Ciocanele de pui la cuptor

1 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”10686″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Daca am reusit sa va captez atentia cu marinata de lapte batut (gasiti linkul pe la ingrediente), cea care fragezeste carnea oricarei pasari :P, atunci ma simt obligata sa va arat si in ce mod o puteti folosi. Un exemplu ar fi aceste ciocanele de pui, care alaturi de niste dovlecei, si alte legume, au transformat o banala mancare la cuptor intr-una fastuoasa si apetisanta!!!

 

Ingrediente:

– 1 kg. ciocanele de pui (pulpe inferioare)

– 1 portie marinata de lapte batut

– 100 ml. supa de pui sau apa (o cescuta)

– 2 dovlecei

– 2 cepe potrivite

– 1 morcov

– 1 fir de praz (optional)

– 2-3 catei de usturoi sau praf de usturoi

– sare dupa gust

– ulei

 

Mod de preparare:

Inainte de preparare se tin pulpele de pui in marinata de lapte batut pentru minim 3-4 ore sau si mai bine, peste noapte 🙂 Se scot apoi din marinata si se pun in tava unsa cu ulei ( se lasa pulpele bine “imbibate” cu marinata, nu se scurg).

Se curata legumele. Ceapa se taie julien, mai mare; dovlecei, daca sint mici si tineri (si nelinistiti :D) se feliaza in bucati nu prea subtiri. Daca sint mai mari, se taie pe jumatate, se scobesc de seminte si se taie feliute sau cubulete. Morcovul se taie rondele. Se calesc separat, in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se toarna apoi peste pulpele marinate din tava.

Se toarna supa sau apa peste amestecul de ciocanele si legume calite. Se adauga cateii de usturoi, tocati, si sarea si se lasa sa fiarba acoperit (cu folie de Al.) la foc potrivit (170 g. C) timp de 20-35 de minute. Se scoate folia si se lasa la foc mai puternic (180 g. C) pana scade sosul si pulpele se rumenesc frumos. Inca vreo 20-25 de minute 😛

Se serveste cu garnitura de orez sau cartofi piure si salata verde. Cu lapte batut, de ce nu?! 😀

Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.