
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 200 g sunca presata
- 50 g cascaval
- o legatura de ceapa verde sau o ceapa mica uscata
- 300 g faina
- sare, piper
- 4 lingurite praf de copt
- 100 g unt
- 2 oua mari
- 125 ml lapte foarte gras ori lapte obisnuit
- 125 ml lapte batut sau iaurt
- ulei pentru uns formele de muffins sau hartiute speciale pentru muffins
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se taie sunca si cascavalul in cubulete foarte fine (daca aveti robot de bucatarie, dati-le prin blender). Se taie marunt legatura de ceapa verde. Se amesteca totul cu sare si cu cele 4 lingurite de praf de copt. Se topeste untul la foc redus sau microunde (nu are voie sa devina maroniu). Se amesteca cu faina cernuta.
Se amesteca ouale cu cele doua tipuri de lapte si se adauga la faina care a fost amestecata cu untul. Se adauga la aluat sunca, ceapa verde si cubuletele de cascaval si se amesteca scurt. Se unge cu putin ulei forma de muffins sau se folosesc hartiute speciale pentru muffins, caz in care nu mai e nevoie de ulei. Se umplu formele cu compozitia rezultata si se coc cca. 25-30 de minute, pe sina din mijloc a cuptorului.
Delicioase!!!
Poza veche 🙂
Sfat: Daca va plac muffinsurile picante, adaugati 1 lingurita boabe piper zdrobite in compozitie. Dar asigurati-va ca nu mananca si copiii 😛
2 comentarii
Delicioooosss!!! Le pot prepara fara lapte foarte gras? Aici nu am gasit lapte foarte gras si ma intereseaza daca pot folosi doar lapte obisnuit? Va multumesc 🙂
http://www.laurasava.ro/2007/03/02/muffins-picante-cu-sunca/