Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Aceasta prajitura cu rom si visine este delicioasa!!!!!!!!!!!
Sper sa o incercati :)

Ingrediente pentru 16 bucati

Blat:
– 4 oua
– 120 g. zahar
– 130 g. faina
– 30 g. cacao
– 2 lingurite praf de copt

Umplutura:
– 500 g. visine din compot, fara samburi
– 6 foi gelatina sau 10 g. gelatina granule
– 4 galbenusuri
– 100 g. zahar
– 125 ml. rom
– 400 ml. smantana dulce pentru frisca
– 100 g. ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C. (foc potrivit).
Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte cca. 5-8 minute.
Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao; se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt de aprox. 20 x 30cm. Se niveleaza apoi si se coace 15-17 minute:


Close-up pufos :P


Se rastoarna apoi si se desprinde hartia; se lasa sa se raceasca blatul.

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom:



Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece vreo 20 de minute:


Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si ciocolata rasa:



Daca compozitia s-a intarit prea mult si face niste cocoloase gelatinoase nu prea apetisante :P …bagati in ea mixerul si isi revine :))


Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic (daca aveti o forma patrata, cum am eu, cu pereti detasabili, nu mai e nevoie de nici un cadru :P) si se repartizeaza crema:


Se niveleaza si se aseaza visine:


Se da la rece pentru minim 2 ore, dupa care se indeparteaza cu grija cadrul…
Daca doriti, puteti insiropa putin blatul…


Detaliu :)


Se taie prajitura si se savureaza:


Pofta buna!!! :)


Tags:
About the Author

  • Codruta

    Laura imi plac la nebunie toate dulciurile tale, din nefericire eu locuiesc in Italia si nu gasesc aceleasi produse si nu prea stiu cu ce as putea sa le inlocuiesc. Dulciurile sunt deosebite , stupende.

  • Gabi

    Am facut prajitura si a iesit extraordinara, multumesc frumos, familia mea la fel.