
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 400 g faina
- 4 lingurite praf de copt
- 5 linguri tahini cu miere
- 100 ml ulei (de susan)
- 400 ml lapte de soia
- 100 ml sirop de artar
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- seminte de susan
Sfat: cred ca e bine de stiut ca aceste muffins nu sunt foarte dulci asa ca, cine crede ca le-ar prefera mai dulci, poate inlocui 100 ml de lapte de soia cu sirop de artar in aceeasi cantitate. Sau cu miere, mai ales daca pasta de susan pe care o folositi nu e indulcita!
Bineinteles, daca nu aveti nici sirop de artar la indemana si nici miere sau un alt indulcitor, puteti folosi zahar brut!
Le-am testat pentru voi si intr-o forma clasica de muffins.
La fel de incantatoare si gustoase 🙂
Fascinatia mea pentru tahini, pasta de susan (in cazul meu indulcita cu miere) pe care am savurat-o in excursia noastra in Turcia, s-a domolit numai atunci cand am vazut borcanele astea, in Lidl, in Asprovalta…
Mi-am luat doua, si diferite, ca sa imi fac pe deplin pofta 😀

Asta e materia prima, semintele de susan, din care am sa prepar tahini si acasa (poate si voi ca mine, nu aveti de unde sa va aprovizionati cu asa ceva si ne-ar prinde bine tuturor)
Iar aici este siropul de zahar cu care am inlocuit siropul de artar pe care nu-l aveam (folositi un sirop simplu din apa si zahar, fiert pana scade putin, daca nu aveti (nici) asa ceva la indemana)

Mod de preparare:
Si forma de copt-inimioara e cumparata tot din Asprovalta!!!!!



Sectiuni obligatorii :))
Cine vrea poate adauga un pic de miere deasupra. Cu un pahar de lapte langa sunt irezistibile!
Reteta preluata de la Cristina K.
6 comentarii
Laura draga,am citit la prajitura Raffaello ca iti iese crema cam moale.Eu fac o crema asemanatoare si iese perfect.Folosesc ciocolata menaj si anume:la 200ml.frisca-100g.
ciocolata.Asa ca la 700ml.frisca iei 350 g.cioc.Se pune 1/2 de frisca +cioc.bucati pe foc mic.Se mesteca mereu si cand s-a topit; se pune restul de smantana.Se lasa pe foc mic pana se ingroasa(mesteca mereu!)
Se raceste,se pune in frigider pt.12 ore si apoi se pune putin lichior sau rom si se bate cu mixerul.E f.buna
Te pup,Geni
Scumpa mea Laura, ma bucur mult ca ti-au placut! Te pupic dulce si-ti multumesc mult fiindca le-ai incercat! 🙂
Pasta de susan se gaseste la macelariile arabesti sau in unele supermarketuri (ex. Mega Image).
Pretul difera in functie de cantitate. Eu folosesc tahine pt hummus sau preparat cu miere, seamana f mult la gust cu halvaua de susan. Am sa incerc si eu reteta fiind de post si gustoasa! Claudia
Blogul culinar cu cele mai elegante retete. Imi place sa bantui pe aici.
Retetele mele aici:
http://bucataria-mea.blogspot.com
CARTI free CULINARE aici:
http://bucataria-mea.blogspot.com/search/label/Carti%20culinare
Ioana, Bucuresti
Arata foarte bine. Eu am cautat pasta de susan, dar n-am reusit sa gasesc pana acum.
He, he, he! Tocmai am cumparat si eu tahine din Auchan. Am luat si sirop din trestie de zahar din Belgia. Asa ca poate ma pun si eu pe treaba!
Super reteta! Bravo si tie si autoarei!