Piept de pui cu smantana si pesmet (la cuptor)

5 comentarii

O mancarica de pui mai gustoasa si mai rapida decat acest piept de pui cu smantana si pesmet la cuptor nu cred ca ati avut ocazia sa savurati!!! 😀

E o alta varianta a acestui fel de mancare cu pui: Piept de pui cu smantana si malai, la cuptor…o mancarica rapida si gustoasa, cu care ne-am delectat de multe ori!

 

Ingrediente:

  • un piept mare de pui, dezosat (sau 2 mai mici)
  • o ceasca mare cu smantana (250 g)
  • o jumatate de ceasca de pesmet sau fulgi de porumb pisati (eu am folosit pesmet)
  • sare, piper, praf de usturoi, etc.

 

Sfat: puteti adauga si putin cascaval ras in compozitia de pesmet (sau fulgi de porumb) de deasupra. Veti obtine o crusta si mai apetisanta!!

 

Mod de preparare:

In primul rand, incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si pregatiti o forma termorezistenta, in care veti „cladi” puiul 🙂

Apoi, taiati in felii subtiri carnea de pui (se bate putin daca e cazul).
Condimentati-o bine (eu am pus muuult praf de usturoi 😛 ) si asezati-o in tava unsa bine cu ulei:

Praful de usturoi, adus din Grecia 🙂

Turnati apoi smantana, cat mai uniform, peste feliile de pui:

La final, presarati pesmetul sau fulgii de porumb, bine pisati:

Compozitia se da la cuptor pentru cca. 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos:

Mancarica de pui se serveste fierbinte sau rece, fiind la fel de gustoasa!!!

Carnea este moale, zemoasa, crusta potrivit de tare…un fel de mancare ideal pentru toate gusturile, si toate varstele :))

A mancat Bogdi fara sa clipeasca!!!!!!! 😀
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

GIRBEA 22 februarie 2022 - 20:40

Cu ce garnitura poate sa fie?

Raspunde
George_re 3 octombrie 2011 - 17:23

Chiar acum am facut si eu reteta asta,mai putin si o scot de la cuptor… miroase atit de bine si am si gustat din ea sa vad daca e gata,e delicioasa!

Raspunde
delia 9 aprilie 2010 - 19:41

mmmm… excelenta reteta,am facut-o cu fulgi de porumb macinati,iar sarea si piperul le-am pus in smantana!

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 17:42

Andreea, te pup!!! 🙂
Mare bucurie mi-ai facut cu mesajul tau!
Sa iti traiasca mititelul si sa pape tot ce ii pregatesti…inclusiv pieptutul asta de pui, care e intr-adevar foarte bun si pe placul celor mici (iti zic din experienta! :P)
Te mai astept cu impresii! 🙂

Raspunde
andreea 29 ianuarie 2009 - 19:10

In acest we sigur voi presta bunatatea asta ,mai ales ca am un mofturos de 2 ani si 3 luni pe care vreau sa-l dau gata cu reteta asta….sper!!!M-am mai inspirat din blogul tau cand am gatit pt el si i-a placut cum gatesti … 😉
Ti-am mai spus si iti mai spun…ai un baietel superb…pupici si tine-o tot asa…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.