Dragilor, daca doriti sa preparati ceva delicios de Craciun, impreuna cu puiutii vostri, va invit sa incercati acesti braduti de branza. Lasati-i pe cei mici sa-i decoreze, vor fi incantati la maxim!!!!!!
Puteti folosi si alte retete pentru a fauri simpaticii braduti, mai ales daca va place mai mult ciocolata 😛
1. Prajitura de ciocolata (alba)
2. Prajitura de ciocolata (de lapte)
3. Tort de nuci si ciocolata
– 1 kg branza dulce
Mod de preparare:
Se bat „bezea” albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se da la frigider.
(*) Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.
Cristinel drag, iti multumesc din tot sufletul pentru reteta delicioasa!!! …din care i-am „croit” lui Bogdi niste braduti tare draguti! 😛 …impreuna i-am decorat!!!
Aici e aluatul, pregatit de copt…
Prajitura gata coapta:
De aici, incep improvizatiile noastre! 😀
Am taiat blatul in doua:
…si inca o data!
…si tot asa, pana cand, in final vom avea 8 bucati delicioase de prajitura:
Pe care, cu ajutorul acestor ingrediente, adica:
– frisca batuta, pentru „imbracarea” fiecarui triunghi dulce 😛
– fulgi de nuca de cocos, colorati in verde
– bombonele M&M
– mini-batoane cu caramel, gen Mars
…le-am transformat in: Braduti!!! 🙂
Noi i-am impodobit cu niste „ghirlande” de aceeasi culoare, dar voi puteti combina toate culorile si le puteti apoi aseza deasupra, ca niste globuri…
Prima bucatica din bradut -delicioasa!!!
Reteta by Cristina K.
16 comentarii
laura sunt foarte frumosi bradutii o sa ii incerc si eu ci siguranta de craciun..de unde ai luat cocosul verde?
multumesc
Ca de obicei, ne impresionezi cu minunatiile tale, arata senzational! luv it !!! :X:X
Superbi braduletii!!!!!Pupici:x
Felicitari!
Oana (Anca :P) bine-ai venit!
Ma bucur ca bradutii mei cu branza ti-au facut impresie buna…si ca probabil, odata, vei dori sa ii incerci! :))
Plicurile de budinca se folosesc asa „praf” nu facute budinca.
Iti multumesc pentru intrebare, caci in felul asta, am editat un pic mesajul si l-am facut (sper) mai lizibil! 😛
Am adaugat pana si reteta home-made a unei budinci de vanilie (preluata tot de la autoarea retetei)
Spor in toate si sper sa ne mai „auzim”! 🙂
So… basically… plicurile de budinca se pregatesc ca o crema, asa cum se pregatesc budincile in mod obisnuit – si asa se incorporeaza, sau se foloseste doar pudra de la plicurile de budinca, si asa se incorporeaza direct? 😀
Multumesc anticipat pentru raspuns
Piperlina, esti o scumpa si te pupam cu drag!!! Bogdi mai ales, te-ai prins! 😛
Criss, ne bucuram mult ca-ti place „design”-ul bradutilor!!! 😛
…si chiar ai dreptate, Bogdi meu drag are mare rabdare cand e vorba de asa ceva 🙂
…de fapt, cand e vorba de -orice- facut in bucatarie, langa mami lui! :))
Cand va fi mare, va fi cu siguranta un „great” chef! 😛
Ia uite-te la el..cat e de concentrat….:*:**:…:X:X:X…..felicitari..pt tot ce faci…si…numai bine intregii familii…pupici…:*:*
Ce frumos….are multa rabdare baietelul.
Va pup mult.
Cata draga, tu esti tare dulce si mereu ma incanti cu vorbele tale 🙂
Iti multumesc, te pup…si ma bucur nespus de mult ca iti plac si bradutii! 🙂
Cristina mea scumpa, te pup dulce, dulce!!! 🙂
Am planuit inca de dinainte de Craciun „transformarea” asta, hi,hi…asa ca ma bucur mult ca am reusit s-o pun in practica!
Lui Bogdi i-a placut la nebunie 🙂 …si nu numai lui! 😛
…asa ca mii de multumiri pentru reteta!!!
P.S. Stii tu ca vor mai urma si altele, nu?! :))
Ha, ha, April, aici m-ai prins!!! 😛
…da’ ce, numa’ eu sa ma ingras?! 😀
Puuuup!!!
Foarte, foarte draguti! bravo Laura!!!
Laura, ti-au iesit minunati bradutii! Ce idee super! Si ce decorator chipes ♥♥♥
pupicei dulci!
Dementiala!!! Tu ma pui la ingrasare 😀