Ingrediente pentru 6 persoane:
– 125 g. miere de tei sau salcam
– 500 ml. lapte
– 4 galbenusuri
– 150 g. smantana proaspata groasa
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele cu mierea la foc mic, amestecand mereu. Galbenusurile se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ele laptele cu mierea. Se lasa amestecul obtinut sa fiarba la foc foarte mic (nu are voie sa clocoteasca) pana se ingroasa. Se amesteca intruna, bineinteles 🙂
Se toarna compozitia intr-o forma de inghetata si se lasa la congelator timp de 2-3 ore, dupa care se scoate si se amesteca totul foarte bine, pentru a sparge posibilele ace de gheata 😛
E o inghetata excelenta pe care o recomand tuturor „albinutelor” :))
Bogdi meu iubit a servit-o cu nesat dintr-un cornet proaspat de inghetata
4 comentarii
Mama si iubita, poate o incerci 😛
Da, chiar a fost delicioasa, Miha 🙂
…pacat ca n-am facut-o mai devreme…ce s-ar mai fi bucurat Bogdi :))
Mi-ai facut o pofta!!!!!
Sunt sigura ca e delicioasa! 😉