Trandafiri cu dulceata

28 comentarii
Trandafiri cu dulceata, cadoul meu dulce pentru voi toti!!!!
Prietene dragi, pentru ca va simt foarte aproape de sufletul meu si pentru ca inca e luna noastra, a femeilor (am intarziat un pic, stiu, dar am fost foarte prinsa cu inscrierea lui Bogdi la scoala.
Oh, Doamne, nu-mi vine sa cred ca o sa devina scolar in toamna asta!!!!!! 😛 ), am tinut tare mult sa va aduc si eu in dar o mica surpriza.
Dulce, clar 😀 , niste trandafiri cu dulceata, gingasi si aromati. Cele mai gustoase „minciunele” :))

Sper sa va placa, caci i-am facut cu gandul la voi!!!

 

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 2 linguri vin alb
  • 80 ml lapte
  • 1 albus
  • dulceata de mure
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Inmuiati untul taiat bucatele la microunde sau la bain-marie (sa nu fie complet topit).
Cerneti faina; amestecati-o cu untul topit. Framantati bine.
Adaugati praful de sare, galbenusurile, vinul si laptele, putin cate putin. Framantati cateva minute aluatul, care la final nu trebuie sa se lipeasca de degete.

Lasati aluatul la frigider timp de 15-20 minute apoi scoateti-l pe o planseta infainata:

Intindeti-l intr-o foaie subtire. Taiati rondele de aluat cu diametre diferite: de 8 cm, de 6 cm si de 4 cm.

Faceti incizii cu lungimea de cca.1 cm pe marginea fiecarui disc de aluat.
Suprapuneti cate trei discuri de aluat, in ordine descrescatoare, punand in centrul acestora putin albus batut pentru a se lipi.

Dati la frigider cateva minute trandafirasii:

Apasati usor cu degetul in mijlocul lor pentru a-si pastra cat mai bine forma dupa care prajiti-i in baie de ulei. Uleiul sa fie incins (pe parcurs, insa, nu lasati focul foarte mare, pentru ca acestia sa nu se arda). Se intorc o data, cu mare grija (folositi o paleta)

Scoateti-i la scurs pe hartie absorbanta:

Presarati trandafirasii cu zahar pudra:

Puneti in mijlocul fiecarui trandafir o lingurita de dulceata.

Serviti alaturi de cei dragi 🙂

Sau cu gandul la cei dragi, cum am facut eu. Cu gandul la voi 🙂

 

Va pup fetelor si va multumesc pentru sustinere si cuvintele frumoase cu care ma rasfatati!!
Sa fiti iubite si fericite vesnic!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

28 comentarii

Floroaia Vasile 7 martie 2014 - 10:30

Wow, ce bine arata!

Raspunde
Anonymous 7 mai 2012 - 17:55

laura, un praf de sare ce ar fi, o lingura de sare, sau? multumesc mult

Raspunde
dory tm 8 martie 2014 - 02:09

praf de sare inseamna cat iei cu 3 degete sarea….

Raspunde
cristina 29 februarie 2012 - 12:01

Esti o gospodina deosebita si foarte talentata. Spune-mi, te rog, unde se poate cumpara setul metalic cu forme de decupat aluat(asa cum folosesti tu)? Cristina

Raspunde
Anonymous 12 ianuarie 2012 - 12:51

buna vinul nu se poate inlocui cu altceva?

Raspunde
eli takacs 9 octombrie 2011 - 15:47

sunt eli din lupeni am 50ani si abia team descoperit si iti multomesc ptr tot cea ce faci te iubim mult

Raspunde
Ramona 26 iunie 2011 - 01:47

reteta asta imi aduce aminte de copilarie 🙂 si mama ne facea trandafirasi cand eram mici, treabuie sa incerc neaparat sa-i fac si eu. multumim pentru reteta

Raspunde
mirella 27 mai 2011 - 10:02

deliciosi…ca tot ce vad aici.Am descoperit de putina vreme blog-ul tau,felicitari,te voi vizita mereu pt a vedea noutatile.succes scolarului in noul inceput

Raspunde
Dorina 28 martie 2011 - 18:23

Ce idei minunate ai …trebuie sa incerc si eu.Multumesc pentru idee.

Raspunde
Mirela 22 martie 2011 - 00:20

Laura, trandafirii tai sunt foarte tentanti! Trebuie incercati. De fapt, tu ai foarte multe retete minunate. Felicitari!

Raspunde
Iulia 21 martie 2011 - 10:44

Ce frumosi ti-au iesit trandafirasii! Super!

Raspunde
Claudia Mic 20 martie 2011 - 15:19

Laura multumim de trandafirasi!Imi place tare mult modul tau de a ne aborda pe noi cititoarele.Te asteapta premii pe blogul meu.

Raspunde
geanina 20 martie 2011 - 13:11

Inca o data pot spune felicitari pt reteta ta…mi au iesit niste trandafirasi superbi,fetita mea m a ajutat..nu am avut noi forme pt prajitura sa le taiam asa ca tine dar am folosit 3 pahare de diametre diferite(am improvizat).Au iesit 14 trandafiri deliciosi.Multumesc ca imparti cu noi retelele tale pe care eu le consider extraordinare.Te pupam

Raspunde
Zsuzsa 19 martie 2011 - 20:30

un premiu de la mine
te astept cu drag pe noul meu site
http://www.fisp.ro

Raspunde
Adoriana 19 martie 2011 - 02:29

ce bine arata cred ca sunt si buni cu proxima ocazie ii fac si eu

Raspunde
Diana's yummy 18 martie 2011 - 15:10

Foarte frumosi trandafirii…te asteapta pe blogul meu un premiu 🙂

Raspunde
Claudia-Mi dulce pasión 17 martie 2011 - 15:11

Ce idee interesanta si ce trandafiri frumosi!Foarte apetisant arata!!!

Raspunde
neli53 17 martie 2011 - 10:02

Felicitari LAURA.Trandafirii arata tare bine.De altfel toate retetele tale sint super.Sa ai numai bine si o primavara frumoasa!!!!!!.

Raspunde
Stefania 17 martie 2011 - 09:45

Sono molto belle queste rose, ciao♥

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 23:00

te urmares de mult tim si ami place tot ce faci felicitari

Raspunde
Alexuta 16 martie 2011 - 22:37

Doamne ce bine arata. Laura mi-ai facut o pofta, maine imi fac si eu, sper sa-mi iasa.

Raspunde
Sabina 16 martie 2011 - 22:26

ce idee minunata, Laura!
Asadar o idei de la capat, incepeti cu clasa intai 🙂 mult succes la scoala 🙂

Raspunde
Nanita 16 martie 2011 - 21:59

Изглеждат фантастично!Поздрави!

Raspunde
Federica 16 martie 2011 - 21:15

gnam gnam che buono!!!!!!!!ciao!

Raspunde
Andrea's Cake 16 martie 2011 - 20:53

In primul rand multa bafta la scoala.Faci lucruri minunate.Te admir mult si te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti-l daruiesc din tot sufletul.

Raspunde
Ruxy 16 martie 2011 - 20:20

Cat esti de minunata Laura! multumeeesc !!!! Arata splendid! Numai bine si tie si muuulta dragoste!

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 19:55

am uitat…

Laura, multumim pentru trandafirasi si tie tot binele din lume!

Mara

Raspunde
Anonymous 16 martie 2011 - 19:51

Ooo, ce frumos trebuie sa fie pentru baiatul tau, cat entuziasm!

Felicitari si muuuuuuuulta bafta!!!

iar despre reteta, cu siguranta o voi incerca pentru ca in primul rand imi place cum arata 🙂

Mara

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.