Batoane de ciocolata crocante

12 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17352″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Mai am pe blog cateva retete de batoane de ciocolata facute in casa, dar cea de-acum e putin diferita. Adica, se face mai rapid, mai usor si are o textura „putin” mai crocanta 🙂

 

Ingrediente:

– 200 g. ciocolata dulce/amaruie
– 35 g. unt (80% grasime)
– 100 g. fulgi de porumb (cu adaos de nuci)
– 100 g. cirese confiate sau visine din dulceata

Mod de preparare:

Topiti ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu untul rece intr-un bol la microunde sau la bain-marie. Zdrobiti cu ajutorul unui sucitor fulgii de porumb sau la robotul de bucatarie, ca mine, daca vreti sa nu se simta atat de tare iar dupa aceea amestecati totul cu ciresele sau visinele din dulceata.
Adaugati ciocolata topita cu untul si amestecati pentru uniformizare.
Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si dati la congelator timp de 2 ore.
Taiati batoane si serviti cu cacao cu lapte sau cu o ceasca de cafea mai aromata.

Se prepara aproape-n joaca, iar gustul e chiar de milioane!!!
Sper sa va convinga pozele 😛






P.S. Seamana grozav de mult cu delicatesele astea mici 😛 …„Tarte” crocante cu Mars si fulgi de porumb

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Jony 2 ianuarie 2012 - 14:12

Buna, am facut si eu batoanele crocante ieri, au iesit f bune, doar ca se simt fulgii de porumb. Nu stiu cum sa explic, nu sunt crocanti, ci ca si cum ar fi doar inmuiati si atosi. Poate am pus prea multi (nu i-am cantarit, dar nu erau mai mult de 2 pumni de fulgi si erau din aia buni Nestle).
Mentionez ca o adaugire la reteta ca am pu si niste biscuiti si 2 lingurite de miere pe langa fulgi, nuci si visine si vreo 3 lingurite de smantana si niste zahar brun in ciocolata. Per ansamblu sunt delicioase, cu exceptia defectului de mai sus. Ai idee de ce am patit asta?
Oricum felicitari pt toate retetele tale care arata si sunt sigura ca si sunt delicioase.
Jony

Raspunde
Laura 19 ianuarie 2010 - 17:53

..ei, da, atunci aia o fi fost buba 😛 …dar ma bucur ca a avut trecere la voi 🙂
Pupici si spor la preparat cat mai multe bunataturi!!!

Raspunde
nicol 19 ianuarie 2010 - 17:45

Laura, eu nu contest ca esti o persoana foarte ocupata, de aceea am si specificat…cand vei avea timp…
Ciocolata pe care am folosit-o, era una pentru diabetici si anume Milka Diat, era singura pe care o aveam prin casa si am vrut neaparat sa incerc reteta imediat ce am vazut-o… mi-ai facut o pofta cu pozele alea… Poate din aceasta cauza… nu cred ca era untul de vina.
Sau poate ca am topit cicolata direct pe foc…cine stie.. oricum sotul meu nu s-a prins pentru ca a mancat-o aproape toata.
Multumesc pentru retetele tale minunate!

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 18:29

Nicol, draga mea, mi-ai facut o mare bucurie si cu mesajul asta si cu cel de la steamer 🙂
Imi pare rau ca nu am ajuns sa-ti raspund dar uneori lucrurile nu-mi ies asa cum imi doresc si ma simt coplesita…de tot…
In fine, ce vreau sa-ti spun este ca nu as vrea sa te superi pe mine, intr-un final, iata, ajung sa iti raspund 🙂
…si-asa daca ma gandesc la cate mesaje frumoase nu am raspuns inca…sper doar ca fetele sa inteleaga ca am si eu o viata personala, ce implica niste nevoi 😛 …sau ca uneori chiar nu-mi gasesc cuvintele necesare sau starea de spirit pentru a scrie ceva…
Buuuun, si-acum ca ti-am facut capul calendar, hi, hi, da-mi voie sa iti raspund strict la reteta. Deci, eu cred ca ai avut ori un unt „prea” simplu, cu multa apa in compozitie ori o tableta de ciocolata nu tocmai grozava…
Batoanele le tii numai pana se-ncheaga la congelator, apoi le poti pastra linistita la frigider.
Te pup si iti urez spor in toate!!!

P.S. …si iata, ca sa vezi in cate directii trebuie uneori sa ma impart, iti spun ca la topicul cu steamerul iti voi raspunde mai pe seara, fiindca acum trebuie sa plecam in oras 🙂
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 18:18

Felicia draga, te pup tare fiindca le-ai incercat 🙂
Ma bucur nespus de mult ca pustii tai ma urmaresc 😛

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 18:15

Laura, te pup si pentru ca-ti plac batoanele si pentru premiu!!! 🙂

Raspunde
Laura 18 ianuarie 2010 - 18:09

Ellis draga, ma bucur tare mult ca-ti plac 🙂 …si te pup dulce pentru premiu si cuvintele extrem de frumoase si magulitoare!!!

Raspunde
nicol 18 ianuarie 2010 - 17:18

Am facut si eu azi batoanele de ciocolata si au iesit delicioase, foarte, foarte bune.
Desi mi-au iesit putin uleioase pentru ca atunci cand am topit ciocolata cu untul, acesta s-a separat de ciocolata. Arata ca o ciocolata topita cu ulei, nu stiu din ce cauza… Se pastreaza in frigider aceste batoane sau in congelator?
Ti-am scris si la reteta de la steamer si astept si in ziua de azi raspunsul… poate cand vei avea putin timp.
Multumesc

Raspunde
ellis 11 ianuarie 2010 - 21:42

primeste, te rog, un premiu de la noi, pentru maiestria ta!

Raspunde
fely2 11 ianuarie 2010 - 19:36

Zis si facut…copii mei cum au vazut m-au pus la treaba…vrei sa sti rezultatul…mii de pupici!

Raspunde
Laura Blaauwiekel 10 ianuarie 2010 - 23:40

Buna Laura. Prajiturelele tale arata foarte bine! pe pagina mea te astepata un preiu.
Laura Blaauwiekel

Raspunde
ellis 10 ianuarie 2010 - 21:53

Off…ce bunatate!!!!!!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.