O mancarica de pui mai gustoasa si mai rapida decat acest piept de pui cu smantana si pesmet la cuptor nu cred ca ati avut ocazia sa savurati!!! 😀
E o alta varianta a acestui fel de mancare cu pui: Piept de pui cu smantana si malai, la cuptor…o mancarica rapida si gustoasa, cu care ne-am delectat de multe ori!
Nu am incercat inca cu pulpe de pui dezosate (fara os si piele) dar ma gandesc ca daca sunt batute bine cu batatorul de carne, vor iesi la fel de bune!
Ingrediente:
- un piept mare de pui, dezosat (sau 2 mai mici)
- o ceasca mare cu smantana (250 g)
- o jumatate de ceasca de pesmet sau fulgi de porumb pisati (eu am folosit pesmet)
- sare, piper, praf de usturoi etc.
Sfat: puteti adauga si putin cascaval ras in compozitia de pesmet (sau fulgi de porumb) de deasupra. Veti obtine o crusta si mai apetisanta!!
Mod de preparare:
In primul rand, incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si pregatiti o forma termorezistenta, in care veti „cladi” puiul 🙂
Apoi, taiati in felii subtiri carnea de pui (se bate putin daca e cazul).
Condimentati-o bine (eu am pus muuult praf de usturoi 😛 ) si asezati-o in tava unsa bine cu ulei:
Praful de usturoi, adus din Grecia 🙂
Turnati apoi smantana, cat mai uniform, peste feliile de pui:
La final, presarati pesmetul sau fulgii de porumb, bine pisati:
Compozitia se da la cuptor pentru cca. 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos (data viitoare cred ca o sa pun si niste cubulete de unt din loc in loc, peste stratul de pesmet):
Mancarica de pui se serveste fierbinte sau rece, fiind la fel de gustoasa!!!
Carnea este moale, zemoasa, crusta potrivit de tare…un fel de mancare ideal pentru toate gusturile, si toate varstele :))


5 comentarii
Cu ce garnitura poate sa fie?
Chiar acum am facut si eu reteta asta,mai putin si o scot de la cuptor… miroase atit de bine si am si gustat din ea sa vad daca e gata,e delicioasa!
mmmm… excelenta reteta,am facut-o cu fulgi de porumb macinati,iar sarea si piperul le-am pus in smantana!
Andreea, te pup!!! 🙂
Mare bucurie mi-ai facut cu mesajul tau!
Sa iti traiasca mititelul si sa pape tot ce ii pregatesti…inclusiv pieptutul asta de pui, care e intr-adevar foarte bun si pe placul celor mici (iti zic din experienta! :P)
Te mai astept cu impresii! 🙂
In acest we sigur voi presta bunatatea asta ,mai ales ca am un mofturos de 2 ani si 3 luni pe care vreau sa-l dau gata cu reteta asta….sper!!!M-am mai inspirat din blogul tau cand am gatit pt el si i-a placut cum gatesti … 😉
Ti-am mai spus si iti mai spun…ai un baietel superb…pupici si tine-o tot asa…