Tort Raffaello

26 comentarii

Acest tort Raffaello va face, cu siguranta, deliciul tuturor celor care adora nuca de cocos!
Eu, ca fan declarat al imbietoarelor arome de cocos, l-am facut deja de doua ori 😀 …prima data, ca in reteta Cristinei, cu lapte de cocos, iar a doua oara cu mai mult lichior de cocos si Pina Colada, dar si mai multa branza mascarpone…
Absolut delicioase ambele variante!!!

E un tort fara coacere, cremos si aromat, pe care il pot savura si copiii, daca omiteti lichiorul de cocos (valabil doar la prima varianta).

 

Ingrediente:

Varianta 1, cea originala, a Cristinei (usor modificata de mine)

Pentru blatul de biscuiti:
  • 250 g biscuiti simpli (cu unt) sau fursecuri
  • 150 g unt
Pentru crema:
  • 1 conserva lapte de cocos (400 g)
  • 8 foite de gelatina sau 15 g gelatina granule
  • 250 g branza-crema Philadelphia sau Mascarpone
  • 180 g zahar
  • 2, 3 linguri lichior de cocos sau Pina Colada
  • 19 bomboane Raffaello
  • 50 g fulgi de cocos

 

Varianta 2, cea “inventata” de mine, si cea pe care am si reusit sa o surprind in poze 🙂

Pentru blat:
  • 250 g biscuiti simpli (cu unt) sau fursecuri
  • 150 g unt
Pentru crema:
  • 500 g Mascarpone
  • 180 ml lichior de cocos sau Pina Colada
  • 180 g zahar pudra vanilat (fin)
  • 6 foite de gelatina sau 10 g gelatina granule
  • 19 bomboane Raffaello
  • 50 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare varianta 1:

Pentru blatul de biscuiti, macinati biscuitii la robotul de bucatarie. Daca nu aveti unul, puneti-i intr-o punga, inchisa etans, unde ii veti zdrobi cu sucitorul, cum am facut eu “crantul” pentru acest minunat tort cu alune. Untul, lasat din timp la temperatura camerei (daca nu e indeajuns de moale, puneti-l cateva secunde la microunde) se amesteca bine cu biscuitii pisati. Compozitia rezultata se preseaza pe fundul unei forme detasabile, cu diam. de 24 cm (apasati bine cu degetele). Puneti apoi la frigider sa se intareasca.

Penrtru crema, inmuiati in apa gelatina foite sau granule, timp de cca. 10 minute.
Puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul pe foc; cand e fierbinte, se adauga foitele de gelatina hidratate si bine scurse de apa si se amesteca energic (procedati la fel cu gelatina granule). Se adauga apoi lichiorul si se amesteca din nou foarte bine.

Intr-un bol incapator, amestecati crema de branza cu compozitia de lapte de cocos si gelatina. Amestecati treptat, amestecand in tot acest timp.

Scoateti bomboanele Raffaello din pungulite; asezati-le, unele langa altele, pe marginea tavii, si apasati-le usor in blatul de biscuiti. Turnati crema de cocos si nivelati (crema va acoperi si bomboanele).
Presarati fulgii de cocos si dati tortul la frigider 4-5 ore, sau peste noapte (cum ar fi ideal).

 

Mod de preparare varianta 2 (cu pozele de rigoare)

Pregatiti blatul de biscuiti in acelasi mod ca cel deja prezentat.
Inmuiati gelatina in apa, scurgeti-o si topiti-o la bain-marie sau microunde (nu trebuie sa clocoteasca!).
Amestecati zaharul cu lichiorul si cu branza mascarpone; adaugati 2 linguri din crema de branza in gelatina topita, amestecati si de-abia dupa aceea adaugati toata gelatina in crema. In felul asta crema nu va face cocoloase de la gelatina.
In continuare, urmati pasii expusi mai sus, adica asezati bomboanele Raffaello pe marginea formei, turnati crema rezultata deasupra, presarati fulgii de cocos si lasati la frigider peste noapte sau minim 4, 5 ore.
Asta a fost varianta rapida.

Singurul regret a fost ca nu am reusit sa las tortul la rece decat vreo 3 ore, fiindca am avut musafiri si spiritele se cam incingeau pe-acolo 😀 …din care cauza sectiunea mea pare un pic cam molesita. Dar de bun, a fost extra bun!!!!!!!
Va las, asadar, in compania pozelor, sper eu, destul de atragatoare incat sa va determine sa-l incercati cat mai curand!

Aici puteti vedea cum arata una, alta…si mai ales cutia cu lapte de cocos sau lichiorul (pentru cei care nu au mai folosit pana acum asa ceva):

Perfect!!! 🙂

Mai are rost sa va spun cat de incredibil de mult mi-a/ne-a placut?!??

…ma gandeam eu! 😀

 

P.S. Daca bomboanele Raffaello din comert va par prea scumpe, puteti folosi reteta mea de Raffaello facute in casa.

Aici e in varianta mini 😀 …si putin modificat (am asezat bomboanele Raffaello deasupra cremei, nu pe blat):

 

 

Reteta preluata de la Cristina K.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

26 comentarii

Beatrice 28 decembrie 2014 - 20:54

Buna seara, am o intrebare legata de lichiorul de cocos/pina colada. Cu ce le-as putea inlocui?
Multumesc frumos

Raspunde
Elena 29 decembrie 2014 - 13:10

Salut! Eu nu am avut lichior de cocos sau pina colada si am inlocuit cu un pic de rom, dar cred ca orice lichior poate sa dea o aroma placuta. Pentru a intensifica aroma am cumparat 3 nuci de cocos, am scos sucul din ele si l-am folosit in compozitie. A iesit minunat!

Raspunde
Marza Diana 17 noiembrie 2016 - 12:14

Buna:) nu pot sa inlocuiesc lichiorul cu lapte de cocos?? Multunesc

Raspunde
From Meg with Love 9 martie 2013 - 15:01

vai, cum arata!!

Raspunde
Anonymous 8 mai 2012 - 20:41

A iesit delicios, si frumos. Multumesc, ador site-ul dvs.

Raspunde
Anonymous 14 aprilie 2012 - 15:59

Am facut tortul azi dar desi am utilizat o forma diametru 22cm (deci mai mica decit in reteta) crema nu a reusit sa acopere bomboanele. Acum inteleg de ce ati marit cantitatea de mascarpone la 500.

multumesc pt reteta, sa vedem ce va iesi.

ca design e top in orice caz. Ca de altfel tot ce vad pe acest sit (unul din cele mai frumoase pe care le stiu)

Paste fericit

Raspunde
Anonymous 13 aprilie 2012 - 16:11

Buna ziua

as dori sa stiu de ce cantitatile de biscuiti sunt deblate fata de reteta originala? Este o problema de tava?

Reteta este foarte reusita, multumesc.

Raspunde
Anonymous 12 aprilie 2012 - 11:29

Merg la cumparaturi dupa ingrediente, il fac de Paste:D:D

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2012 - 10:17

foarte frumos…si delicios (cred)!!!

Raspunde
Anonymous 13 februarie 2012 - 22:58

Buna, Laura!

Ma poti ajuta, as dori sa fac un tort mai mare, ma poti ajuta cu, cantitattile pt o tava cu diametrul de 28 cm
Multumesc

Raspunde
Anonymous 13 februarie 2012 - 14:34

am facut si eu azi tortul pt ziua de maine!! l-am decorat si cu niste bombonele rosii,a iesit super! multumesc de reteta

Raspunde
Anonymous 3 februarie 2012 - 17:30

as vrea sa fac acest tort dar nu am inteles cum e cu laptele de cocos si pusul lui pe foc
la tine scrie ca se pune pe foc mic si se tine doar 1 min ,pe cand pe blogul cristinei scrie ca se fierbe laptele cu zaharul si cu gelatina
cum sa fac?
sper sa primesc un raspuns in timp util si sa imi reuseasca si aceasta reteta,ca multe altele pe care le-m facut si savurat deja

Raspunde
catkitchen 19 ianuarie 2012 - 10:41

L-am incercat si a fost mai mult decat delicios !!! Multumesc ptr inspiratie Laura!!!!

Raspunde
Anonymous 20 noiembrie 2011 - 13:37

Draga Laura sunt un mare fan a-l prajiturilor tale si a-s dori sa te intreb daca tortul Rafaello se poate face si in tava de cozonac pentru ca eu nu am o tava detasabila si vreau sa il fac de Anul Nou,pe langa Tiramisu si alte bunatati(prajitura am facot-o).Cu drag,CristinaN

Raspunde
Anonymous 22 septembrie 2011 - 14:13

imi spui te rog dc se intareste instanta aproape knd pun gelatina?si apoi abia daca mai pot intinde crema?folosesc granule de la oetker

Raspunde
roxana 9 septembrie 2011 - 20:12

Buna Laura…spune-mi te rog daca in varianta ta ai mai pus lapte de cocos?multumesc!

Raspunde
Flora 23 mai 2011 - 00:12

Buna Laura,
ai un blog cu adevarat delicios :))
Am si eu o intrebare, lapte de cocos de unde cumperi?
Multumesc de raspus.

Raspunde
pansy 19 mai 2011 - 17:14

cum bomboanele rafaello sunt preferatele mele sigur am sa incercreteta ta.

Raspunde
retete- ina 19 mai 2011 - 06:45

chiar o nebunie,bunatati multe la un loc,felicitari

Raspunde
aryana gateste 18 mai 2011 - 17:07

bomboanele raffaello sunt preferatele mele…tortul arata super bine…cred ca e delicios

Raspunde
catkitchen 18 mai 2011 - 17:05

vai !!!! asta e nebunie curata !!!! cocos, mascarpone,piscoturi … ce sa mai zic …. trebuie sa incerc si eu acest tort !!!! bravoooo !!!!!

Raspunde
CristinaK 18 mai 2011 - 16:41

Ce frumos ti-a iesit tortul, Laura! 🙂 Iar varianta cu mascarpone cred ca este foarte cremoasa… yammi-yammi 🙂
pupicei dulci!

Raspunde
Retetele lui Ari 18 mai 2011 - 15:03

as putea manca oricand o felie de tort raffaello, ador nuca de cocos! Super arata tortul Laura 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.