comentarii
Crema se intareste pe foc….. se fierbe sau se intareste de la gelatina doar?
mamamamama lesin nu alta.in week.o fac.doar ca am dulceata de capsuni.ms.pop
arata splendid!
Buna cu ce alt fruct futem inlocui murele?
Draga mea Laura,am facut prajitura pentru serbarea de la gradi’ a puiului meu si…a fost prima care s-a terminat!Toate mamicile prezente mi-au cerut reteta!!Nu numai ca este foarte aspectuoasa si usor de facut,dar este si o „bomba „de vitamine pentru copilasi si nu numai:-P!!!
Multumesc pentru ca,de fiecare data cand probez o reteta de la tine,am un succes garantat!Si ca,datorita tie,bucataria nu-mi mai e un chin,ci…chiar o relaxare foarte placuta!!!Muuuuulte imbratisari!Moni