Batoane cu rom

7 comentarii
M-am gandit ca nu v-ar prinde rau niste batoane delicioase cu rom, asa, ca de sfarsit de saptamana :D, astfel incat, iata-ma cu reteta!!!!!!!! 😛
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 120 g. zahar pudra
– 200 g. faina
– 125 g. unt
– 30 g. cacao
– 2 linguri apa
– un praf de sare
Pentru crema:
– 3 oua
– 240 g. zahar

– 100 ml. rom sau 1 sticluta esenta de rom

– 125 g. migdale macinate
Mod de preparare:
Framanta, cu mainile, un aluat sfaramicios:

Preseaza-l bine pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (tot cu mainile, ca asa am facut eu si a mers de minune :P)
Preincalzeste cuptorul la temperatura potrivita (180 grade C) si da aluatul la cuptor circa 20 de minute.
Bate ouale cu zaharul pana se fac spuma si incorporeaza romul si migdalele macinate:

Toarna compozitia peste aluatul copt pe jumatate si sa din nou la cuptor, alte 15 minute.
Scoate tava si, cat timp e fierbinte, dezlipeste marginile cu ajutorul unui cutit uns cu putin ulei:

Taie sub forma de batoane, in acelasi mod…adica cu lama cutitului unsa:

Presara pudra de cacao:

…si serveste batoanele reci:

Foarte faine, mai ales daca va place aroma pe care romul o imprumuta prajiturilor…mie-mi place muuuult!!! :)))
Sa aveti pofta!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Anonymous 14 martie 2012 - 15:29

daca pun nuca in loc de migdale..are ceva?

Raspunde
Bogdan 1 octombrie 2011 - 19:14

Deci pe bune,acum mă apuc să le fac.Nu mai ţin regim astzi,GATA

Raspunde
Anonymous 29 martie 2011 - 14:53

Buna Laura,
Am incercat si eu prajitura asta dar din pacate a doua zi s-a intarit foarte tare! Cred ca ii lipseste ceva…poate niste amoniac pt fragezime.

Raspunde
cutiutacubijuterii 26 februarie 2011 - 17:47

este a nu stiu cata reteta pe care o fac de la tine, e la cuptor, abia astept sa fie gata….gatesti delicios, te urmaresc indeaproape.

Raspunde
alialexa2006 8 august 2010 - 21:46

bune….arata super…pupici

Raspunde
ama 8 august 2010 - 19:26

sigur ma apuc sa fac si eu la ce pofta mi-ai facut doar din poze ;))

Raspunde
Lory 8 august 2010 - 17:39

La cum arata, cu siguranta sunt tare faine.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.