Reteta aceasta de macaroane cu cartofi e foarte simpla si daca o veti incerca (si nu vad de ce n-ati face-o 😛 ) veti realiza ca este neasteptat de gustoasa. Si pe deasupra mai este si de post, deci foarte utila celor care postesc si in cursul saptamanii, nu doar in posturile mari de peste an, fiind in sensul asta un echivalent pretios la delicioasa, dar eterna, zacusca 😀
Pe mine mancarica asta m-a salvat de multe ori, potolindu-mi rapid foamea. Am regasit-o, scrisa de cumnatica mea Alina, pe o foaie rupta de hartie, hihi…
Nu va voi da cantitati exacte, si veti vedea de ce…
Aveti nevoie doar de cartofi, sa fie un kilogram, 1 ceapa mare, boia de ardei dulce si un pachet de macaroane, mici, cochete, spiralate 🙂
Se curata, deci, cartofii, se taie cubulete si se fierb; se zdrobesc apoi, usor, cu o furculita si se lasa deoparte pana cand fierbem macaroanele.
Se taie ceapa solzisori sau se toaca marunt si se prajeste in ulei, se adauga boia (o lingurita, doua, cat de mult va place) si se adauga imediat cartofii. Daca lasati mai mult pe foc, riscati sa ardeti boiaua si in consecinta, sa dati un gust amar intregii mancari. Se sareaza, pipereaza si se mai lasa un minut, doua pe foc.
La sfarsit, se amesteca cu macaroanele fierte. Se servesc si calde si reci…sunt la fel de bune!!!



…chiar usor, asa-i?! Si, sper, ademenitor 🙂

14 comentarii
Daca nu ma insel se mai numește si Grenadier marș acest fel fe mancare.
am terminat de facut aceasta mancarica,este buna,simpla si ieftina.
Am dat peste reteta dumneavoastra din prima,nu stiu ce sa ii mai gatesc sotului meu care tine post,dar nu credeti ca pastele fainoase si cartofii nu sunt tocmai o combinatie buna ,din pct de vedere caloric ??? Sunt bune la gust dar reprezinta o adevarata bomba calorica.
Ma pregateam sa fac dar am dat o cautare pe google pt ca nu mi aminteam exact cu se face…multumesc pentru reteta si salutari tuturor…………
si mama o facea cand eram copila insa reteta ei era cu macaroane cartofi si varza si mai are o reteta cu macaroane mazare si carne din conserva incearca reteta e super si gustoasa succes si tot mai multe
Chiar ma bate gandul sa o incerc saptamana asta, pare apetisanta!!!
Am mancat odata asta cu iaurt, este o reteta machedoneasca din cate am inteles de la persoana care mi-a servit acest fel. Cu iaurt are un gust complet!
Şi eu am reţeta aceasta puţin mai diferită de la bunica prietenului meu. Ea îi spune krumplis tészta. Diferenţa e că nu se pune boia (deşi în unele reţete ungureşti apare cu boia), iar când e gata se serveşte cu iaurt deasupra. 🙂 Mie îmi place la nebunie!
cred ca sant ff bune ,chiar si cu branza .prima mancare asta va fi. multumim fff mult laura
Mi-ai adus aminte de o mancare care o facea bunica ;)), tot asa macaroane fierte, cartofi fierti si zdrobiti peste care punea cat erau calzi ceva branza rasa: telemea, cas, cascaval, ce era prin frigider. Putin piper si sare daca branza nu e sarata. Un deliciu 😛
Blogul tau e o mare sursa de inspiratie pentru mine ori seara cand ajung acasa si trebuie sa gatesc ori la ocazii…mai speciale :P. Felicitari!!!
si noi facem des papica asta doar ca in loc de macaroane punem galuse de faina si ou, ca cele pentru ciorba de conopida…si merge bine cu compot de ceva 🙂
Multumesc frumos pentru reteta! E ideala pentru serile astea reci in care ajungem acasa tarziu si nu mai avem timp de ceva mai…complex. 🙂
Draga Laura,pe zi ce trece admir tot mai mult rezultatele muncii tale, totul este la superlativ, se simte pasiunea,daruirea.Eu te felicit din toata inima!
Foarte gustoasa;eu o fac deseori inca din copilarie!
O seara buna!