
Sper sa va placa, caci i-am facut cu gandul la voi!!!
Ingrediente:
- 250 g faina
- 100 g unt
- un praf de sare
- 2 galbenusuri
- 30 g zahar
- 2 linguri vin alb
- 80 ml lapte
- 1 albus
- dulceata de mure
- zahar pudra
Mod de preparare:
Inmuiati untul taiat bucatele la microunde sau la bain-marie (sa nu fie complet topit).
Cerneti faina; amestecati-o cu untul topit. Framantati bine.
Adaugati praful de sare, galbenusurile, vinul si laptele, putin cate putin. Framantati cateva minute aluatul, care la final nu trebuie sa se lipeasca de degete.
Lasati aluatul la frigider timp de 15-20 minute apoi scoateti-l pe o planseta infainata:
Intindeti-l intr-o foaie subtire. Taiati rondele de aluat cu diametre diferite: de 8 cm, de 6 cm si de 4 cm.
Faceti incizii cu lungimea de cca.1 cm pe marginea fiecarui disc de aluat.
Suprapuneti cate trei discuri de aluat, in ordine descrescatoare, punand in centrul acestora putin albus batut pentru a se lipi.
Dati la frigider cateva minute trandafirasii:
Apasati usor cu degetul in mijlocul lor pentru a-si pastra cat mai bine forma dupa care prajiti-i in baie de ulei. Uleiul sa fie incins (pe parcurs, insa, nu lasati focul foarte mare, pentru ca acestia sa nu se arda). Se intorc o data, cu mare grija (folositi o paleta)
Scoateti-i la scurs pe hartie absorbanta:
Presarati trandafirasii cu zahar pudra:
Puneti in mijlocul fiecarui trandafir o lingurita de dulceata.

Sau cu gandul la cei dragi, cum am facut eu. Cu gandul la voi 🙂
Va pup fetelor si va multumesc pentru sustinere si cuvintele frumoase cu care ma rasfatati!!
Sa fiti iubite si fericite vesnic!!!
28 comentarii
Wow, ce bine arata!
laura, un praf de sare ce ar fi, o lingura de sare, sau? multumesc mult
praf de sare inseamna cat iei cu 3 degete sarea….
Esti o gospodina deosebita si foarte talentata. Spune-mi, te rog, unde se poate cumpara setul metalic cu forme de decupat aluat(asa cum folosesti tu)? Cristina
buna vinul nu se poate inlocui cu altceva?
sunt eli din lupeni am 50ani si abia team descoperit si iti multomesc ptr tot cea ce faci te iubim mult
reteta asta imi aduce aminte de copilarie 🙂 si mama ne facea trandafirasi cand eram mici, treabuie sa incerc neaparat sa-i fac si eu. multumim pentru reteta
deliciosi…ca tot ce vad aici.Am descoperit de putina vreme blog-ul tau,felicitari,te voi vizita mereu pt a vedea noutatile.succes scolarului in noul inceput
Ce idei minunate ai …trebuie sa incerc si eu.Multumesc pentru idee.
Laura, trandafirii tai sunt foarte tentanti! Trebuie incercati. De fapt, tu ai foarte multe retete minunate. Felicitari!
Ce frumosi ti-au iesit trandafirasii! Super!
Laura multumim de trandafirasi!Imi place tare mult modul tau de a ne aborda pe noi cititoarele.Te asteapta premii pe blogul meu.
Inca o data pot spune felicitari pt reteta ta…mi au iesit niste trandafirasi superbi,fetita mea m a ajutat..nu am avut noi forme pt prajitura sa le taiam asa ca tine dar am folosit 3 pahare de diametre diferite(am improvizat).Au iesit 14 trandafiri deliciosi.Multumesc ca imparti cu noi retelele tale pe care eu le consider extraordinare.Te pupam
un premiu de la mine
te astept cu drag pe noul meu site
http://www.fisp.ro
ce bine arata cred ca sunt si buni cu proxima ocazie ii fac si eu
Foarte frumosi trandafirii…te asteapta pe blogul meu un premiu 🙂
Ce idee interesanta si ce trandafiri frumosi!Foarte apetisant arata!!!
Felicitari LAURA.Trandafirii arata tare bine.De altfel toate retetele tale sint super.Sa ai numai bine si o primavara frumoasa!!!!!!.
Sono molto belle queste rose, ciao♥
te urmares de mult tim si ami place tot ce faci felicitari
Doamne ce bine arata. Laura mi-ai facut o pofta, maine imi fac si eu, sper sa-mi iasa.
ce idee minunata, Laura!
Asadar o idei de la capat, incepeti cu clasa intai 🙂 mult succes la scoala 🙂
Изглеждат фантастично!Поздрави!
gnam gnam che buono!!!!!!!!ciao!
In primul rand multa bafta la scoala.Faci lucruri minunate.Te admir mult si te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti-l daruiesc din tot sufletul.
Cat esti de minunata Laura! multumeeesc !!!! Arata splendid! Numai bine si tie si muuulta dragoste!
am uitat…
Laura, multumim pentru trandafirasi si tie tot binele din lume!
Mara
Ooo, ce frumos trebuie sa fie pentru baiatul tau, cat entuziasm!
Felicitari si muuuuuuuulta bafta!!!
iar despre reteta, cu siguranta o voi incerca pentru ca in primul rand imi place cum arata 🙂
Mara