Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

V-as fi putut arata reteta asta de shaorma de muuult deja, dar am tot sperat ca voi reusi sa fac eu lipiile in casa. Desarte sperante :D. Nu fac shaorma des, dar cand o fac, dispare rapid!!!!! Si-acum am ajuns cu chiu, cu vai sa o surprind in poza :P. E un pic de lucru la ea, dar merita tot efortul. E delicioasa!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– un pachet de lipii libaneze (10 bucati)

– 1 kg. piept de pui

– sare, piper dupa gust

– 1 lingurita boia dulce sau iute

– 1 kg. cartofi

 

Pentru salata de varza:

– 1 varza mare

– 1 lingura sare grunjoasa

– 1 lingura zahar

– 5-6 linguri ulei

– 8-10 linguri otet

– 1 lingurita rasa piper

 

In plus:

– o portie de maioneza 

– o portie mujdei de usturoi

– 100 g. iaurt sau smantana (optional)

 

Mod de preparare:

Se taie in bucati potrivite carnea de pui si se condimenteaza puternic. Se amesteca cu doua, trei linguri de ulei si se lasa deoparte.

Pentru salata de varza, se toaca marunt varza sau se rade pe razatoarea mare. Daca aveti un robot de bucatarie, puneti-l la treaba :P. Se amesteca apoi cu sare, zahar, ulei, otet si piper, si se lasa deoparte sa-si lase zeama.

Se prepara maioneza si mujdeiul si se tin acoperite, in frigider, pana cand e nevoie de ele.

Se prajesc cartofii si se sareaza; se prajeste carnea la gratar sau in tigaie, cu putin ulei, la foc mare, pana se rumeneste. Se tine acoperita cu un capac pana se racoreste, dupa care se taie in fasii subtiri.

Maioneza se amesteca cu mujdeiul de usturoi; se scurge bine varza si se amesteca cu sosul de usturoi si maioneza. Se poate adauga iaurt sau smantana, daca vreti.

Se incalzeste lipia, pe gratar, in tigaie, cuptor sau la microunde (aveti toate variantele :D) si se unge cu sosul alb si aromat. Se presara cat mai uniform cartofi prajiti si carne si se ruleaza strans. Se serveste imediat. Cu extra sos, daca mai aveti :))

Sfat: Daca va place, puteti pune si castraveti murati in umplutura, sau rosii 😉

Tags:
  • Rocsy Ciobanu

    Si eu prefer sa fac shaorma in casa decat sa o cumpar. Nu facem abuz oricum, cred ca mancam de 2-3 ori pe an cel mult, dar e mai sanatoasa pregatita de noi!

  • Daniela

    Buna Laura…recunosc ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai prestat shaorma in casa si vazand reteta la tine mi s-a facut o pofta….asa ca mi-am trimis sotul sa imi ia ce mai am nevoie sa fac si eu azi!!! Sper sa imi iasa la fel de buna si aratoasa ca a ta!
    Tin sa precizez ca de mult ma inspir de pe site-ul tau si pana acum nu am dat gres cu nici o reteta, toate ies bune si gustoase incat farfuriile se golesc instant!

  • Alice

    Buna Laura!:) De mult timp iti urmaresc activitatea si pot spune ca esti magnifica. In fiecare zi ma uit dupa vreo reteta,sa gatesc ceva nou si bun si cum intru pe blogul tau deja mi se aprinde beculetul :))))…Astazi voi face shaorma (yumiiiiii:D ) si sunt sigura ca logodnicul meu va fi incantat!!! Iti multumesc pt idee si…..cat mai multe retete gustoase iti doresc sa le descoperi si sa le gatesti!!! :*:*:)