Kalimera, prieteni!!!! M-am intors de cateva zile bune din Grecia dar nu sunt inca aici 😀 , sunt in vacanta de dupa vacanta, se pare… Tot asa cum ma stiti, insa, vesela, cu capul in nori…si foooarte bronzata! :)) Programul meu zilnic, de cand sunt acasa, e: piscina, pregatit mancare (de asta nu pot scapa) si din nou piscina. Fara televizor, fara calculator, fara telefon!!!! Ca-n rai 😀
Inot in fiecare zi si, de fiecare data cand fac pluta, ma uit la avioanele ce „taie” norii si la randunelele care plonjeaza langa mine, dupa o „gura” de apa. Vorbesc cu viespile insetate si salvez toate buburuzele de la inec :)) Imi place si acasa, trebuie sa recunosc…dar in Grecia era ataaaat de bine!!!
M-am plimbat mult prin gradina si mi-am umplut ochii de verde si de toate nuantele de portocaliu. De la caise (si nu numai). Asa ca ieri m-am incumetat si am aprins cuptorul pentru un pandispan cu caise, cu caise proaspete, culese chiar atunci, din pom. Iubeeeeesc vara, o stiti prea bine…si prajiturile usoare si pufoase 🙂
Cu poze din prelungita noastra vacanta la mare revin in cateva zile :))) Va pup dulce, dulce pe toti!!!
Ingrediente:
- 10 oua
- 10 linguri de zahar (rase)
- 10 linguri de faina (pline, cu varf)
- 800 g caise foarte bine coapte, proaspete
Pandispanul cu caise e minunat asa cum e, dar, daca vreti sa va si racoriti in timp ce-l savurati, „asortati-i” o cupa de inghetata. De vanilie:
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 170 de grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 42 cm lungime si 29 cm latime.
Caisele se spala si se injumatatesc; se scot samburii. Fiecare jumatate de caisa se taie apoi in doua.
Pentru blatul de pandispan, se separa ouale; albusurile se bat la viteza mica, cu mixerul, cu un praf de sare (cat luati cu 3 degete). Se adauga apoi cate o lingura de zahar si se bate in continuare, la viteza mare, pana cand se obtine o spuma tare si lucioasa (ca de bezea).
Se adauga galbenusurile si faina, cernuta, si se amesteca totul usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus, exact asa cum am mai spus aici: Pandispan Aluatul obtinut se toarna in forma pregatita si se niveleaza. Se aseaza caisele pe toata suprafata blatului (nu se imping in aluat)…eu am folosit 1 kg de caise si le-am cam inghesuit, dar a iesit ataaat de bun!!!! 😛
Pandispanul se coace cca. 25-30 de minute (faceti testul scobitorii, ca sa fiti siguri). Cand e gata, se lasa la racit in forma. Se pudreaza cu zahar pudra, vanilat, cum vedeti si-n poze:
…sau cu o cupa de inghetata!!!! Perfect! 😀