Turnulete Musaca de vinete, o reteta inedita, usor de preparat si foooarte savuroasa!!! …si cu un ingredient special: carne de miel!!! Mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie. Imbietoare combinatie, veti vedea 😀 Voi, insa, daca nu aveti carne de miel, puteti folosi carne tocata de porc si vita. Delicios, oricum ar fi!!!
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 10-12 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 500 g carne tocata de miel sau carne de porc si vita (in cantitati egale)
- un praf de nucsoara (optional)
- 2 linguri piure de rosii
- 200 g rosii
- 4 linguri smantana
- frunze de patrunjel, tocat
- parmezan sau cascaval ras
S-aveti poftaaa!!!! 😀
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare). Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:
Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:
Dati la cuptor timp de cca. 25 de minute:
Pentru umplutura, incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur 😛 ).
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o „dulceata” si un gust nemaipomenit).
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand:
Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:
Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:
…acoperita de o alta felie de vanata:
…din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata…ma urmariti?! 😀
E foarte simplu!!!
Dati turnuletele la cuptor timp de 12-15 minute, cand vor arata cam asa 🙂
Presarati parmezan ras sau cascaval si serviti cu salata verde. Sau cu ce vreti voi :))
Ataaat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!
10 comentarii
Andreea draga, mi-ai inseninat seara cu vestea asta nemaipomenita!!!!!!! 🙂 Te pup!!!
…hi, hi, parca va si vad…dragii de voi, sa va fie de bine!
Draga mea, sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca tare buna a iesit chestia asta … am facut-o si eu astazi si tot cu carne de miel. Sa-u lins astia ai mei pe bot de buna ce-a fost!
Elena, draga mea, ce bine ca macar tu il cruti pe bietul blanos :))
…va fi delicios si cu carne de vita sau amestec 😉
Te puuuup!!!
Amalia, as fi super-fericita daca ai incerca-o…iti va placea la nebunie, mai ales ca esti, precum spuneai, o mare degustatoare de mielut! 😛
Vai, ce mi-ai facuuut! (glumesc, sa stii!:)) Laura draga, sunt la serviciu, cica ar fi si pauza de masa, dar am numai o salata la mine?:((
Trebuie sa incerc neaparat, dar cu ceva carne amestec, noi cu mielul nu prea avem o relatie de amor:)))
Si eu ador combinatia de vinete cu carne…Eu gateam in varianta carne tocata de vita (sau amestec porc si vita) si cu vinetele taiate pe lung. Carnea de miel e preferata mea, turnuletele de vinete sunt haioase, deci nu mai ramane decat sa prepar aceasta musaca la momentul potrivit. Multam fain draga Laura!
Ha, ha, Raluca, ce scumpa esti!!! :))
Ma bucur enorm ca ti-a facut o impresie atat de buna reteta mea cu turnulete 😛
…si daaa, ai facut o super-obiectie, merge de minune facuta si cu alte carnuri :))
Vera, hvala lepo!!! 🙂
I’m very happy that you like it!
Ai dreptate, te-am pierdut la un moment dat. mi-au ramas ochii la poze. o s-o incerc neaparat, numai ca voi pune purcel sau amestec, ca miel…. nu-i. desi sunt sigura ca e mai apetisant. mmmm…
very nice!