Ingrediente pentru 12 felii:
Pentru blat:
- 250 g piscoturi, biscuiti sau fursecuri
- 150 g unt
- un praf de scortisoara (1/2 lingurita)
Pentru crema si ornat:
- 575 g crema de branza de vaci (Mascarpone)
- 200 ml lichior de whisky
- miere, dupa plac 🙂
- 1 lingurita de scortisoara
- 6 foite gelatina alba
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura pudra de cacao
- 80 g ciocolata topita si „turnata” in placute sau biscuiti trasi in ciocolata
Pentru voi, prieteni dragi!!!
Mod de preparare:
Pentru blatul de cheesecake, puneti biscuitii sau fursecurile, ori piscoturile, cum am folosit eu, intr-o punga.
Zdrobiti-le cu sucitorul sau, mai usor, macinati-le la blender:
Pentru crema, amestecati crema de branza cu miere, pusa dupa gust:
Foile de gelatina se scurg apoi de apa si se dizolva la foc mic sau la microunde. Granulele de gelatina nu se mai scurg ci se topesc asa cum sunt (cu lichidul care a mai ramas).
Gelatina topita se toarna in fir subtire peste compozitia de branza si se amesteca energic (sau daca nu ati mai „lucrat” cu gelatina si vreti sa fiti siguri ca procedati corect, luati 2-3 linguri din crema de branza si adaugati-o in gelatina fierbinte, amestecati bine si de-abia dupa aceea turnati totul in crema):
Eu, ca de obicei, nu m-am grabit si am lasat tortul pana a doua zi in frigider, cand arata asa:
18 comentarii
L-am facut si eu in seara asta si sper sa imi iasa bine pt ca am avut,ca de obicei ,probleme cu gelatina si am inlocuit crema de whisky cu un lichior de cocos.Abia astep sa-d degustam eu si sotul meu maine.Multumesc pt reteta,imi doream de mult sa incerc sa fac un cheesecake dar credeam ca e mult mai complicat….dar nu e. 🙂
Forma de tort este de 24 sau 26 diametru? As vrea sa-l fac de ziua mea care se apropie cu pasi repezi. Al tau arata super. Felicitari pentru tot ceea ce faci.
Monica draga, forma e de 26 cm, mersi mult de intrebare 🙂
Ma bucur ca vrei sa-l faci de ziua ta!!! Iti urez „La multi ani” de pe acum 😛
buna laura iti vizitez de o groaza de vreme blogul si ma minunez de fiekre data am facut o gramada de retete si mi-au reusit nemaipomenit as avea o intrebare in loc de crema de whisky nu as putea pune suc sau nu stiu deoarece astept un bebel si m-as simti mai ok daca as putea pune suc sau sirop habar n-am as vrea sa-l fac logodnicului meu k pe 21 are ziua de nastere
multumesc si succes in continuare
genial. pare atat de simplu sa incerc si eu ceva de aici, poate o sa am curaj vreodata avand in vedere ca n-am nicio tangenta cu bucataria. felicitari 🙂
Te-a intrebat Cristina si repet si eu intrebarea pentru ca nu ai raspuns exact.Se foloseste Mascarpone sau branza de vaci?
Merci!
foarte bun acest tort.crema de whisky nu mi-a iesit cum am vrut pentru ca mi-a dat frisca in clocot si eu zic ca n-ar fi trebuit.Tu cum ai procedat cu crema de whisky?
Multumim pentru reteta si ai un blog suuuuuper.
Buna din nou,
E la frigider mierosul meu 😀
Maine il ornez.E pentru soacra mea…sper sa ne placa.
Pupicei !!!
Da, Cristina, am folosit mascarpone…si a iesit o crema fiiina si delicioasa 😛
Vrei sa-l incerci?! M-as bucura 🙂
Clover, te pup dulce tare…si pentru ca l-ai incercat dar si ca sa ma ierti ca ti-am raspuns atat de tarziu 🙂
Arata extraordinar, as vrea sa-l fac si eu. Am o intrebare, ai folosit mascarpone si nu branza de vaca?
L-am incercat si eu…. E absolut minunat.
Simo, ma bucur ca tortuletul meu ti s-a parut apetisant 🙂
A fost minunat, intr-adevar! Poate ca odata ajungi sa il degusti si tu 😛
Arata atat de bine ….hmm …simplu si rapid. Delicios!!!!!
Danna, am reintrat pe blogul tau si am vazut ca ai adaugat link retetelor mele…si nu numai… Acum e in regula, cum ar fi trebuit sa fie de prima data…
Eu te sfatuiesc sa incerci si tu sa faci niste retete, de-ale tale, sint sigura ca ai cateva preferinte… sa vezi atunci ce satisfactie vei avea!
Ma bucur ca iti plac atat de mult retetele mele si iti multumesc pentru aprecieri!
Draga Carmen, eu am sa-ti scriu in romana, si pentru ca mi-e mai usor 🙂 …dar si pentru ca sint sigura ca ma intelegi mai bine decat daca iti scriu in engleza…
Ti-am vizitat si eu blogul, care mi s-a parut minunat, imi plac mult preparatele tale rafinate, felicitari!
Am sa mai trec pe la tine :))
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru vizita!
Te pup si te mai astept pe la mine!
Buna Laura!..felicitarile mele pt ceea ce faci si ai facut pana acum,am preparat multe din retetele tale culinare ..te „citesc” de mult timp..si imi pare sincer rau,ca am folosit unele din ele ,pe blogul meu,fara sa indic sursa…insa nu vreau sa ma scuz cu nimic…doar atat vreau sa spun,ca este in constructie,pagina mea,si ceea ce eu vroiam sa fac..era ceva personalizat..cu o legenda…si pt fiecare reteta indicam si persoana(blog-ul de unde provine)…dar nicio problema..am remediat deficienta..sper sa fie ok..pt tine..daca nu, sa imi spui..si iau masurile necesare…!te felicit inca odata,mi-ar placea enorm sa am si eu timpul necesar pt a face ceea ce tu faci..si toata stima pt asta…!Toate cele bune,tie si familiei tale!
a beautiful blog
cmpliments
if you want, visited my italian blog
byebye