Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dragilor, la noi a venit iarna!!!! Si daca ieri urmaream, fericiti, de pe fereastra cum pica, pufosi, fulgii de nea, astazi am avut parte de prima ninsoare adevarata. Ninsoare ce s-a lasat cu o bataie cu bulgari, si cu un Bogdi cu gura pana la urechi (nu-l vad prea des, in drum spre scoala, in starea asta :D), ceea ce mi-a umplut inima de bucurie. Asa ca, am fugit rapid sa va pozez gradina ninsa si sa va aduc cele mai bune semiluni cu nuca din lume!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 4 oua

– 200 g. unt

– 100 g. zahar

– 1 lingurita coaja de lamaie rasa sau esenta de rom (optional)

– 100 g. faina

– 100 g. nuci macinate

– 1/2 plic praf de copt (5 g.)

– zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale, amestecand bine. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se adauga si nuca macinata si coaja de lamaie sau esenta de rom si se toarna totul intr-o tava de aprox.25 x 35cm. unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (sau cu faina). Prajitura se coace cca. 25-30 de minute.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie cu o forma de fursecuri (sau cu paharul) in semiluni. Se pudreaza cu zahar praf si se servesc.

Bucurati-va impreuna cu noi de primii fulgi de nea!!!!!

Tags: