Napolitane de post cu nuca de cocos

4 comentarii

Napolitane de post cu nuca de cocos! Asta ne-a adus Sfantul Nicolae astazi 😀 Cele mai gustoase napolitane „Raffaello” din lume!!! Lui Bogdi, in primul rand, dar si noua, mai ales ca l-am ajutat si eu un pic :)))

Mi-am pus de mult timp in gand sa creez o reteta asemanatoare acesteia: Napolitane cu dulceata de lapte , dar in varianta de post, si iata ca am reusit! Inspiratia mea a fost geniala „dulceata” de lapte, de lapte de cocos, in cazul asta, pe care o gasiti aici: Dulce de leche de cocos

Va doresc din tot sufletul multa sanatate, pace si iubire, iar Sfantul Nicolae sa ne ocroteasca pe toti, nu numai astazi, cand este praznuit, ci mereu!!!!

 

Ingrediente:

Dulceata din lapte de cocos: „Dulce de leche” de cocos
  • 2 conserve lapte de cocos (800 ml in total)
  • 200 g zahar tos
Pentru napolitane:
  • foi de napolitane mici (6 foi)
  • 180 g fulgi de nuca de cocos
  • 30 g ulei de cocos (solid)
  • 60 g migdale
Pentru ornat:
  • 2, 3 linguri miere
  • 50 g fulgi de nuca de cocos

 

!!! Puteti folosi si foi Lica mai mari, daca nu gasiti mici…dar veti avea nevoie doar de vreo 4, cred…vedeti voi 😀

 

Pentru voi, dragilor!!!

 

Mod de preparare:

Pentru dulceata de lapte de cocos, se pun la fiert laptele de cocos si zaharul pentru cca. 15 minute. Se amesteca des la inceput…si intruna, catre sfarsit! 😀 Focul sa fie mic, de la inceput si pana la sfarsit! Se adauga apoi uleiul de cocos, solid, si se amesteca pana cand se topeste. Se pun 100 g din totalul de fulgi de nuca de cocos impreuna cu migdalele tocate nu foarte marunt (eu am folosit robotul) si se mai lasa 5 minute pe foc (tot la foc mic). Crema va clocoti usor, nu va stresati, doar amestecati! :)) Crema se lasa apoi la racit, iar la final se adauga si restul de fulgi de cocos (m-am gandit ca rezultatul final va fi mai „crocant” asa ).

Crema se intinde cat mai uniform intre foi si se acopera cu un fund de lemn pentru cca. o ora. Napolitanele se pun la frigider peste noapte…sau daca nu rezistati pana atunci, le puteti taia dupa 2, 3 ore, cum am facut si noi 😀

Delicioase!!!

Se orneaza cu „dare” de miere lichida peste care se presara fulgi de nuca de cocos:

S-au topit rapid :)))

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura Sava 19 noiembrie 2020 - 14:55

Mihaela, ce mult ma bucur ca vrei sa le incerci!! 🙂
Aici, la napolitane, nu am vrut sa obtin o crema foarte densa, dat fiind faptul ca i se alatura si uleiul de cocos, care la rece se solidifica, plus fulgii de nuca de cocos care absorb mult lichid…
Daca vrei ca napolitanele sa fie mai ferme, poti lasa dulce-le de leche de cocos la fiert cca. 25 de minute. Noua, napolitanele ne plac mai moi, nu „uscate”, dar e o chestie de gust 😀
Iti urez spor si te astept cu impresii!!!!

Raspunde
Mihaela 23 noiembrie 2020 - 09:38

Multumesc pentru sfat, apucasem deja sa tin dulce-le de leche cam 30 minute ! A iesit o crema mai ferma dar napolitanele s-au topit…
Si cred ca asta spune totul! 🙂

Raspunde
Laura Sava 28 noiembrie 2020 - 13:19

Ce mult ma bucur!!!!
Sa va fie de bine…si sa le mai faci! :))

Raspunde
Mihaela 19 noiembrie 2020 - 11:38

Buna Laura,
Incerc sa fac reteta de napolitane cu nuca de cocos si am o intrebare referitoare la timpul de fierbere al dulcetei de cocos. In reteta ai scris ca. 15 minute dar in reteta de dulce de leche de cocos timpul de fierbere este de 45 minute..
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Mihaela

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.