Ingrediente:
- 175 g visine din compot
- 200 g iaurt
- 200 g mascarpone
- 2 linguri zahar
- o lingurita zahar vanilinat
- o lingura suc de portocale
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 g gelatina
Mod de preparare:
Se pun deoparte 12 visine pentru ornat…eu am prins in poza mai multe 😛
Restul se maruntesc:
Se amesteca iaurtul cu mascarpone, zahar tos, zahar vanilinat, visine tocate, suc de portocala si suc de lamaie:
Gelatina se inmoaie in apa rece 10 minute, se dizolva si se inglobeaza in compozitia de iaurt si mascarpone:
Se tapeteaza 4 cesti de cafea cu suporturi de pergament…eu peste faza asta am sarit, dar v-o scriu fiindca merita incercata, mai ales la o masa mai speciala…astfel incat sa ramana in exterior cca. 3 cm.
Eu formele le-am lasat libere, nici macar folie transparenta n-am mai pus, de lene 🙂 …dar rau am facut, fiindca m-am cam chinuit cu scosul parfaitului din forme…
Deci, dupa toate astea, se toarna crema si se da la congelator 60 de minute:
Se scot apoi, si cu o furculita se sparg acele de gheata.
Se pun din nou la congelator si se lasa aprox. 3 ore:
…ati vazut ca mi-au ramas doar 3 …Cipi a fost vinovatul 😀 … nu m-am asteptat sa-i placa atat de mult, a zis ca are un gust buuun de tot, mai ales in combinatie cu cioco 😛
Se scot apoi suporturile de hartie cu tot cu continut. Parfaiturile se pot rasturna pe farfurii de desert sau se servesc direct din forma.
Se orneaza fiecare cu cate 3 visine si neaparat cu ciocolata rasa :))










2 comentarii
Sunt absolut minunate retetele tale! Stau de vreo saptamana pe blog sa admir toate minunatiile pe care le-ai pregatit…Bravo!
Am descoperit blogul tau mai de mult dar e prima data cand scriu. Felicitari, ai niste retete minunate, mereu revin pe blogul tau. Te pup
Lucia