Parfait cu lapte batut si fructe

1 comentarii
Un parfait cu lapte batut si fructe, nectarine mai exact 😀 , racoritor si aromat, nu poate fi decat mult-savurat, mai ales intr-o zi caniculara cum este cea de azi!  Nu trebuie decat sa amestecati laptele batut, sau iaurtul cu smantana si zaharul, si-apoi sa adaugati fructele.
Usor si rapid!!!
Sosul de zmeura e optional, puteti la fel de bine sa folositi un sos din fructe proaspete!
Si daca vreti sa incercati si alte arome, cum ar fi cea de struguri, intrati aici: Parfait de fructe si delectati-va 🙂

Ingrediente:

Pentru parfait:
  • 225 g smantana (acra, fermentata)
  • 250 ml lapte batut sau iaurt
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 110 g zahar
  • 2 nectarine, bine coapte (200-220 g)
Sos de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • o lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita amidon
  • o lingura zmeurata

Poze noi cu parfaitul, „cladit” acum in forma de chec 🙂

 

 

Mod de preparare:

Se amesteca smantana cu laptele batut, sucul de lamaie si zaharul:

Se spala nectarinele si li se scot samburii (se pot curata de coaja, daca va deranjeaza). Se taie doua felii (cele mai frumoase) pentru ornat, iar restul se taie cubulete:
Se inglobeaza in compozitia de inghetata si se amesteca bine:
Se imbraca in folie patru forme mici de sufleu sau paharute de unica folosinta, din plastic (eu le-am pu cate doua). Se toarna inauntru compozitia de inghetata si se da la congelator cca. 5 ore:
Asa arata scoase de la congelator:

Pentru sos, se amesteca 150 g. zmeura…n-am mai gasit proaspata 🙁 …cu zahar pudra si se paseaza. Se toarna piureul intr-o oala si se incalzeste, amestecand.
Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece; se adauga la sos, amestecand si se da in fiert.
Se adauga zmeurata…eu am pus visinata, productie proprie :))
Sosul:

Formele se plonjeaza putin in apa fierbinte.
Parfaitul se rastoarna pe farfurie:

Se aseaza alaturi sos, zmeura, felii de nectarine:
…aici nu se prea vad feliile de nectarine :))

…asa ca… 🙂

Si intr-o alta prezentare:

…feliute de parfait, super-delicios!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Rita 13 iunie 2012 - 19:19

Laura draga, parfait-ul acesta e minunat! Felicitari! Abia astept sa-l incerc. Cred ca e timpul sa-ti multumesc in numele tuturor gospodinelor pentru uriasa colectie de retete pe care ne-o pui la dispozitie.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.