Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sa stiti ca de salata asta in cupe, in straturi frumos asezata, chiar m-am indragostit πŸ˜› …a fost extraordinar de buna!!!
…si e atat de “la latitudinea noastra” in ceea ce priveste look-ul ei, adica ingredientele pe care putem sa le folosim cat si cantitatile pe care dorim sa le savuram mai apoi, incat nu poti sa nu o indragesti.
Eu am ales, pe langa patul necesar de salata verde, niste verdeturi de sezon, ceva carnita de pui pane, fiindca e preferata lui Bogdi…si-un dressing usor si pufos ca o zi de primavara :))

Daca o faceti de Pasti si va raman cateva oua fierte, nu va sfiiti sa le folositi!!! πŸ™‚

 

Ingrediente:

– 1 salata verde

– 1 legatura de ceapa verde

maioneza dupa gust

– 1 lingurita zahar

– 1 iaurtΒ natur (cremos)

– o lingura smantana

– 1 castravete mic

– cateva rosii cherry sau simple

– carne de pui (friptura, pane)

– mazare congelata

 

Mod de preparare:

Salata se curata, se spala si se taie fasii. Se aseaza in cupe sau boluri:


Pregatiti maioneza dintr-un galbenus de ou, crud + o lingurita mustar si ceva zeama de lamaie + sare cat luati cu trei degete si ulei, adaugat putin cate putin pana se umfa bine-n pene :)))
Asa a aratat la final:


…aici in stransa legatura cu cutiuta de iaurt πŸ˜›


Ce iese din fericita imbinare e de vis!!! :)) …o crema alba, pufoasa si gustoasa (adaugati acum si-o lingurita de zahar, pentru a-i spori si mai mult farmecul πŸ˜› )
…si de aici incepe stratificarea πŸ˜€
Primul strat, deci, este de salata verde, taiata fasii; deasupra vine o lingura de maioneza delicioasa…si presarat, usor peste, vin inelele egale/inegale de ceapa verde:


…carnita, taiata tot asa, feliute, felioare… :))


…niste bucatele de rosii:


…si castravete:


…urmeaza mazarea…din loc in loc…
…si cam atat πŸ˜›


Se lasa o noapte la frigider, cu folie deasupra:


…iar a doua zi, cand o serviti, ii faceti un mot din maioneza, cazut gratios din lingura :))
Mai presarati cateva inele de ceapa verde si gata minunatia πŸ˜€

…fug sa-mi pregatesc pozele cu drobul…si bunatatile din miel πŸ˜›

Va pup pana atunci si va urez pofta buna!!!

P.S. In loc de carne de pui, puteti folosi costita afumata, taiata bucatele si prajita pana devine crocanta, cat si cascaval sau parmezan ras, asezat intre straturi sau deasupra, dupa cum doriti.

Tags:
  • arata fff ispititor…si eu fiind o impatimita a salatelor, am s o incerc si eu…felicitari pt tot ce postezi cu amanunte pt k toti incepatorii sa inteleaga

  • Anonymous

    esti super tare

  • Surac, m-ai uns la inima cu mesajul asta πŸ™‚
    Stii tu ce mi-ar placea mie mult, inainte de a deveni un bucatar faimos?! πŸ˜› …sa iti fiu ucenic, macar pentru cateva luni, sa-nvart si eu ca tine bureku’ din incheieturi :))

    Te pup pentru frumoasele felicitari πŸ™‚

  • Din inima multumiri, Bianca πŸ™‚
    …pentru toate mesajele frumoase de pana acum.

  • Ophelia, ma bucur ca esti in asentimentul meu πŸ˜›
    Asa am si gandit meniul de Paste, usor dar totusi placut la gust…sau chiar foooarte placut la gust, cum ne-a demonstrat a fi aceasta colorata salatuta :))

  • Ninoasca, mie mi s-a parut perfecta, mai ales ca, na, eram si dupa post, hi, hi…da’ e faina fiindca poti combina tot ce iti place la o salata πŸ˜‰
    Mersi fain de urari, te pup!!!

  • Imiplace cum arata, super tot timpu faci ceva nou, ai gresit cariera sa sti nu e tarziu nicodata sa o schimbi vad ca ai inclinati severe spre bucatarie…Felicitari.

  • Tare bine arata laura. Felicitari din nou

  • Chiar potrivita dupa atata mancare grea !!! Super aspectuoasa!

  • Arata cumva…delicios ce mai…eu fiind o impatimita a salatelor(sigur o incerc)! Perfect! Spor in continuare…