Tort cu botosei si suzeta

9 comentarii


Tort cu botosei si suzeta, un tort haios, zic eu, primul de genul asta, cu „accente” de bebelus :), pe care i l-am facut nepotelei mele dragi Amalia, la implinirea „venerabilei varste” de 6 luni!!!!!! 😀

Avem nevoie de:

– un blat de tort, de regula pufos 😛

– 500 ml. smantana dulce pentru frisca

– 4-5 banane, coapte bine

– 250 g. Mascarpone sau branza dulce

– 100 g. zahar pudra

– o portie de muffins cu portocale

pasta de lapte praf sau martipan


Mod de preparare:
Se coace blatul; se feliaza in doua (vom obtine 3 blaturi subtirele)


Se mixeaza bananele si se amesteca cu zahar si branza mascarpone.
Se bate frisca tare, si se amesteca cu crema de banane si branza.

Se „unge” fiecare blat cu crema si se lasa la rece pentru minim 2-3 ore:

Se coc muffinsurile.

…de ce din nou muffins???…pentru ca din ele am facut botoseii 😛


Se orneaza tortul cu botoseii inveliti in pasta de lapte praf si, evident, cu suzeta :)))

A fost delicios!!!

…si micuta sarbatorita fericita 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

mounia 18 martie 2010 - 17:10

congratulations for the babay, and the lovely cake!
Kisses
Mounia

Raspunde
Laura 17 noiembrie 2009 - 16:33

E minunat Cristina draga ca puiutul tau se bucura de lapticul cel mai pretios din lume 🙂 …eu nu am avut noroc cu Bogdi decat foarte putin…si-atunci in chinuri 🙁
In fine, tortul va fi pe placul vostru, fara indoiala…stiam ca micutul sarbatorit nu se va „delecta” cu asa ceva…nu inca, hi, hi…
Te puuup!!!

Raspunde
christina.banciu 17 noiembrie 2009 - 03:23

Mutumesc frumos! hihi, de fapt tortul va fi pentru noi, ca micutul e inca pe lapte de mama exclusiv:-)…insa e bine sa exersez din timp diverse bunatati, asa?:-)
ganduri bune, C

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2009 - 15:43

Cristina draga, bine ne-ai gasit! 🙂
Ma bucur ca vrei sa incerci tortul, e delicios!!!
Glazura este de fapt o pasta din lapte praf pe care am folosit-o cu succes la mai toate torturile mele 🙂
Aici vei gasi reteta si modul de preparare a ei: http://savalaura.blogspot.com/2007/09/butterfly-cupcakes.html

Sa iti traiasca puiutul, la cat mai multe lunite!!! 😛

Raspunde
christina.banciu 16 noiembrie 2009 - 03:13

Wow Laura, ce minunat!…cum se face glazura? stiu ca probabil e simplu…dar tu cum ai facut-o?… sunt cam novice in ale gatitului, iar dulciuri fac doar chec si briose:D…insa am planuri mari si pt poimaine as vrea sa incerc acest tort…pt baetelul meu care face 4 luni:-)
Felicitari, esti extraodrinar de creativa! azi am descoperit acest bog:-)
Cristina

Raspunde
Laura 6 februarie 2009 - 23:18

Te pup, Lore!!! 🙂
Ma bucur ca iti plac botoseii Amaliei mele dragi! 😛
Despre tortul-vioara as avea ceva idei, plus niste poze pe care le-am salvat eu de pe net…dar pentru asta, va trebui sa ma contactezi pe adresa mea de mail: arualsv@gmail.com pentru a ti le trimite.
Aici pot doar sa-ti spun ca, in mare, ai nevoie de un blat dreptunghiular (pandispan sau ce-ti iese tie mai bine) pe care, apoi, il vei decupa cu ajutorul unui sablon in forma de vioara.
Acoperi tot tortul cu crema sau frisca colorata cu colorant alimentar iar corzile le poti „desena” cu ciocolata neagra, topita…
Daca imi scrii pe mail, te pot ajuta mai mult! 🙂

Raspunde
lore 2 februarie 2009 - 10:54

super tare, o idee f buna pt un botez, sau pt un bebe.
Acu te-as ruga daca poti sa-mi dai o idee cu un tort cu vioara, asa vrea piticul meu si nu stiu de unde sa ma apuc, mersi

Raspunde
Laura 22 octombrie 2008 - 21:28

Wow, Mirela, ce mult ma bucur ca te-ai gandit la tortuletul cu botosei pentru ziua lui Miru!!! 🙂
Se face usor si ce e mai important: e deliciossss! 😛

Te pup si te rog sa ma ierti ca iti raspund de-abia acum!

Raspunde
mirela c 8 octombrie 2008 - 18:57

iti dai seama ca dinasta ii fac la miruna de un an.splendid asa ceva n-am mai vazut …

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.