Parfait de ciocolata si cafea

14 comentarii

Dragilor, la noi a venit varaaaa si de doua zile incoace ne balacim intruna (eu cu Bogdi, cum cine?! 😀 ) si ne racorim cu tot felul de minuni reci, inghetate, cum e acest parfait de ciocolata, cu care incerc sa va ademenesc acum :))
Bogdi s-a delectat cu un altul, cu ciocolata alba si sos de visine, pe care o sa vi-l arat cat de curand.

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca de cafea espresso
  • 1 lingurita nes
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 3 galbenusuri
  • 30 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • alune

 

Mod de preparare:

Se dizolva nesul in cafeaua fierbinte (pregatita dinainte). Ciocolata se taie marunt.
Se infierbanta 200 ml. smantana (frisca lichida) si se adauga amestecul de cafea. Se varsa peste ciocolata si se amesteca bine (pana se topeste). Se lasa la racit.
Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele la bain marie. Se lasa la fiert cca. 2 minute, amestecand mereu, dupa care se amesteca cu compozitia de cafea si ciocolata.
Din restul de smantana (frisca lichida), foarte rece, se bate frisca tare. Se incorporeaza in crema de ciocolata, cu miscari usoare de jos in sus.
Se varsa totul intr-un vas si se lasa la congelator pentru cca. 2 ore. Dupa aceea, se scoate si se amesteca foarte bine cu mixerul (pentru a sparge cristalele de gheata). Se repune la congelator, intr-o forma de chec, de aprox. 25 cm. lungime, uda si tapetata cu folie alimentara transparenta, pentru minim 3-4 ore.
Parfaitul se rastoarna pe un platou rece (tineti platoul la frigider cu cateva minute inainte), se inlatura folia si se orneaza cu alune si bucatele de ciocolata cu cafea.

 

Sfat: Alunele (tocate) pot intra si in compozitia parfaitului.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

14 comentarii

Mihaela 19 iunie 2012 - 16:15

Yummy, nu am cuvinte pentru ce retete minunate am gasit aici, felicitari!!!

Raspunde
Nanita 18 iunie 2012 - 17:23

Наустоимо разхлаждащо предложение…мммм!Поздрави!

Raspunde
naty, galati 16 iunie 2012 - 14:38

mmmm..ceva buna…:)

Raspunde
The Wandering Oltean 16 iunie 2012 - 05:38

Poate sa zica si sa faca vara ce vrea, sunteti pregatiti 🙂

Raspunde
Ana Maria 14 iunie 2012 - 18:28

Cafeaua si ciocolata sunt aromele preferate de mine cand este vorba de inghetata. O sa incerc si eu reteta. Inghetata am mai facut dar nu sub forma asta. Felicitari si toata admiratia, pentru toata munca ta!

Raspunde
Carol 12 iunie 2012 - 18:11

Mereu ne surprinzi cu super retete!
O vara frumoasa in continuare!

Raspunde
Roxana 12 iunie 2012 - 17:45

Parfait de ciocolata! delicios! 🙂
Mai ales ca are si cafea, deja nu mai gasesc adjectivul potrivit pentru un asa desert! bun! Felicitari!

Raspunde
Nicoleta - Agenda di Nico 12 iunie 2012 - 13:13

Ador parfait-ul…si al tau este si cu gustul meu preferat!
toate cele bune ..ciao!!!

Raspunde
A Paixão da Isa 11 iunie 2012 - 22:56

para mim esta perfeito café e chocolate hummm super bjs

Raspunde
Anonymous 11 iunie 2012 - 20:12

Lauris, arata tareeee bine. Cat de mare iese? Daca as omite galbenusurile, bai mare ar fi? Pup la tine!

Raspunde
Anonymous 11 iunie 2012 - 19:24

De aproape 2 ani urmaresc retetele tale si de fiecare data raman fascinata si cu reteta in „raft” pregatita special pentru ocazia urmatoare pe care o am ca sa gatesc ceva dulce.
Sunt pasionata de gatit inca de la 11 ani, mai ales de prajituri si tot timpul ceva nou.
Parfaitul arata superb! Cred ca e mai bun decat cred eu :D. Inca nu am un an de cand m-am casatorit, iar blogul tau e „la fix” 🙂 o sursa de inspiratie.
Imi place ca esti mereu zglobie si vesela in descrierea prajiturilor 🙂
Promit sa il fac pe „parfait” si…sa il pozez?:)
Spor la bucatarit, mamica vesela :).
Cu drag, Cristina D. 🙂

Raspunde
stefy 11 iunie 2012 - 18:12

vai doamne cum arata!!! trebuie neaparat sa fac si eu daca nu vreau sa mor de pofta!!!:P

Raspunde
Lulu 11 iunie 2012 - 17:22

Mmmm,ce bunatate ai facut aici!!!

Raspunde
Beth 11 iunie 2012 - 10:23

Superbe cette glace, une délice!

Bisous

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.