Inghetata de vanilie cu sos de mure?! Pe cat de bine suna, pe-atat de buna e 😛
Desigur, o puteti savura si fara sosul de mure, daca nu aveti la indemana asa ceva (sau le puteti inlocui cu afine sau zmeura) dar in varianta asta e irezistibila!!!!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru inghetata de vanilie:
– 7 galbenusuri
– 100 g. zahar
– 4 plicuri zahar vanilat (40 g.)
– 125 ml. smantana dulce pentru frisca
– 250 ml. lapte
Pentru sosul de mure:
– 300 g. mure
– 30 ml. vin rosu
– 1 lingura zahar
– 1 lingurita suc de lamaie
– 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Galbenusurile se bat spuma cu 100 g. zahar:
Se lasa sa se congeleze 5 ore, amestecand din cand in cand.Asa arata gata:
Ingrediente sos de mure:
Se curata murele si se pun deoparte cateva exemplare frumoase.
Restul de fructe se pun la fiert impreuna cu vinul, sucul de lamaie si 1 lingura de zahar…eu am pus murele la blender, asa proaspete… si le-am amestecat cu un pumn de afine ce mi-au ramas de la tortul cu afine… in poza de mai sus se vede sosul gata, pe care l-am pus, asa cum zice in reteta, la fiert:
Cand au clocotit, se verifica daca sosul este destul de dulce si se potriveste de zahar.
Se serveste inghetata cu sos si cu restul de fructe:
Delicioasa!!!