Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Sper din tot sufletul sa incercati aceasta prajitura de post cu fructe (noi, cirese šŸ˜€ ), pentru ca e cu adevarat un deliciu!!! Data viitoare vreau s-o testezĀ cu caise, taiate pe jumatate si “ingropate”-n aluat. Puteti folosi orice fructe de sezon, de fapt, ba chiar si din compot sau congelate.

Post cu folos si pofta maaaare, dragilor!!!

 

Ingrediente:

– 260 g faina

– 40 g cacao

– 1 lingurita scortisoara (pudra)

– 2 lingurite (rase) praf de copt

– 1 varf de cutit bicarbonat

– 1 praf de sare

– 220 g zahar

– 175 ml cafea, proaspat facuta

– 125 ml ulei

– 2Ā lingurite otet

– 300 g fructe de sezon (cirese, visine, etc)

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Intr-un bol, amestecati faina, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul si sarea (cat luati cu trei degete).

Intr-un alt bol, mai mare, amestecati cafeaua rece cu zaharulĀ siĀ uleiul. Adaugati amestecul uscat (cerneti-l deasupra bolului printr-o sita) si amestecati totulĀ energic. Adaugati otetul (nu va temeti, nu va da un gust ciudat prajiturii, pentru caĀ se va evapora la copt ).

Turnati aluatul intr-o forma de aprox.Ā 20 x 30cm, tapetata cu hartie de copt. Ca sa acopere bine forma, o puteti uda putin. Presarati fructele, fara samburi si taiate in jumatate, si dati la cuptor pentru cca. 25 de minute. Nu ar strica sa le dati prin faina inainte, ca sa nu cada la fund!

Testul scobitorii nu merge aici, pentru ca blatul e umed si fraged, ca un blat deĀ negresa. Lasati prajitura sa se raceasca in tava. Feliati-o apoi cu grija, cu un cutit uns (cu ulei).

A iesit incredibil de buna!!!

Sfat: Daca va deranjeaza cafeaua de la ingrediente, inlocuiti-o cu apa. Desi ar fi pacat :))

Tags:

3 Pingbacks/Trackbacks