Ciocanele de pui la cuptor

1 comentarii

Ciocanele de pui la cuptor!!! Delicioase!

Daca am reusit sa va captez atentia cu marinata de lapte batut (gasiti linkul mai jos, la ingrediente), cea care fragezeste carnea oricarei pasari 😛 , atunci ma simt obligata sa va arat si in ce mod o puteti folosi.

Un exemplu ar fi aceste ciocanele de pui, care alaturi de niste dovlecei, si alte legume, au transformat o banala mancare la cuptor intr-una fastuoasa si apetisanta!!!

 

Ingrediente:

  • un kg ciocanele de pui (pulpe inferioare)
  • o portie marinata de lapte batut
  • 100 ml supa de pui sau apa (o cescuta)
  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz (optional)
  • 3-4 catei de usturoi sau praf de usturoi
  • sare dupa gust
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tineti pulpele de pui, inainte de preparare, in marinata de lapte batut pentru minim 3-4 ore sau si mai bine, peste noapte 🙂

Scoateti-le apoi din marinata si puneti-le in tava unsa cu ulei (se lasa pulpele bine „imbibate” cu marinata, nu se scurg).

Curatati legumele. Ceapa se taie julien, mai mare; morcovul se taie rondele.

Dovleceii, daca sunt mici si tineri se feliaza in bucati nu prea subtiri. Daca sunt mai mari, taiati-i pe jumatate, scobiti-i de seminte si taiati-i feliute sau cubulete.

Se calesc apoi, separat, in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se toarna peste pulpele marinate din tava.

Incalziti cuptorul la foc potrivit (180 g. C).

Turnati supa sau apa peste amestecul de ciocanele si legume calite. Adaugati cateii de usturoi tocati si sarea si lasati sa fiarba acoperit (cu folie de Al.) timp de 30-35 de minute.

Scoateti apoi folia si lasati la foc mai puternic (190 g. C) pana scade sosul si pulpele se rumenesc frumos. Inca vreo 20-25 de minute 😛

Mancarea de pui se serveste cu garnitura de orez sau cartofi piure si salata verde. Cu lapte batut, de ce nu?! 😀

Delicios!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.