Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Hristos a Inviat, prieteni dragi!!! Anul asta, de Pasti, nu am facut nici pasca, nici prajituri, nici macar baigli care e mereu pe mesele noastre festive, ci doar un tort de ciocolata. Dar nu unul simplu, ci unul pliiin de ciocolata, un tort cu blat si crema de ciocolata. Fara gelatina, pentru ca oricine sa il poata incerca. Finisat cu bezele, stropite, bineinteles, tot cu ciocolata 🙂

Ne-am lasat gandurile sa curga si l-am savurat in tihna, afara, sub soarele plapand de primavara, bucurosi ca ne avem unii pe altii. Sper mult sa-l incercati si voi!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 30 g. cacao

– 150 ml. lapte

– 220 g. faina

– 1 varf cutit bicarbonat

– 2 lingurite praf de copt

– 2 oua mari

– 80 g. unt

– 150 g. zahar

 

Pentru crema:

– 200 ml. smantana dulce pentru frisca

– 300 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

– 250 g. branza mascarpone

– 50 g. zahar pudra

– 125 g. iaurt natural

 

Pentru ornat:

– bezele

– 50 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Mod de preparare:

Se prepara prima data crema , pentru a avea timp sa se raceasca. Astfel, se infierbanta frisca lichida si se amesteca cu ciocolata rupta in bucatele. Se tine pe foc (foc mic) si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa apoi la racit.

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (foc domol). Se amesteca faina cu bicarbonatul si praful de copt si se cern impreuna.

Se cerne cacaua si se adauga putin lapte, astfel incat sa se obtina o pasta moale. Se adauga si restul de lapte, amestecand continuu pana ce compozitia este omogena.

Se freaca untul, moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul pana la obtinerea unei creme spumoase, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit, se toarna amestecul de faina si crema de cacao. Se amesteca bine cu mixerul cateva secunde.

Se tapeteaza o forma de tort cu diam. de 26 cm. cu hartie de copt; se toarna compozitia in forma si se niveleaza. Blatul se coace cca.25 de minute, dupa care se lasa la racit si se scoate cu grija din forma (daca aveti forma cu inel detasabil, cu-atat mai bine :P).

Se amesteca foarte bine branza mascarpone sau o alta crema-branza cu zaharul pudra. Se adauga iaurtul. Separat, se mixeaza crema de ciocolata aproximativ un minut, sau pana cand se deschide putin la culoare, dupa care se inglobeaza in crema de branza si iaurt.

Se aseaza blatul pe un platou si se inchide cu inelul detasabil al tortului. Se toarna crema de ciocolata si se niveleaza. Tortul se lasa la frigider pentru cel putin 5 ore, dar eu va recomand sa il lasati peste noapte. Inainte de a-l servi, se orneaza cu bezele peste care ati trasat dungi subtiri de ciocolata topita.

Imposibil sa nu va placa!!!!!!!!!! 😀

Aici l-am surprins in bataia soarelui, care a reusit sa ne dezmorteasca fruntile inclestate:

Tags:
  • curcubeu pe cerul gurii 🙂

  • Streulea Cristian

    era si cazul de o dulcegaraie 😀