Inghetata Albinuta

4 comentarii
Inghetata Albinuta e o inghetata dulce, buna si racoritoare, preparata si „ambalata” special pentru toti copiii. Care-s, evident, mereu cuminti 😛

Ingrediente pentru 6 persoane:

– 125 g. miere de tei sau salcam
– 500 ml. lapte
– 4 galbenusuri
– 150 g. smantana proaspata groasa

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele cu mierea la foc mic, amestecand mereu. Galbenusurile se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ele laptele cu mierea. Se lasa amestecul obtinut sa fiarba la foc foarte mic (nu are voie sa clocoteasca) pana se ingroasa. Se amesteca intruna, bineinteles 🙂

Se toarna compozitia intr-o forma de inghetata si se lasa la congelator timp de 2-3 ore, dupa care se scoate si se amesteca totul foarte bine, pentru a sparge posibilele ace de gheata 😛

E o inghetata excelenta pe care o recomand tuturor „albinutelor” :))
Bogdi meu iubit a servit-o cu nesat dintr-un cornet proaspat de inghetata

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 2 septembrie 2010 - 12:25

Mama si iubita, poate o incerci 😛

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:25

Da, chiar a fost delicioasa, Miha 🙂
…pacat ca n-am facut-o mai devreme…ce s-ar mai fi bucurat Bogdi :))

Raspunde
http://mamasiiubita.blogspot.com/ 28 august 2010 - 16:59

Mi-ai facut o pofta!!!!!

Raspunde
Miha 28 august 2010 - 13:28

Sunt sigura ca e delicioasa! 😉

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.