– 100 ml. rom sau 1 sticluta esenta de rom
Preseaza-l bine pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (tot cu mainile, ca asa am facut eu si a mers de minune :P)
Preincalzeste cuptorul la temperatura potrivita (180 grade C) si da aluatul la cuptor circa 20 de minute.
Bate ouale cu zaharul pana se fac spuma si incorporeaza romul si migdalele macinate:
Toarna compozitia peste aluatul copt pe jumatate si sa din nou la cuptor, alte 15 minute.
Scoate tava si, cat timp e fierbinte, dezlipeste marginile cu ajutorul unui cutit uns cu putin ulei:
Taie sub forma de batoane, in acelasi mod…adica cu lama cutitului unsa:
Presara pudra de cacao:
…si serveste batoanele reci:
Foarte faine, mai ales daca va place aroma pe care romul o imprumuta prajiturilor…mie-mi place muuuult!!! :)))
Sa aveti pofta!!!
7 comentarii
daca pun nuca in loc de migdale..are ceva?
Deci pe bune,acum mă apuc să le fac.Nu mai ţin regim astzi,GATA
Buna Laura,
Am incercat si eu prajitura asta dar din pacate a doua zi s-a intarit foarte tare! Cred ca ii lipseste ceva…poate niste amoniac pt fragezime.
este a nu stiu cata reteta pe care o fac de la tine, e la cuptor, abia astept sa fie gata….gatesti delicios, te urmaresc indeaproape.
bune….arata super…pupici
sigur ma apuc sa fac si eu la ce pofta mi-ai facut doar din poze ;))
La cum arata, cu siguranta sunt tare faine.