2,4K
Tort Om de zapada, facut dupa reteta asta: Tort Ferrero Rocher, in dublu exemplar, ca sa-i pot „croi” lui Bogdi omul de zapada 😛
Am fost foarte curioasa cum va fi, mai ales ca am gasit si bomboane Ferrero Rocher de data asta…
A fost intr-adevar foarte fin si delicios, ma bucur mult ca l-am facut!
Ingrediente:
Blat:
- 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 100 g unt
- 50 g zahar
- 3 oua
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml lapte
Crema si ornat:
- 19 bomboane Ferrero-Rocher (sau altele, de ciocolata cu nuci)
- 500 ml smantana pentru frisca
- un plic praf intaritor pentru frisca
- 50 g ciocolata cu lapte/amaruie
Mod de preparare:
Metoda de preparare o gasiti la Tortul cu bomboane ferrero-Rocher, la care am pus link mai sus.
Acum va arat doar cateva poze cu omul nostru (delicios 😛 ) de zapada:
Am insiropat blaturile cu Baileys, dar voi il puteti insiropa cu un lichior facut in casa, si foarte asemanator deliciosului Irish-cream:
Asamblarea:
Bogditu’ meu a fost omniprezent 😛 …ma si mir ca am reusit sa fac atatea cu el dupa mine tot timpul, dar ne-am si distrat de minune!!!!!!!!












3 comentarii
Laura nu pot decat sa spun ca esti ARTISTA in ale gatitului si te felicit pentru rabdarea de care da-i dovada in tot ceea ce faci,ai maini fermecate!
Te pupa artistii, Lore! 😛
…trebuia sa-l las sa se desfasoare, ca imi crestea inima cand il vedeam cu cata seriozitate se implica in tot ce faceam eu 🙂
…doar el e ajutorul meu de bucatar! :))
…si de-aia a si iesit tortul atat de bun si de aratos 😀
Eu cred ca te mosteneste pe tine la ornat pt ca arata f bine. De tort ce sa ma zic? Am ramas fara cuvinte…