Chocolate Fudge

12 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15683″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Chocolate Fudge, adica baton de ciocolata, mai pe romaneste :P, dar nu unul oarecare, ci unul foooarte rapid si desigur, delicios, desi asta nu mai trebuia mentionat avand in vedere ce ingrediente intra in compozitia lui.
Are din plin ciocolata, lapte condensat si unt, si ce e si mai grozav: se face in doar 3 minute!!!
Asta e varianta la microunde dar trebuie sa stiti ca se poate prepara si la aragaz, doar ca necesita cateva minute in plus de fierbere…
Am mai pregatit o data „batonul” acesta, numai ca atunci nu aveam lapte condensat la cutie, ci facut in casa. Deci se poate si asa.
E o idee minunata, si rapida, pentru sarbatorile de iarna care vin, va veti impresiona cu siguranta musafirii!!!!

Ingrediente:

– 1 conserva de 400 g. lapte condensat
– 50 g. unt
– 400 g. ciocolata cu lapte sau neagra, cu minim 50% cacao
– alune, nuci, stafide, toate optional
– esenta de rom, la fel de optionala 🙂

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucatele sau se taie cu un cutit, cum reusiti mai bine 🙂
Se adauga intr-un vas de sticla (jena) impreuna cu laptele condensat si untul rece, taiat cubulete. Se amesteca bine. Se seteaza cuptorul de microunde la putere maxima, se introduce vasul si se lasa 3 minute, timp in care se pregateste o forma (de preferinta patrata) cu dimensiuni de cca. 20 cm/20 cm, tapetata cu folie transparenta. Puteti sa folositi si folia de Al. dar aia e mai nabadaioasa 🙂 …adica se cam prinde de ciocolata…
Cand au trecut cele 3 minute, se scoate vasul din microunde. Nu va arata deloc dragut, dar nu va lasati inselati de prima impresie, dupa ce amestecati energic, se va transforma intr-o crema frumoasa si lucioasa.
Se adauga alune si arome, etc. (mie-mi place simpla) si se toarna in forma patrata deja pregatita.
Se niveleaza si se da la rece pentru minim 2 ore. Ideal ar fi sa stea peste noapte.
Eu n-am lasat-o decat 1 ora, ca sa nu pierd soarele ce mi-a incalzit fereastra, din care cauza si arata mai moale, dar voi s-o tineti atat cat trebuie.
Se taie in patrate si se servesc cu maaare pofta!!!!!!!!!

Poze de final:

Le multumesc din suflet (ca la Oscar :D) Annei Foster pentru aceasta reteta (si lui Paradis, de la care am aflat ca se poate prepara si la aragaz) cat si finutilor nostri dragi, Alina si Gabi, care m-au aprovizionat cu cateva minuni din astea:

P.S. Mai am cateva retete minunate cu lapte condensat sa va arat, si tot special „create” pentru Craciun sau revelion, asa ca ne mai auzim!!!!!!!!!!!!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

Matusea Andreea 26 noiembrie 2013 - 13:26

laptele condensat cum este cel la cutie?este lichid?se poate face si cu lapte condensat praf?

Raspunde
Matusea Andreea 25 noiembrie 2013 - 22:51

se poate folosi lapte condensat din ala la punga praf_

Raspunde
mada 24 noiembrie 2013 - 09:58

Buna, Laura. Pare foarte buna si abia astept sa o incerc, insa eu nu am cuptor cu microunde. La aragaz se prepara la bain marie?

Raspunde
Camy 24 ianuarie 2012 - 20:24

Lapte condensat DeLatte se gaseste in Carrefour 🙂

Raspunde
stefy 20 decembrie 2011 - 11:08

ai numai bunatati aici pe blog…
si nu-ti poti imagina ce bucurie mi-ai facut ca mi-ai vizitat blogul!!!mai ales ca blogul tau e preferatul meu!!!

Raspunde
Cretu 19 decembrie 2011 - 15:35

lapte condensat se gaseste in ultimul timp si in Auchan , eu am luat sambata

Raspunde
Fancy Cake 19 decembrie 2011 - 08:49

Arata minunat!

Raspunde
Laura 18 decembrie 2011 - 23:52

Fetelor, in Carrefour se gaseste lapte condensat la cutie, sigur, sigur…si poate si in Lidl…
Cele care nu au aceste magazine pe-aproape, pot folosi cu succes reteta data de mine, cea al laptelui condensat facut in casa 🙂

Raspunde
Tediana 18 decembrie 2011 - 23:13

nu am gasit in niciun supermarket lapte condensat 😐

Raspunde
FromMegwithLove 18 decembrie 2011 - 22:29

Uf, speram ca ne spui si unde gasim laptele condensat……

Raspunde
felis 18 decembrie 2011 - 19:44

Foarte bine arata!… Daca e cu lapte condensat cu siguranta am s-o incerc.

Raspunde
camy 18 decembrie 2011 - 18:55

mniam mniamm cate bunatati uff :)) aproape in fiecare seara fur cate o reteta de pe blog :D:*multumimm:)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.