Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

 

In primul rand, vreau sa va urez Hristos a inviat! Sper ca ati avut parte de zile luminate si pace in suflet, cum am avut si noi. Pana va arat cum se prepara deliciosul lichior de oua, vreau sa va bucur privirea cu un mic dar pretios cadou. Pretios, pentru ca micutul buchetel este format din zambile culese chiar de mine, de la noi din gradina. Special pentru voi :)

…pentru ca-mi sinteti alaturi, si pentru ca reveniti mereu cu drag (mesajele voastre va tradeaza :P) …si asta chiar si atunci cand, iata, nu v-am mai raspuns la mesaje inca de la Craciun…




…si-acum despre ale noastre… :)
Acest lichior atat de prezent pe mesele de sarbatori (de Craciun e un must-have :P) a avut pe la inceputurile blogului meu un deja-vu (hihii)…tot de Paste, aici: Tort cu lava de lichior de oua, in varianta simpla, de vanilie…si aici: Cuibusoare de Paste cu oua din trufe, in varianta “chocolate” :P
E super-delicios, si chiar daca vi s-a urat deja de-atatea oua :D …eu tot insist sa-l incercati…

Ingrediente pentru 2 sticle/recipiente

- 20 oua
- 200 g. zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 400 ml. rom alb
- 4-5 linguri mari de lapte condensat, indulcit(din comert sau facut in casa)
- 100 g. ciocolata de lapte
- 2 lingurite de cafea instant (nes)

Mod de preparare:
Ingrediente:


Separati galbenusurile de albusuri:


Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare:


Amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste:


Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura din albus
…si neaparat alcazale, care sint absolut delicioase!!!
…sau mai usor (daca nu aveti timp de prajiturit :P)…le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator :))

Adaugati, putin cate putin, romul:


…si laptele condensat indulcit, amestecand mereu…
Mie, laptele condensat, mi l-a adus mami din Danemarca…si culmea ironiei a fost ca dupa ce am pus si eu mana pe o cutie cu lapte condensat, nu am putut sa-l gust, pentru ca eram inca in post :)))
Data viitoare ii scriu pe hartie, cu litere mari, gigantice, sa imi ia macar vreo 2 cutiute :P



Compozitia rezultata se imparte apoi in doua; intr-unul din boluri adaugati zaharul vanilat, rezultand astfel lichiorul de oua, de vanilie…


Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte:


Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei:


Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi combinati totul cu cealalta jumatate de crema de ou:


Veti obtine lichiorul de oua, de ciocolata:


Ambele compozitii, taaare apetisante :)))


Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop.
Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.

Foarte, foarte gustos :)


Se pastreaza, bineinteles, la frigider sau chiar la congelator.
…si daca totusi nu reusiti sa-l folositi in timp util, il mai puteti “face pierdut”, pe langa ideile de mai sus, de la inceputul postarii…aici, la checul asta minunat: Chec cu lichior de oua si fulgi de ciocolata

Va pup!!! :)

…ne revedem curand, cu alte preparate delicioase care ne-au stat pompos pe masa de Paste si ne-au satisfacut cu succes apetitul :))

Tags:
About the Author

  • http://www.facebook.com/broscatan.ioana Broscatan Ioana

    de unde iei laptele condensat?

  • http://ioalio@yahoo.com Ioana Ionescu

    Foaaarte bun Eggnog-ul :) Eu l-am mai diluat cu niste lapte ca era tare betiv si de 6 zile ne lingem pe boticuri. Nu stiu cat de bine face la ficat, dar la gustul asta nici ca-mi pasa :P
    xoxo Ioana

  • http://www.blogger.com/profile/03962078032799053336 Anastasia

    felicitari draga Laura cu sarbatorile de Pasti si multumesc petru prezentarea florilor si a retetei toate arata spactaculos, ca de obicei esti foarte draguta , te pup dulce si astept cu sufletul la gura sa vad ce bun ai facut de Pasti !!!

  • http://www.blogger.com/profile/16095674149826940753 Bianca

    Tare bine arata lichiorurile tale de oua.
    Felicictari.

  • http://www.blogger.com/profile/05452033456065861144 ISABELA

    Adevarat a Inviat Laurici!
    Imi curg balele dupa lichiorul de oua cu ciocolata :P :P :P
    Am pregatit si eu minunata ta reteta de tort cu sampanie, mersiiiii mult http://dobrinisabela.blogspot.com/2010/04/tort-cu-crema-de-sampanie-si-capsuni.html
    Te pup!

  • http://www.blogger.com/profile/07145601767372739232 Mihaela

    F. interesant!
    Cu siguranta voi incerca si eu!

  • http://www.blogger.com/profile/03569117490986652760 matuşka Eufemia

    Adevarat a inviat Domnul! cu drag :)