E un sfarsit de saptamana atat de frumos, pe-aici, pe la noi, prin imprejurimile Timisoarei, incat ne-am propus sa petrecem cat mai mult timp afara. Din acelasi motiv, reteta de astazi e una rapida si usoara, o reteta care sa nu ne tina mult in bucatarie: Fursecuri de post cu rahat!!!
Va pun mai jos cateva poze cu primavara, care, asa cum spun mereu, ne-a invadat gradina 🙂
Pe mine o sa ma gasiti cu ochii-n soare 😀 , pe Bogdi, cu mainile-n pamant, in cautare de pietre pretioase (dar asta numai cand isi trage un pic sufletul, dupa ce-l fugareste pe Rafi), iar pe Cipi, facand ceea ce face de doua zile incoace: „periind” gradina :))
Ingrediente:
- 1 ou vegetal (1 lingura seminte de in+3 linguri apa)
- 80 g zahar tos
- 20 g zahar vanilat
- 80 ml ulei
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
- 160 g faina alba de grau
- 20 g faina de hrisca
- 50 ml apa minerala
- 50 g rahat rosu, verde sau galben
- 50 g fulgi de nuca de cocos (optional)
Mod de preparare:
Se pregateste prima data compozitia din seminte de in („ouale” vegetale”): se amesteca semintele de in, macinate, cu apa calduta si se lasa sa stea 2-3 minute. Compozitia rezultata se mixeaza cateva secunde cu zaharul (puteti folosi zahar brun in locul celui alb). Se adauga apoi, putin cate putin, uleiul, ca la maioneza, si coaja rasa de lamaie. Se cerne faina (faina de hrisca se poate inlocui cu faina alba sau cu nuci/migdale macinate) si se incorporeaza in aluat, amestecand scurt; se toarna apa minerala si se amesteca totul foarte bine. Compozitia de fursecuri se pune la frigider pentru cca. 25 de minute (sau la congelator, doar 10 minute).
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava mare, de fursecuri, cu hartie de copt.
Se iau cu lingurita mici gramajoare de aluat si se fac bile cat o nuca (intre palme). Eu am facut asa, pentru ca fursecurile mele sa semene cu niste „globuri” (cat mai egale), dar voi, daca vreti, le puteti aseaza direct in tava (impingeti aluatul de pe varful linguritei cu degetul, ca sa cada in tava). Se lasa putina distanta intre ele, pentru ca, la copt, se mai latesc. Se infige in mijlocul fiecarui fursec un cubulet de rahat si se coc cca. 12-15 minute sau pana cand se maronesc usor pe margini. Cat sunt inca fierbinti, se presara cu nuca de cocos.
Foarte bune!!!
Daca nu va place nuca de cocos, pudrati-le cu putina scortisoara sau doar cu zahar pudra (vanilat).
Eu ador cocosul, asa ca l-am folosit din plin!!! 😀
In asteptarea verii :))