Nu am gasit un tort mai potrivit pentru Duminica Floriilor decat acest cheesecake cu ciocolata alba, fara coacere. Umplutura pufoasa de ciocolata alba, blatul de cacao si bucatelele de ciocolata neagra care au finalizat acest desert minunat, l-au facut sa fie unanim apreciat 🙂
A fost exact asa cum mi l-am inchipuit: delicios!!!!
Ingrediente:
Pentru blatul de biscuiti:
- 180 g biscuiti Oreo
- 200 g biscuiti cu unt
- 2 linguri cacao
- 180 g unt
Pentru umplutura de branza:
- 400 g crema de branza Philadelphia
- 150 g zahar pudra, vanilat
- 200 g ciocolata alba
- 300 g smantana pentru frisca
- 4 foi gelatina sau 6 g gelatina granule
Pentru decor:
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nes (optional)
- 50 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
- 50 g ciocolata neagra, rupta in bucatele
Mod de preparare:
Se unge bine cu ulei o forma rotunda, cu diam. de 24 cm.
Pentru blatul de biscuiti, se maruntesc biscuitii in robotul de bucatarie (sau se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul de lemn). Se topeste untul si se lasa cateva secunde sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu biscuitii sfaramati fin. Se rastoarna amestecul de biscuiti in forma unsa si se apasa cu dosul unei linguri, pentru a obtine un strat cat mai uniform. Se pune la frigider, pana e gata umplutura de branza.
Pentru umplutura de branza, se pun foitele de gelatina la inmuiat intr-un castronel cu apa rece (puneti apa multa, pentru ca foile sa se poata hidrata cum trebuie). Lasati-le cca. 10 minute.
Intre timp, se bate branza cu zaharul pudra cateva secunde, sa se dezmorteasca 🙂 Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste, la bain-marie sau la microunde, impreuna cu 100 g frisca lichida (nebatuta). Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga foile de gelatina, stoarse in pumn, una cate una, amestecand foarte bine dupa fiecare. Crema de ciocolata se toarna peste compozitia de branza si se amesteca cateva secunde, cu mixerul sau cu o lingura/spatula. Restul de 200 g smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana cand prinde consistenta, cca. 2 minute (tineti bolul la congelator, impreuna cu paletele mixerului, inainte de a bate frisca). Frisca batuta se adauga in compozitia de ciocolata si se amesteca usor, cu o spatula, pentru a ramane aerata!
Se scoate forma cu blatul de biscuiti din frigider si se toarna crema de ciocolata peste blat. Se niveleaza si se acopera cu folie transparenta. Cheesecake-ul se tine la frigider minim 3-4 ore, pana se intareste crema, dar sfatul meu este sa il lasati peste noapte.
Pentru a-l putea felia mai usor, scoateti-l din frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de a-l servi, pentru ca altfel va va fi greu sa-l taiati. Acoperiti-l cu pudra de cacao amestecata cu scortisoara si nes (printr-o sita), feliati-l in felii potrivite si trasati cateva dare de ciocolata neagra, topita, chiar in momentul in care le aduceti la masa:
Ataaat de gustos!!! 🙂
Desigur, daca vreti, puteti sa acoperiti tortul cu un piure de fructe: capsuni, zmeura sau fructe de padure, dar noua asa ne-a placut mult, mult de tot!!!!
Sfat: Puteti pastra cheesecake-ul in frigider, acoperit cu folie, 2-3 zile, iar biscuitii Oreo ii puteti inlocui cu biscuiti simpli cu cacao sau ciocolata.
4 comentarii
Draga Laura,tin sa-ti multumesc si ptr.aceasta reteta,l-am preparat ptr.ieri,la aniversarea celor 16 ani a baiatului.A iesit demential!Usor de preparat,elegant si tare gustos!!!Te imbratisez cu drag!
Ma bucur atat de mult, Nicoleta draga!!!!! La multi ani tanarului sarbatorit! 🙂
Iti multumesc din tot sufletul pentru bucuria pricinuita :))
Cu siguranta,delicios.Multumesc mult pentru retetele dumneavoastra,sunt o sursa de inspiratie inepuizabila.
Esti o scumpa, Olivia draga!!!! <3
Mari multumiri pentru cuvintele calde!!! Sunt fericita ca ma urmaresti 🙂