Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Dragii mei, astazi am pentru voi o surpriza delicioasa, o placinta cu pui, un spic cu pui, de fapt, ce se prepara rapid si e extrem de savuros. Perfect pentru un sfarsit de saptamana relaxant 🙂
…tot aluatul de tip foitaj va fi vedeta care ne va scoate din incurcatura, adica nu ne va tine prea mult prin bucatarie 😀

Resturile de friptura pot fi folosite cu succes in aceasta reteta!!!

 

Ingrediente:

– 1 piept de pui intreg sau doua pulpe
– 1 ceapa mare
– 1 legatura ceapa verde
– 2, 3 catei de usturoi
– 50 g unt
– 120 g ciuperci (optional)
– 200 g crema de branza sau branza dulce
– 1 lingura frunze de patrunjel, tocate
– 1 foaie de aluat foitaj -400 g
– 1 ou batut
– sare, piper

 

Poza noua:

Poza veche 🙂

 

Mod de preparare:

Dezghetati aluatul (scoateti-l, cu o ora inainte de a va apuca de treaba, din congelator).

Caliti carnea in 2, 3 linguri ulei, la foc potrivit, pana isi schimba culoarea. Lasati sa se raceasca si taiati-o cubulete. Puneti deoparte si acoperiti-o cu un capac. Caliti ceapa cu usturoiul in unt pana se inmoaie, apoi adaugati ceapa verde si ciupercile taiate marunt. Lasati la foc potrivit 5 minute. Lasati sa se raceasca. Scurgeti branza de vaca, daca e cazul.

Intindeti foaia de aluat pe o suprafata infainata si subtiati putin aluatul cu sucitorul.

Amestecati carnea, crema de branza (daca folositi branza dulce, sarati-o dupa gust sau folositi 100g branza dulce+100g branza sarata), ceapa calita si patrunjelul verde cu sare si piper. Puneti cu o lingura toata compozitia pe mijlocul foii, lasand loc sus si jos si cate 10 cm. de-o parte si de alta.

Taiati lateralele in diagonala pana la compozite, in fasii de cca. 2 cm:

Trageti fasiile de aluat una peste alta:

…alternand in cruce pana jos:

Dupa ce ati “impachetat-o”, lasati-o putin sa se odihneasca.
…pana cand se incinge cuptorul, la 180 grade C (foc potrivit):

Ungeti cu oul batut (puteti adauga o lingurita de lapte caldut pentru a a-l fluidiza)

Coaceti 15 minute la foc mare (190 grade C), apoi scadeti putin temperatura cuptorului, la foc potrivit (180 grade C) si mai coaceti 16-18 minute, sau pana cand placinta este crocanta si aurie:

Dupa ce o scoateti din cuptor, asteptati 10 minute sa se racoreasca (aveti voie sa “testati” un capat aburind :P)

Mutati placinta pe un platou si serviti:

Foooooarte gustoasa!!!
Data viitoare fac, clar, portie dubla!

Tags:
  • Astazi fac si eu reteta ! ! ! Nu mai am rabdare :-))

  • ANDREEA

    Buna laura,de curand am dat de blogul tau sa zic asa si am probat cateva din retetele tale si sunt minunate.spicul l.am facut on seara asta si a iesit super,doar ca am inlocuit ceapa verde cu ardei rosu tocat marunt.felicitari!

  • Ana Maria

    Laura … arata bestial… si merita realizat.Multumim pentru retete, esti una din persoanele care ma face sa stau mai mult timp in bucatarie…. si prin faptul ca pui niste retete .. si pozele lor atat de deosebite ai facut din mine … o persoana careia ii place sa gateasca si sa isi surpinda sotul sau prietenii nostrii cu diferite mancaruri.

  • Stefana

    Buna Laura, multumim frumos de reteta, a fost foarte apreciata 🙂 am totusi o rugaminte, pentru cei nu foarte initiati, ne impartasesti, te rog, cum ai transferat totul de pe suprafata infainata in tava? Eu acolo m-am blocat si dupa jumatate de ora de nervi si aluat lipicios am reusit sa mut un spic oarecum deformat pe o foaie de copt 😀 a iesit foarte bun, dar nu mai fac pana nu ma lamuresti care-i secretul :))

  • Geanina

    e in cuptor si spicul acesta:)nu ma mai satur de retetele tale laura.sunt grozave!

  • Anonymous

    Buna Laura!Parca te cunosc de o viata, prin retetele pe care ni le impartasesti cu atata drag!Iti multumesc pentru aceasta reteta, si nu numai, si vreau sa te felicit pentru asta!O descriere a spicului cu pui: usor de preparat, savoare deosebita, aspectuoasa si delicioasaaaaa!!!!Eu am presarat si seminte de susan pe deasupra aluatului.

  • Ali

    Nemaipomenit de bun!!! L-am facut si al meu barbat a mancat pe nerasuflate.

  • laura mult sucres in ceia ce faci! sunt departe ce casa din bruxel si aici sunt apreciate retetele tale! eu am facut placinta cu pui numai ca mi se pare ca are un pic gust a ceapa aici o legatura de ceapa vrede are cam 10 cepe si erau destul de marisoare si foaie asa de greu am gasit si nu este patrata eu am facut cu rotunda atit am gasit orcum a esit perfect!

  • Buna,
    ai o surpriza pe blogul meu

  • Оле…колко вкусно изглежда!Поздрави Nanita!

  • Una delicia! una receta estipenda!
    Saludos Da & Mer

  • cred k este fff buna si receee!arata super si eu as face reteta aceasta!pupici si la caaat mai multe reteteee!