
V-am promis, inca de la inceputul postului, cateva retete cu carne iar prima dintre ele este Jambalya cu pui si carnati, un fel de paella americana, un „pilaf” bogat in arome si gusturi 🙂
Sunt mai multe feluri de Jambalaya dar eu acum va aduc varianta cea mai satioasa, Jambalaya cu carne de pui si carnati afumati!!!
Ingrediente:
- 250 g orez
- 3 pulpe de pui dezosate sau 1 piept de pui mare
- o lingurita boia dulce de ardei
- 1 varf de cutit boia iute
- 1 lingurita rasa piper macinat
- 3, 4 linguri ulei de masline
- o ceapa uscata (rosie)
- 3, 4 catei de usturoi
- un ardei gras rosu
- o tulpina telina (apio)
- jumatate lingurita chimen pisat
- jumatate lingurita oregano
- doi carnati afumati
- 3 rosii decojite sau 3 linguri pasta de tomate
- doua cani supa de pui (500 ml.)
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui in bucatele, se presara cu boia, dulce si iute, si piper macinat.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare (un wok ar fi perfect). Se caleste carnea timp de cca. 3 minute, dupa care se scoate pe un platou si se acopera cu un capac.
In acelasi ulei se adauga ceapa, telina si ardeiul tocate marunt, dar si usturoiul pisat. Se lasa pe foc aproximativ 3 minute, amestecand des.
Se pune orezul spalat si se mai lasa pe foc 1-2 minute.
Se toarna supa de pui si se amesteca bine.
Se adauga apoi bucatile de pui, carnatii taiati rondele si condimentele ramase.
Se pune sare dupa gust si rosiile tocate marunt si se lasa la foc mic cca. 20-25 de minute sau pana cand se inmoaie orezul si carnea de pui.

Aromat si bun!!!
P.S. O alta reteta gustoasa cu orez gasiti aici: Tort de orez cu carne de curcan


2 comentarii
Doamneeeeeeeee .ce bun mi’a iesit bravo laura bravo!!!!
http://www.laurasava.ro/2012/12/10/jambalaya-cu-pui-si-carnati/