Cornete de inghetata

6 comentarii

Vacanta noastra in Grecia a fost nu doar una frumoasa si incantatoare ci si plina de surprize „la pachet” 😛
…pe langa butoiasul cu ulei de masline extravirgin, cutia cu Feta si iaurturile de oaie am strecurat si-un aparat de facut cornete de inghetata :))

Le faureste intr-o clipita si sint atat de bune: dulci, crocante, perfecte pentru a fi umplute cu cate-un glob de inghetata…sau doua, trei :)))

Aveam de gand sa las experimentul asta pentru ziua lui Bogdi, dar curiozitatea (si caldura de afara :P) a fost prea mare :))
Primele, la care am mesterit eu, firava 😛 …mi-au ars degetele de numa’ :))))) …asa ca veti vedea ca „demonstratia” a fost condusa de Cipi meu drag, care iata, e mereu atent la toate prostiile mele, hi, hi (poate odata am sa-l surprind invartind o omleta pentru voi 😀 )

Ingrediente:

– 250 g. zahar
– 125 g. unt
– 2 oua
– 250 ml. apa calda
– 250 g. faina

Mod de preparare:
Se topeste untul si se amesteca impreuna cu zaharul, ouale si apa calda; se adauga faina, amestecand intruna. Compozitia se poate aroma cu vanilie, rom, coaja de lamaie sau alte arome preferate.
Se toarna cate un polonic cu aluat pe suprafata incinsa de copt. Se lasa pana se rumeneste (adica pana cand se aprinde beculetul rosu al aparatului :P)
Se aseaza forma de cornete pe marginea vafei si se ruleaza pana se obtine un con, ademenitorul con de inghetata 😉
…ei, aici am clacat eu 😛 …conurile sint foaaarte fierbinti si trebuie manevrate rapid, fiindca altfel se intaresc…

Poze de la locul faptei :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Mihaela Novac 21 mai 2021 - 16:08

Bună Laura! Minunate, mai ales când ai și prichindei în fam. Te întreb, cornetul se poate „achiziționa” și în aparatul pentru Sandwich… Zic și eu…

Raspunde
Anonymous 3 februarie 2011 - 21:27

Laura draga, am vazut reteta asta e invidiat,si mi s-a facut o pofta de cornet, dar e cam greu de gasit aparat pe aici pe la noi, spune-mi un loc unde as putea gasi si eu, si cam la ce pret este, multumesc frumos de tot! si multa Bafta in continuare la bucatarit 🙂

Cu drag Madalina!

Raspunde
Amalia 29 august 2010 - 08:43

Ce fain e aparatul… Cred ca mai ales pentru Bogdi e o adevarata placere sa manance in acest mod inghetata. Cred ca poti face si clatite cu acest aparat. Sau nu?

Raspunde
Boabe de Cafea 27 august 2010 - 22:26

Am sa incerc si eu sa fac. Nu am formele pt cornet dar vad eu cum ma descurc!Multumesc pt idee!

Raspunde
Nati 27 august 2010 - 21:30

Hehe, treaba asta seamana mult cu ce am eu: http://alfinuta.blogspot.com/2010/04/o-noua-achizitie.html numai ca de forma dreptunghiulara. Ce cornete frumusele ti-au iesit, Laura, o sa-mi notez si eu reteta, numai ca nu am forma. Am vazut undeva din metal, trebuie sa-mi iau.
Felicitari pentru noua achizitie!

Raspunde
Andreea 27 august 2010 - 18:26

laura sunt superbe!cat a costat minunatia asta!pe la noi nu se gaseste inca,dar sun tare curioasa cat a costat!
te pwp,sa ai un we placut

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.