Prajitura cu mac

7 comentarii
Prajitura cu mac mai buna nu cred ca ati mancat vreodata!!! :P. Asta e prajitura suprema cu mac…mai ales ca are si glazura de ciocolata!!!!!!!

Ingrediente:

 – 5 oua
– 180 g. zahar
– 2 linguri ulei

– 2 linguri Brandy/Rom

– 2 linguri (cu varf) pesmet

– 250 g. mac macinat

– 100 g. ciocolata cu lapte

– 100 g. stafide (optional)

Glazura:

– 100 g. ciocolata amaruie sau cu lapte

– 60 ml. smantana dulce pentru frisca (frisca lichida)

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc mediu(180 grade).

Se bat ouale impreuna cu zaharul aprox. 5 minute, la viteza mare. Se adauga uleiul, romul sau coniacul, pesmetul, macul macinat si ciocolata, taiata cubulete. Se amesteca usor cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt (cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) sau intr-una rotunda (26 cm diametru). Prajitura se coace cca. 32-35 minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru glazura se pune pe foc mic frisca si ciocolata, rupta in bucatele, pana cand aceasta se topeste. Se lasa la racit cca. 20 de minute si se toarna deasupra prajiturii. Asa am facut eu prima data (vedeti poza veche de la sfarsitul postarii). Daca insa o tineti la frigider inca o data pe atat si apoi o bateti bine cu mixerul sau telul, va avea o alta consistenta, mai densa, si se va deschide usor la culoare. Asa am facut acum 🙂

[shashin type=”photo” id=”16485,16486,16487″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pentru voi, cu drag 🙂

[shashin type=”photo” id=”16488″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Poza veche 🙂

 

Reteta preluata de la Alis

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Anonymous 22 martie 2012 - 11:21

Buna!!Vreau sa va spun ca am facut si eu prajitura asta si a iesit absolut delicioasa!Merita facuta,e chiar f.buna,multumesc pentru reteta Laura.pupici!!:*

Raspunde
Anonymous 1 februarie 2012 - 16:51

Salut!Si eu incerc de ceva timp sa fac o prajitura cu mac care arata cam ca in aceste poze dar aveam o reteta uor diferita si tot fara faina.Am incercat-o de 3 ori deja m-am gandit ca arde cuptorul meu dar de fapt fara faina iese nefacuta la mijloc si se cruzeste toata in final.Totul a inceput de la o patiserie din centrul Brasovului unde am mancat prajitura asta nemaipomenita cu mac de atunci tot caut sa nimeresc reteta.Ca sa nu va scriu degeaba comentariul si sa fiu utila cu un sfat, incercati la o astfel de prajitura sa puneti folie de aluminiu deasupra tavii macar in jumatate din timpul coacerii, poate asa nu se mai arde dedesupt si se coace uniform.

Raspunde
Anonymous 14 noiembrie 2011 - 14:21

sunt noua fana a retetelor tale si trebuie sa spun ador ceea ce faci si cum le prezinti iar prajitura asta obligat o voi face ador macul :

Raspunde
Anonymous 15 martie 2011 - 16:20

Laura, chiar deloc faina?
A facut-o prietena mea si a zis ca trebuie mancata cu lingurita (se sfarma) si am zis cum sa nu pui deloc faina?

Raspunde
viorela 23 ianuarie 2011 - 00:23

Azi am facut si eu prajitura cu mac dupa aceasta reteta, a iesit super buna!!!

Raspunde
Anonymous 9 ianuarie 2011 - 19:54

Prajitura nu contine deloc faina? multumesc; Beatrice

Raspunde
Amalia 15 februarie 2010 - 09:34

Draga Laura, prajitura asta e minunata (cred ca ti-am mai spus) si o fac ori de cate ori mi se iveste o ocazie. E deja “prajitura casei”. Marti am de facut aceasta prajitura (eu o fac in forma de tort) pentru un prieten drag si fiindca isi sarbatoreste 42 de ani, ii fac doua torturi de mac. El ar vrea sa ii scriu (neaparat!) pe un tort cifra “4” iar pe celalalt “2”. Cum glazura este neagra si frisca cade din discutie (ii dau torturile marti dupa masa si le serveste miercuri dimineata) oare cu ce as putea orna cifrele? Aaaa, am uitat sa iti spun ca am vazut la carrefour creioane pt. decor de la dr. Oetkher si cred ca ar merge…ai folosit asa ceva?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.