Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

In decurs de doua zile am testat doua retete cu carne de pui. O portie de aripioare picante la cuptor si una de pulpe de pui (superioare). Tot la cuptor. Aripioarele n-au fost atat de spicy, dar pulpele da! 😀 La aripioare am folosit un sos nu foooarte iute, dar la pulpe am folosit dulceata de ardei iuti :)) Va aduc retetele cat de curand, dar pana atunci haideti sa rontaim niste aripioare picante la tava, in genul celor din Buffalo. Atat de bune!!!!

 

Ingrediente:

– 10 aripioare de pui

– 2, 3 linguri unt topit

– sare, piper

– 2, 3 catei de usturoi

– 4 linguri sos chilli

– 1 lingura zeama de lamaie

– 1 lingura miere

 

Mod de preparare:

Se spala si se usuca aripioarele de pui (prin tamponare cu un servet de hartie); se taie in trei parti, la incheieturi. Varfurile aripioarelor se pun intr-o punga si se pastreaza la congelator, pentru supa.

Se amesteca untul topit cu sosul iute si cateii de usturoi, trecuti prin presa. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se ung foarte bine aripioarele cu aceasta marinata si se pun pentru minim 2 ore la frigider. Ideal ar fi sa le lasati peste noapte.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se pun aripioarele intr-o tava, avand grija sa fie asezate intr-un singur strat. Se lasa la cuptor 20 minute, dupa care se intorc si se mai lasa inca 20 minute.

Se amesteca mierea cu zeama de lamaie si se ung, cu pensula de bucatarie, aripioarele. Se mareste focul la 200 grade C si se mai lasa cca. 10 minute. Daca incep sa se arda, se acopera cu folie.

Ce vreau sa va spun, acum la sfarsit, este ca Bogdi m-a ajutat foarte mult la acesta postare. De fapt el a si scris ultimele doua randuri :)))

Speram mult sa va placa!

Tags:

One Pingback/Trackback