2,7K

Un parfait cu lapte batut si fructe, nectarine mai exact 😀 , racoritor si aromat, nu poate fi decat mult-savurat, mai ales intr-o zi caniculara cum este cea de azi! Nu trebuie decat sa amestecati laptele batut, sau iaurtul cu smantana si zaharul, si-apoi sa adaugati fructele.
Usor si rapid!!!
Sosul de zmeura e optional, puteti la fel de bine sa folositi un sos din fructe proaspete!
Si daca vreti sa incercati si alte arome, cum ar fi cea de struguri, intrati aici: Parfait de fructe si delectati-va 🙂
Ingrediente:
Pentru parfait:
- 225 g smantana (acra, fermentata)
- 250 ml lapte batut sau iaurt
- 3 linguri suc de lamaie
- 110 g zahar
- 2 nectarine, bine coapte (200-220 g)
Sos de zmeura:
- 200 g zmeura
- o lingura zahar pudra
- 1/2 lingurita amidon
- o lingura zmeurata
Poze noi cu parfaitul, „cladit” acum in forma de chec 🙂
Mod de preparare:
Se inglobeaza in compozitia de inghetata si se amesteca bine:
Se imbraca in folie patru forme mici de sufleu sau paharute de unica folosinta, din plastic (eu le-am pu cate doua). Se toarna inauntru compozitia de inghetata si se da la congelator cca. 5 ore:

Asa arata scoase de la congelator:
Pentru sos, se amesteca 150 g. zmeura…n-am mai gasit proaspata 🙁 …cu zahar pudra si se paseaza. Se toarna piureul intr-o oala si se incalzeste, amestecand.
Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece; se adauga la sos, amestecand si se da in fiert.
Se adauga zmeurata…eu am pus visinata, productie proprie :))
Sosul:
Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece; se adauga la sos, amestecand si se da in fiert.
Se adauga zmeurata…eu am pus visinata, productie proprie :))
Sosul:
…asa ca… 🙂
1 comentarii
Laura draga, parfait-ul acesta e minunat! Felicitari! Abia astept sa-l incerc. Cred ca e timpul sa-ti multumesc in numele tuturor gospodinelor pentru uriasa colectie de retete pe care ne-o pui la dispozitie.