Parfait cu lapte batut si fructe

2 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17348″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Un parfait de fructe, cu lapte batut si nectarine, racoritor si aromat, nu poate fi decat mult-savurat, mai ales intr-o zi caniculara cum este cea de azi 🙂  Nu trebuie decat sa amestecati laptele batut sau iaurtul cu smantana si zaharul, si-apoi sa adaugati fructele. Usor si rapid!!! Sosul de zmeura e optional 😛
Ingrediente:
Pentru parfait:
– 225 g. smantana (acra, fermentata)
– 250 ml. lapte batut sau iaurt
– 3 linguri suc de lamaie
– 110 g. zahar
– 2 nectarine (200-220 g.)

Sos de zmeura:

– 200 g. zmeura

– 1 lingura zahar pudra

– 1/2 lingurita amidon

– 1 lingura zmeurata

Poze noi cu parfaitul, “cladit” acum in forma de chec 🙂

[shashin type=”photo” id=”17349,17350,17351″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Mod de preparare:

Se amesteca smantana cu laptele batut, sucul de lamaie si zaharul:

Se spala nectarinele si li se scot samburii (se pot curata de coaja, daca va deranjeaza). Se taie doua felii (cele mai frumoase) pentru ornat, iar restul se taie cubulete:
Se inglobeaza in compozitia de inghetata si se amesteca bine:
Se imbraca in folie patru forme mici de sufleu sau paharute de unica folosinta, din plastic (eu le-am pu cate doua). Se toarna inauntru compozitia de inghetata si se da la congelator cca. 5 ore:

Asa arata scoase de la congelator:

Pentru sos, se amesteca 150 g. zmeura…n-am mai gasit proaspata 🙁 …cu zahar pudra si se paseaza. Se toarna piureul intr-o oala si se incalzeste, amestecand.
Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece; se adauga la sos, amestecand si se da in fiert.
Se adauga zmeurata…eu am pus visinata, productie proprie :))
Sosul:

Formele se plonjeaza putin in apa fierbinte.
Parfaitul se rastoarna pe farfurie:

Se aseaza alaturi sos, zmeura, felii de nectarine:
…aici nu se prea vad feliile de nectarine :))

…asa ca… 🙂

Si intr-o alta prezentare:

…feliute de parfait, super-delicios!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Rita 13 iunie 2012 - 19:19

Laura draga, parfait-ul acesta e minunat! Felicitari! Abia astept sa-l incerc. Cred ca e timpul sa-ti multumesc in numele tuturor gospodinelor pentru uriasa colectie de retete pe care ne-o pui la dispozitie.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.