
Cheesecake-urile sunt din start delicioase, iar daca sunt si „no-bake”, adica fara coacere, sunt dublu delicioase!!! 😀 Cum e si acest cheesecake cu struguri la pahar, pe care l-am facut pentru marea sarbatoare de astazi, a Sfintei Marii.
La multi ani tuturor celor care poarta numele preafrumos al Fecioarei Maria!!!!!
Preparati acest desert la pahar si bucurati-va de aceasta zi tarzie de vara 🙂
Ingrediente:
- 800 g boabe de struguri
- 200 g biscuiti cu unt
- 50 g ciocolata cu lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
- 80 g zahar pudra (vanilat)
Astia sunt strugurii nostri copti, si partial copti 😛 , de anul asta, un pic mai „robusti” decat cei de acum cativa ani: Prajitura cu struguri si mousse de vin


Mod de preparare:
Eu am pus si struguri mai mari, si mai mici, galbeni, verzi, negri…iar la final a fost o explozie de gusturi!!!
Spalati boabele de struguri, frumoase si bine coapte, in apa rece. Taiati-le apoi pe jumatate cu un cutit foarte bine ascutit si scoateti samburii. Stiiiu, chestia asta dureaza ceva, dar merita! 😛 Lasati apoi deoparte.
Macinati biscuitii la robot sau cu sucitorul (se pun intr-o punga). Tocati marunt ciocolata cu lapte (tineti-o 5 minute la frigider inainte de a o toca) si amestecati-o cu biscuitii pisati.
Bateti branza mascarpone cu mixerul cateva secunde; adaugati zaharul pudra si mai amestecati un pic.
Bateti frisca intr-un bol separat si inglobati-o in crema de mascarpone. Asta e crema! 😀
Asamblare:
Puneti un strat generos de struguri la baza paharelor (se poate pune si un strat subtire de crema, daca vreti, cum am pus eu in paharele mari, pentru a contrasta cu celelalte pahare).
Puneti doua linguri pline cu crema si acoperiti cu doua, trei linguri de biscuiti. Asezati din nou boabe de struguri, crema si biscuiti pana cand se termina ingredientele. Le puteti pune si in alta ordine, nu conteaza :))
A fost incredibil de bun, trebuie neaparat sa-l incercati!!!! E ridicol de usor de facut!!!


Acelasi cheesecake, intr-o alta prezentare 😀
La noi s-a evaporat rapid, dar daca reusiti sa il lasati peste noapte la frigider, va fi muuult mai bun!!!



